Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
71.

Q&A 71. - Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

E8TJfha.png.207e4eb63a8a7ef81081067861c69f85.png
@KATUJEMY - Q&A - 71

@  Fisha

1. [P] Co w sobie najbardziej cenisz, a nad czym wciąż pracujesz?
    [O] Najbardziej cenię w sobie szczerość i jasne mówienie co i jak, nie lubię kiedy inni ludzie owijają coś w słodkie kłamstwa lub aby przypodobać się różnym grupom/różnym ludziom zachowują się całkowicie inaczej, niż normalnie. Nie lubię sztuczności i fałszu, zawsze ceniłem bolesną prawdę wyżej i jest to jedna z cech, których też szukam u innych. Pracuję nad wieloma rzeczami, tak jak każdy dorosły człowiek - jako introwertyk bardzo często zdarza mi się izolować od społeczeństwa i zamykać w swojej małej bańce. Z innych cech, to często mam okresy "wyrabianie 110% normy" gdzie potrafię zrobić strasznie dużo, a w okresach zimniejszych potrafię złapać dołek i nie ruszać pewnych rzeczy przez X czasu. 

2. [P] Skąd pomysł na taką nazwę użytkownika?
    [O] Geneza pseudonimu przez wiele lat jest taka sama, chociaż im dłużej żyję, tym bardziej zaciera mi się, czy jest to faktyczny początek, a brzmi ona tak: Jako młodzik potrzebowałem nicku aby pograć sobie na serwerach, a jako, że strasznie lubiłem broń jaką był potocznie zwany “scout”, to chciałem jakoś do niego nawiązać - trochę się bawiłem nad różnymi wariacjami, a stanęło po prostu na obrażeniach z ciało, które właśnie bardzo często wynosiły “-71”; Nic ciekawego, ale mam ten pseudonim już tyle lat, że stał się częścią mnie. Często również mówi się na mnie “Cyfer” lub “Cyfrak” dla ułatwienia.

3. [P] Ile lat grasz w counter-strike?
    [O] Gram pseudo-aktywnie od 2007 roku, czyli już prawie 19 lat. Miewałem przez ten czas kilka dłuższych lub krótszych przerw, jednak nigdy nie porzuciłem CS’a na dłużej niż kilka miesięcy (do 1.6 czasem wracam, ale głównie z sentymentu, bo to czym jest obecnie, to patologia - hvh, klarboye, praktycznie darmowe undetected cheaty, b3k4), w CSGO/CS2 gram raczej rekreacyjnie od czasu do czasu. Z okresu ciągłego grindu - głównie jak grałem w 1.6, bo to moja główna gra - (który swoją drogą jest najbardziej beznadziejnym systemem elo ale nie mamy alternatyw) przesiadłem się na podchodzenie do tematu bardziej od strony technicznej i jak entuzjasta sprzętowy, a nie typowo gracz competitive - bawię się różnymi kształtami myszek, różnymi typami podkładek, sprawdzam różnice w ślizgaczach, rozdziałkach, typach gripu i tak dalej. Jest to wspaniała przygoda i bardzo "rozwija" - może nie tyle skillowo (chociaż w tym aspekcie człowiek zyskuje dużo na kontroli myszy) , co pod względem czystej wiedzy - kiedyś człowiek łapał mysz byle jak, grał na kawałku szmaty i nadal świetnie się bawił. Teraz ręka często odmawia i nie raz byłem blisko dorobienia się kontuzji (miałem nawet okres, gdzie miałem problem z utrzymaniem stałego chwytu przez problem z nadgarstkiem +D); 

4. [P] Gdybyś mógł wprowadzić jedną absurdalną zasadę na świecie, co by to było?
    [O] Żeby za wszystko można było płacić tylko 1 groszówkami.

