Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×
Vito Małkers X

Propozycje, prośby i takie tam...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałbym zaproponować, aby dodano na server możliwość rzucania granatów "SPOD JAJCA" czyli PRAWYM PRZYCISKIEM MYSZKI.

Uważam, że dałoby to taktyczną przewagę w wielu sytuacjach które tego wymagają, a także lekko urozmaiciło rozgrywkę ^.^

Zwracam się także z prośbą o wypowiedź w sprawie "PODNOSZENIA". 

Była ankieta która ostatecznie przeszła na TAK, jednakże póki co nie zostało, ani nic zrobione ani powiedziane co dalej...

Zapytuję dlatego:

Czy będzie podnoszenie czy nie...gracze pytają i ja też ^.^

Zgłaszam także prośbę o danie jakiegoś SKINA czy coś do "HEALTHSHOTA"... nie wiem strzykawka jakaś, albo po prostu zmienić na GRANAT LECZĄCY.

Prośba wynika ze względu na ułatwienie świadomości posiadania środka do wzmocnienia się oraz przypadkowe odpalenia tego trzymając nóż, a potem braku możliwości użycia

"HEALTHSHOT ZOSTAŁ JUŻ WYKORZYSTANY W TEJ RUNDZIE".

Zgłaszam także prośbę o dodanie skina do M-249 (krowa), gdyż po "ZMIANIE SKINÓW" ten który posiadałem uległ wymazaniu...szkoda mi bo mi zależało

Mógłby być np. taki:

https://www.gamemodd.com/cs/skinsweapons/m249/1620-lewis-lmg.html

Wiem, że to nie ten dział, ale piszę wszystko w jednym ciągu...mam nadzieje, że nie będzie dużo złości o to.

Zgłaszam także, że spadochron się BUGUJE...

Daje przykład:

Spadam na spadochronie i trzymam E, aby spadochron działał i potem każde ponowna próba użycia spadochronu ściąga cię w dół jakbyś miał "cementowe buciki".

Proszę o sprawdzenie/rozwiązanie/wypowiedź...

Może tak ma być, a myśmy gracze nieświadomi po głowach się drapiemy.

O bugującym podnoszeniu fleszy już nie będę pisał nawet...

Prosze o wypowiedzi...

Powiedzcie jakie macie zdanie na dane tematy i ja OCZYWIŚCIE ROZUMIEM, że ludzie nie mają czasu albo mają urlopy itd. jednakże jako gracze czekamy ^.^

Pozdrawiam!

Vito Małkers X!

• Lubię to! 4
  • Uwielbiam 2
Opublikowano

co do rzucania granatów spod jaja to jestem za 

Ja bym proponował zamiast leczenia przy użyciu "G" na nożu zmienić to całkowicie na np. granat jak napisał Vito. Jest to wkurzające i nie raz utrudniało to rozgrywkę albo rozpraszało 

Menu vipa nie włącza się ponownie, gdy przy wyborze broni naciśniemy AWP i jest limit nie pokazuje się na nowo menu tak jak miało to być 

A co do spadochronu nie jest to bug tylko  jest to spowolnienie do ludzi którzy latają na sgs itd. 

• KAT 1
  • Junior Admin
Opublikowano

Cześć, postaram się ustosunkować do każdego z punktów Twojego tematu

W dniu 15.10.2025 o 01:42, Vito Małkers X napisał(a):

Chciałbym zaproponować, aby dodano na server możliwość rzucania granatów "SPOD JAJCA" czyli PRAWYM PRZYCISKIEM MYSZKI.

Uważam, że dałoby to taktyczną przewagę w wielu sytuacjach które tego wymagają, a także lekko urozmaiciło rozgrywkę ^.^

- Temat do przegadania, musielibyśmy poznać opinie większej ilości graczy.

Na dniach stworzę ankietę, w której każdy będzie mógł się swobodnie wypowiedzieć.

Zwracam się także z prośbą o wypowiedź w sprawie "PODNOSZENIA". 

Była ankieta która ostatecznie przeszła na TAK, jednakże póki co nie zostało, ani nic zrobione ani powiedziane co dalej...

Zapytuję dlatego:

Czy będzie podnoszenie czy nie...gracze pytają i ja też ^.^

- Jesteśmy w fazie testowania tego systemu i dopracowywania na innym serwerze, 

po zakończeniu testów zostanie wgrany na DD2. 
Odpowiadając na pytanie: Tak, będzie.

