Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×
chorynamotory

Odwołanie od bana - chorynamotory | ONLY DD2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Twój nick:
    chorynamotory
  • SteamID:
    STEAM_0:0:643570046
  • Serwer:
    ONLY DD2
  • Nick admina banującego:
    nie wiem kto
  • Data:
    25.10.2025
  • Mapa:
    de_dust2
  • Link do POV'a:
  • Opis sytuacji:

Sprawe mozesz wyjasnic na Katujemy.eu
    Powod bana: Lamienie
    Dlugosc bana: 'permanentnie'
    Twoj SteamID: 'STEAM_0:0:643570046'
    Twoje IP: *

Serio taka osoba ma admina??? Bez powodu bez niczego bez demek bez skrinów - powód lamienie przy KD 3.80 :) Nie dostałem info o koniczeności wrzucenia czegokolwiek ale demko mam nagrane wiec wrzucam
Opublikowano

https://megawrzuta.pl/ygbjsqvg

Na wstępie zaznaczę, że to oglądając to demo trzeba mieć z tyłu głowy fakt, że domniemany oszust bardzo dobrze wie co robi i, że nie jest to pierwszy lepszy gracz, któremu łatwo będzie udowodnić winę.
Rodzaj czitów to jakieś esp/wh, aima brak.

Demo chory.dem

9:15 +b jest to jedyna taka akcja na obydwa dema, w których gracz pomimo tego, że bomba była splantowana nie ruszył w jej kierunku
22:00 mi się takie rzeczy nie zdarzają, żeby strzelać w ścianę za którą jest przeciwnik, niby nie w model, ale wciąż nie zdarzają - do własnej interpretacji
23:17 - 23:20 +/-b trochę za szybki czas reakcji wydaje mi się mimo wszystko z pierwszymi strzałami, drugie to może być przypadek, lecz warte uwzględnienia
24:16 -b

Demo chory2.dem (tu ciekawiej)

1:06 +b, pełny flash mimo to oskarżony nie ma problemu, żeby znaleźć i zabić przeciwnika (w ogóle ta cała pierwsza runda jest dziwna, więc sugerowałbym obejrzeć ją całą i wysunąć własne wnioski przy ocenianiu) 
2:21 pierwszy skan wyglądał na losowy, natomiast kolejne już były strzelane gdy do bramy zbliżał się przeciwnik, być może przypadek, być może nie
8:23 +b to samo co w pistolce, full flash nie przeszkadza oskarżonemu żeby jakoś nacelować na przeciwnika i oddać w niego kilka strzałów
10:30 - wcześniej za każdym razem gdy takie skany szły to zawsze był tam przeciwnik i gracz mimo to zostawał na B, tymczasem w tym momencie nie było przed B nikogo i gracz zdecydował się wrócić na A (jedyny taki przypadek)
16:10 raczej -b ale wole zostawić 
16:50 -/+b skan wszystko spoko, tylko przy ostatnich trafionych strzałach celownik poszedł w prawo wraz z modelem
18:00 +b kilka strzałów w trupa, co wcześniej też się nie zdarzało gdy byli tam przeciwnicy, żeby następnie wyjść przed bramę w perfekcyjnej gotowości na przeciwnika

Moja konkluzja jest taka, gracz jest ostrożny w decyzjach które podejmuje i potrafi dobrze się kryć. Natomiast czasówki z drugiego dema 1:06, 8:23, sugerują, że coś jest na rzeczy.
Oceniającego prosiłbym o uwzględnienie faktu, że tu nie chodzi o pierwszego lepszego czitera napotkanego z non steamem, czy wcale się nie kryjącego. Oskarżony wie co robi i najprawdopodobniej nie wspomaga się tym, przez cały czas, tylko w wybranych momentach, aby uzyskać dodatkowe informacje.

Sory za to ESP z admina, jak będzie bardzo przeszkadzało przy drugim demie, to proszę skorzystać z jego POVA.

Lanek  

Decyzja 24h

Opublikowano

Witam,
Obejrzałem cały dostarczony materiał dowodowy - 1 POV od gracza i 2 demka od admina. Dokładną rozpiskę umieściłem w dziale, więc nie będę się odnosił bezpośrednio do czasówek admina (z 2 wyjątkami), a jednak stwierdziłem, że warto dodać moją notkę przed zamknięciem tematu jak mam w zwyczaju (często przyklepuję po prostu szablon); Gracz jest dość powtarzalny w swoim gameplayu, ma zagrania które "lubi" robić i bardzo często je powtarza. Przykład: Resp CT →  Brama B → Skanowanie Górnego → Zwrot na Mida/Trzymanie mida z boxów. Albo dla TT: Resp TT -> Podjechanie Górnego -> Wejście na B -> Nawrót na Górny, aby trzymać Dolnego. Wiele czasówek jest “na styk” - lekko za szybkie, lekko inne ruchy niż w przypadku kiedy przeciwnika nie ma, lekko zagranie model, ale takich których nie byłbym w stanie nijak obronić jest ile... z 2? Ogólnie bardzo mi przykro, bo admin napisał, że sporo jest do wyciągnięcia za czasówki 1:06; oraz 8:23; które w obu przypadkach są akcjami z flashem, z którymi demko sobie po prostu nie radzi (przez samą specyfikę flasha, pluginów na serwerze i opcji odtwarzania dema, która ma swoje bolączki) i nie mogę zbytnio na ich podstawie powiedzieć, że “cokolwiek jest na rzeczy”, gdyż czasy same w sobie są po prostu czyste i do nich postanowiłem wrzucić fragment rozpiski:
1:06; oskarżony schował się za ścianą i odczekał chwilę zanim oddał jakiekolwiek strzały. Jakby bardzo się uprzeć mógłbym tutaj dać max +/-, ale nie jest to na tyle podejrzane, abym nie widział takiego zagrania w normalnym meczu, sporo na słuch, sporo po wygaszaniu flasha; -
8:23; w żadnym momencie w tej czasówce oskarżony nie ma biało, więc nie ma tu nic od oceniania. Przypominam, że flash od graczy z tej samej drużyny nie oślepiają; -

TL;DR:
Na przyszłość prosiłbym o dostarczanie demek bez ESP admina, o ile podczas oglądania na żywo zapewne bardzo ułatwia Wam to pracę, o tyle podczas analizowania demka bardzo często mi to przeszkadzało i musiałem kilka razy sprawdzać tę samą czasówkę aby zweryfikować czy coś było, czy nie było w zasięgu wzroku i tak dalej + znacznie przeszkadza to w samym komforcie oglądania, gdzie nie zawsze jestem w stanie wyłapać za pierwszym razem co widziałem jako gracz, a co jako admin. Niemniej: Jeżeli admin nie zgadza się z moim werdyktem, niech zgłosi mój post (3 kropki po prawej stronie) i poprosi o ponowną ocenę opiekuna UBT. Ja za to nie zbanuję, gdyż po prostu za mało sensownych dowodów (nawet biorąc pod uwagę fakt, że gracz może się kryć); Jednocześnie: nie twierdzę, że gracz jest w 100% czysty i mój werdykt jest niepodważalny, dlatego prosiłbym o dalszą obserwację, jeżeli macie jakieś zastrzeżenia co do jego gry lub właśnie opcję zgłoś. 

Pozdrawiam. 

Opublikowano

Użytkownik został odbanowany!

Nie stwierdzono złamania regulaminu i ogólnie panujących zasad.

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.