5. [P] Jaką najgorszą wymówkę wymyśliłeś, żeby uniknąć czegoś?
    [O] W okresie gimnazjalnym miałem wymówkę dlaczego nie odrobiłem zadania domowego z dodatkowych zajęć matematyki - “zapomniałem AKURAT tego zeszytu” - kiedy “miałem” oddzielny zeszyt od matematyki i drugi od matematyki dodatkowej. Udało mi się tak manewrować tą wymówką przez cały okres edukacji w gimnazjum (byłem raczej dobrym uczniem - i pod względem ocen i zachowania), że finalnie nie odrobiłem ani jednego zadania z dodatkowej matematyki i nie poniosłem z tego tytułu żadnych konsekwencji.

6. [P] Jakie jest Twoje ulubione dziwne powiedzenie lub slang?
    [O] Hmm. Raczej posługuję się językiem swoich czasów i ludzi w których otoczeniu się obracam, więc nie jest to nic egzotycznego i mam nadzieję dziwnego. Tak bardziej “moje” to zdarza mi się wtrącić jakieś słowo z naszej regionalnej gwary, lub po prostu takie, które często u mnie pada w domu, typu “zakałapućkać”,

7. [P] Ile masz lat?
    [O] 28.
    11g.png.6512374541f2df2b6fe2f6f9fbb0f68d.png.f9f93431d672611ed92d90b7b09b467c.png.1f1276ac4e727886f4ba17d6f9ddad74.png

@  moordeks

1. [P] Jak ci się pracuje z @  GolompPowietrzny  i dlaczego źle?
    [O] Bez różnicy, rzadko go widzę w dziale, a obecnie i tak mam urlop.

2. [P] Jakie masz niecodzienne umiejętności?
    [O] Raczej nie mam. Wydaje mi się, że i tak mam na tyle mało "codziennych" umiejętności, że mówienie o niecodziennych to już w "odważne słowa". W dzisiejszych czasach potrafię czytać książki i skupić się na czymś, więcej niż przez kilka sekund, więc dla pokolenia tiktoka jestem prehistorycznym dziadem. Prywatnie, z takich pierdół które raczej mi się nie przydadzą jakoś super, a uczę się ich typowo dla siebie - digital art (rysowanie przy pomocy tabletu graficznego, czy nauka języka japońskiego, aby zacząć zdawać podstawowe egzaminy u nich.  

3. [P] Co lubisz robić w wolnym czasie?
    [O] Jeżeli mam bardziej produktywny dzień, to lubię sobie pogrzebać w kodzie (czytaj: programowanie) albo pobawić się w grafika. Ogólnie tematy około IT mnie bardzo jarają odkąd byłem mały - komputery, serwery i self-hosty, jak coś działa, jak coś jest zrobione i tak dalej. Sporo grzebie i sporo o tym czytam. A jeżeli nie mam jakiegoś specjalnego parcia na robienie czegokolwiek, to bardzo lubię sięgnąć po PAPIEROWĄ książkę (powoli rzecz wymarła u młodzieży, szczególnie przez średnie lektury obowiązkowe w szkole) i czytać, czytać, dużo czytać. Głównie spędzam czas na horrorach (Joe Hill, Steven King) czy fantastyce (Kossakovska, Grzędowicz) , ale zdarza mi się czytać też takie książki jak np. "Sapiens" od Juwala Noach Harariego czy coś bardziej technicznego jak książki o programowaniu, matematyce, algorytmach czy UX/UI. W skrócie: czytam co mnie zainteresuje. Bardzo podobnie mam zresztą w muzyce, gdzie nie ograniczam się do jednego gatunku czy języka.