Zgłaszam także prośbę o dodanie skina do M-249 (krowa), gdyż po "ZMIANIE SKINÓW" ten który posiadałem uległ wymazaniu...szkoda mi bo mi zależało

Mógłby być np. taki:

https://www.gamemodd.com/cs/skinsweapons/m249/1620-lewis-lmg.html

Wiem, że to nie ten dział, ale piszę wszystko w jednym ciągu...mam nadzieje, że nie będzie dużo złości o to.

- Skin zostanie dodany, ale raczej ten co był i został omyłkowo usunięty, zaraz po urlopie się tym zajmę.

Zgłaszam także, że spadochron się BUGUJE...

Daje przykład:

Spadam na spadochronie i trzymam E, aby spadochron działał i potem każde ponowna próba użycia spadochronu ściąga cię w dół jakbyś miał "cementowe buciki".

Proszę o sprawdzenie/rozwiązanie/wypowiedź...

Może tak ma być, a myśmy gracze nieświadomi po głowach się drapiemy.

- Tak jak wspomniał @  :SAD( , nie jest to żaden bug, a celowy zabieg w celu ograniczenia latania na SGS/GSJ itp. na serwerze.
Często tez przy nabieraniu prędkości na spadochronie po prostu nas blokuje.

O bugującym podnoszeniu fleszy już nie będę pisał nawet...

- Co masz na myśli z bugowaniem się fleszy, chciałbym się temu przyjrzeć i naprawić, jeżeli faktycznie taki problem jest.

• Wow 1
  • Inwestor
Opublikowano

Moze nie jestem jakimś biegłym graczem DD2, co jakiś czas gram, ale moim zdaniem taka funkcja rzucania na lekko granatem poprzez PPM przynajmniej dla mnie nie miało by to sensu w CS 1.6. Nie róbmy juz z tego CSa2 tylko zachowajmy jej klasyczny, surowy styl. W CS2 mechanika płynnych rzutów działa dobrze, ale w 1.6 myślę że byłoby to trudne do odwzorowania i myślę że wywołało by to sporo kontrowersji jeśli chodziło by o różnego rodzaju poprawki, bądź tego że granaty nie lecą jak powinny (spotkałem się z tym kiedyś osobiście i taki system działał tragicznie). Granat raczej spadałby pod nogi, bądź wpadałby nierównomiernie, niż leciałby w zamierzonym kierunku, co często kończyłoby się samobójem, lub źle rzuconym fleshem i tak by było w 95% przypadków rozrywki. Myślę że gracze przyzwyczaili się już do obecnego systemu, jak lecą dane granaty i jak je odpowiednio rzucać, dlatego lepiej nie zmieniać tego, co stanowi o charakterze CS 1.6 ponieważ stanowiło by to raczej zbędny dodatek, a też mogły by się wydarzyć faile, że ktoś gdy będzie chciał z daleka rzucić zamiast LPM omyłkowo naciśnie PPM.

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Tak samo gramaty podnoszą się i odrazu z karabinu jest zmiana na  flesha przykład wychylasz na longa z karabinem a nagle wychylasz z fleshem bo go podnosisz z ziemi i to jest mega denerwujące 

Edytowane przez :SAD(
  • Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Jeśli chodzi o rzucanie PPM i argument o klasyczności 1.6 to kiedy proponowałem coś kiedyś to powiedziano mi, że mogę sobie iść na serwer dd2 classic, absolutnie nie mam złych zamiarów w swojej odpowiedzi koledze KOZONOWICZOWI, ale mamy tutaj 2 skoki...leczenie...skiny...Healthshota ( mam nadzieje wkrótce zmieniony na strzykawę lub granat ) także o klasyczności tego serwera nie mówmy :-D .

Zbugowane flesze to tutaj chodzi, że kiedy mamy jednego flesza, a na ziemi leżą dwa do podniesienia, żeby sobie przywłaszczyć to podnosząc wiadomo znów mamy dwa ale kiedy rzucimy jeden i znowu można podnieść tego co został na ziemi to JEST DŹWIĘK PODNOSZENIA DODATKOWEGO a nie pojawia się on w ekwipunku...kiedyś o tym pisałem już i prosiłem o zbadanie i naprawę...

Można zrobić, żeby te dwa flesze po kimś co wypadają leżały jakoś obok siebie a nie jako "STACK" bo może to jest przyczyną...

Jak chodzi o spadochron to okej przyjąłem do wiadomości i zwracam się z prośbą o zmianę spadochronu, aby od pierwszego użycia już ściągał w dół jak Betonowego Golema pod wodę, gdyż mimo ograniczenia znajdują się osoby które potrafią się rozpędzić tak czy siak...

Dodatkowo jak już rozmawiamy to gracze NARZEKAJĄ NA LAGI SERWERA i ZŁY INTERP, a także na braki nie tyle, że adminów chętnych do pracy, ale też braku systemu antyczit...podobno nawet jakiś gościo latał na spinbocie i miał swobodę...