4. [P] Jakbyś dostał milion złotych, co byś z nimi zrobił?
    [O] Pewnie trochę wpłacił, aby na siebie zarabiały, trochę wydał na własne potrzeby - porządne ubrania, minimalistyczne akcesoria, jakieś rzeczy pierwszej potrzeby - trochę oddał rodzicom bądź osobą, które mi pomogły jak miałem gorszy okres. Ogólnie nie wydaje mi się, aby przez mój styl życia i bycia, nagłe zostanie milionerem miało w jakimś dużym stopniu zmienić to, jak postrzegam świat i np. nie widzę siebie, abym nagle zaczął wydawać chore ilości pieniędzy na rzeczy których nie potrzebuję, “bo tak”, “bo mogę”; Ani nie jestem imprezowym typem człowieka, ani nie wydaję na głupoty w tym momencie (jasne, kupię sobie mysz na urodziny, chociaż już jedną mam, ale nigdy nie wydam "więcej" niż "mogę sobie pozwolić"; Chcę spokojnie przejść przez życie i cieszyć się czasem z najbliższymi, jeżeli poduszka finansowa by to zapewniła, to nie chciałbym jej wyrzucać w błoto. 

5. [P] Jakbyś mógł zbanować kogokolwiek, to kogo byś wybrał i dlaczego jest to golomp?
    [O] Otóż nie będzie to Gołąb, a raczej @ aezakmi lub @ thewoo
    11g.png.6512374541f2df2b6fe2f6f9fbb0f68d.png.f9f93431d672611ed92d90b7b09b467c.png.1f1276ac4e727886f4ba17d6f9ddad74.png

@ Lanek

1. [P] Co jesz obecnie (dobrze wiem, że coś jesz) i dlaczego tak długo?
    [O] Jedzenie to nie wyścigi, nikt mi nigdy talerza nie ukradł i mam nadzieję, że tak pozostanie. Co do pytania - obecnie jem swoje ulubione danie "na szybko" czyli makaron pełnoziarnisty z pesto i pomidorkami koktajlowymi. Często robię sobie takie jedzonko, bo jest przede wszystkim bardzo proste, a dostarcza wszystkiego co potrzebuję - dorzucam tutaj warzywa lub kurczaka/tuńczyka w zależności od tego co akurat mam pod ręką, lub na co mam w danym dniu ochotę. Często wrzucam tam tez ser feta czy brokuły. 

2. [P] Dlaczego Ola Cię nienawidzi?
    [O] Bo jej nie wychowali.

3. [P] Dlaczego ty nienawidzisz Olę?
    [O] Bo tak zostałem wychowany.

4. [P] Jak oceniasz obecny stan sieci?
    [O] Bez różnicy mi? Przychodziłem tutaj za GTX, który był wtedy HJ na BL'u, przez co moja historia na serwerach nie była jakaś niesamowita - grałem sobie na dd2, czasem na awp_indii i tak skakałem od bana do bana. Obecnie te sieci serwerów to dla mnie pozostałości po pięknych, złotych czasach, a wręcz artefakty. Gdyby Katujemy padło z dnia na dzień, wydaje mi się, że nikt by się specjalnie tym nie przejął i tego nie odczuł, to nie te czasy, gdzie zamknięcie sieci wiązało się z rozpadami ekip - kiedyś to sieć tworzyła takie grupki, integrowała wszystkich, obecnie mam wrażenie, że jest na odwrót, czyli jest sobie sieć i są grupki już wcześniej stworzone, które nie odczuwają zbyt dużej różnicy czy są na katujemy, czy będą gdziekolwiek indziej. Dla mnie WSZYSTKIE sieci, to martwe projekty w 2025, community serwery zawsze były dla mnie memem, a to jak one wyglądają w PL vs w reszcie świata to już w ogóle osobna bajka. Tak typowo pod względem sieci - bezsensowne regulaminy serwerów (kto wymyślił banowanie za minmodels w 1.6? kto wymyślił bany za vaca w cs2? czemu niektóre serwery mają inne czasy banów, niż inne serwery? gdzie jednolitość.), bezsensowne wymagania na UBT (w wymaganiach użytkownik musi nie mieć bana vaca, a 0 info o realnie potrzenych rzeczach jak cheatowanie czy programowanie), często branie na rangi ludzi, których łatwiej przytemperować, nawet jeżeli oznacza to więcej błędów i późniejszych rezygnacji/degradacji; Dużo lepiej stawiać na wyraziste jednostki, które coś mogą wnieść i nie bać się przedstawiać swojego punktu widzenia - bardzo widoczne było to chociażby w kilku generacjach moderatorów do tyłu lub ostatnich UBT 1.6; Sporo by pewnie jeszcze można było wymieniać, ale takie ogólne odczucia o sieci można spłycić do tego - sieć sobie stoi, czy się progresuje czy regresuje, to już kwestia dla każdego do oceny samodzielnie.

5. [P] Dlaczego @  GolompPowietrzny jest bezużyteczny?
    [O] Młody jest, jeszcze ma braki. Bardziej bym powiedział, że nie jest decyzyjny.

6. [P] Jakim gołębiem chciałbyś być?
    [O] Koszua.

7. [P] Jaką mrówką chciałbyś być?
    [O] Paraponera Clavata.

8. [P] Dlaczego z adminami coda zawsze jest problem?
    [O] To akurat specyfika samego moda, a nie stricte problem z ludźmi. Na codach przeważnie grają albo młodsi gracze, którym komputer nie pozwoli na granie w nowsze gierki albo starsi, którzy już dawno swoje lata świetności mają za sobą. Dużo więc łatwiej o różnicę w poglądach czy ewentualną kłótnię na jakimkolwiek tle. To samo tyczy się oczywiście graczy innych modów, typu: JailBreak, BaseBuilder czy jakichś DiabloMod; Dla kontrastu, bardziej “skillowe” tryby przyciągają do siebie więcej try-hardów i przez to mogą mieć zarazem wyższy próg wejścia, być dużo toksyczniejsze, pomimo ogólnie wyższego poziomu gry, ale "łatwiej" się z nimi dogadać na jakieś tematy, bo ogólnie mechaniki są rozumiane i każdy mniej więcej wie co jest 5 - serwery typu aim/hs, mixowe (tylko te stare X lat temu, nie ten obecny śmietnik mieszańców), hns czy kz. Niemniej, nie ma co się zamykać w takich sztywnych ramach - ludzie są różni, raz trafi się bardziej kontaktowy gracz z CODa, a raz trafi się jakiś beton z DD2. Grunt, to dogadywać się z każdym - każdy ma prawo przedstawić swoje zdanie, w kwestii np. jakiegoś bana i każdy ma prawo do wiary w swoją opinię/rozpiskę. 

9. [P] Dlaczego nienawidzisz mojej klasy w statkach?
    [O] Do klasy nic nie mam, bolą mnie torpedy. W równej mierze nienawidzę: pancernika, krążka, niszczyciela, lotnię i podwodniaka, jeżeli ma tylko w uzbrojeniu jakąkolwiek formę torped. Trzeba potrafić się bić jak mężczyzna, nie przynosisz noża na solówkę, to dlatego wyciągasz nagle torpedy podczas strzelaniny. Aż chce się rzucić znanym w 1.6 tekstem - "jak sikasz, to też kucasz?".

10. [P] Kiedy stream z grania na lotni?
    [O] Oby nigdy.

11. [P] Jaki mod w 1.6/2 byś chciał na sieci?
    [O] w 1.6 KreedZ, w 2 DM. Nie za bardzo lubię serwery, które są typowo pod "prostsze granie" - taki np. FFA 16v16 niczego nie wprowadza, w niczym nie pomaga, ani niczego nie rozwija. 

@ FUTUBA.

1. [P] Wolałbyś spędzić 10 najbliższych lat na wyspie gołembi czy mruwek?
    [O] Chyba mimo wszystko mrówek, to chociaż pożyteczne stworzenia i potrafią się zorganizować w celu pokonania przeszkody lub przeciwnika. A gołąb… to takie głupie stworzenie stworzone do srania i sprawdzania screenów jako UBT.

- - - 
Słowem końca: Zostawcie @  GolompPowietrzny świnie :Pepocry:

• Haha 1
  • Uwielbiam 5
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.