Przekazuję to co mówią stali gracze którzy nie chcą wchodzić w dyskusję na forum...i nie chcą aby ludzie odeszli z tego serwera i sieci na rzecz innych miejsc...też lubię to miejsce i ludzie są bardzo fajni...do tańca i do różańca wedle znanego zwrotu...

Czekamy wszyscy z niecierpliwością i nadzieją na lepsze jutro...

PoPoPoPoPozzzzdrrrrro!

Edytowane przez Vito Małkers X
  • Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

Tak samo zauważyłem, że jak się kupuje swój prefix to on po wyjściu lub po zmianie mapy znika, a się płaci za niego 8 monet 

• Lubię to! 1
  • Junior Admin
Opublikowano
W dniu 19.10.2025 o 07:48, Vito Małkers X napisał(a):

Jak chodzi o spadochron to okej przyjąłem do wiadomości i zwracam się z prośbą o zmianę spadochronu, aby od pierwszego użycia już ściągał w dół jak Betonowego Golema pod wodę, gdyż mimo ograniczenia znajdują się osoby które potrafią się rozpędzić tak czy siak...

Spadochron działa prawidłowo od samego początku, jest limit prędkości jaki gracz może osiągnąć na serwerze. Od dawna nie spotkaliśmy się z SGS.

W dniu 19.10.2025 o 07:48, Vito Małkers X napisał(a):

Dodatkowo jak już rozmawiamy to gracze NARZEKAJĄ NA LAGI SERWERA i ZŁY INTERP, a także na braki nie tyle, że adminów chętnych do pracy, ale też braku systemu antyczit...podobno nawet jakiś gościo latał na spinbocie i miał swobodę...

Co do lagów i „złego interpu”. 
Od dłuższego czasu przez wersje non steam jest zablokowane wymuszanie prawidłowych parametrów na kliencie (czyt. Graczu). Dodatkowo testowaliśmy wielokrotnie serwer pod kątem przeciążania etc. na serwerze nie występują żadne lagi, zalecałbym po prostu zwrócić uwagę na to na jakim sprzęcie dany gracz gra. Przykład narzekania na lagi:

Napisal do mnie gracz, że ma niesamowite klatki i serwer się ścina, po poproszeniu go o screen net_graph przesłał mi parametry 43 fps 150 ms pingu. Dlatego przy każdym zgłoszeniu klatek wymagam screena net_graph/klipa, bo sprawdzaliśmy to multum razy i przy każdym zgłoszeniu na serwerze nie było żadnych lagow. Co do systemu AC, decyzja nie należy do mnie i jeżeli mielibyśmy to wprowadzić, to na każdym serwerze.

Wielokrotnie proponowałem admina stałym graczom, twierdzili, że nie mają czasu, że nie chce im się. Dlatego mam zaufane grono adminów, które pracuje jak ma możliwość. Każdy z nas ma swoje rodziny, pracę i życie prywatne. Poza tym jak widać od pewnego czasu, stopniowo się powiększa.

W dniu 19.10.2025 o 17:12, :SAD( napisał(a):

Tak samo zauważyłem, że jak się kupuje swój prefix to on po wyjściu lub po zmianie mapy znika, a się płaci za niego 8 monet 

Zapytam się techników jaki był zamysł prefiksów, czy miały być na mapę, czy na stałe. Aczkolwiek przy tej ilości monet wątpię, aby były na stałe.

16 godzin temu, Vito Małkers X napisał(a):

Skiny jakieś dodane krowy dalej ni ma x-D

Tak wiem męczę dubę...

Wczoraj był naprawiany bug ze skinami, który się pojawił nieoczekiwanie. Tak jak wspominałem skin zostanie dodany jak wrócę z urlopu.

Opublikowano

Spadochron rozumiem!

"Lagi serwera" też rozumiem, najwyżej bede pisał priv jakby dziwne sytuacje były...

Grono adminów prawda powiększa się i oby zrobili robotę BO JEST CO ^.^

Zgłaszam zabawny bug ze skinem krowy xD wysłałem ci na steam Wredny nawet haha.

Moim skromnym zdaniem system anty-czit by się przydał a jeśli to nie wiem kwestia funduszy czy coś to mogę się skromnie dorzucić po pensji...

Dalej pozostaje pytanie o HEALTHSHOT i ewentualne zmiany z nim?

Bugujące się podnoszenie fleszy czekam jak zostanie zbadane ( ewentualnie nagram filmik aranżowany i podeśle priv, ale to dej znać )

Pozdro!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.