Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
Derionees

Odwołanie od bana - KingKong | LOSOWE MOCE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Twój nick:
    KingKong
  • SteamID:
    STEAM_0:0:430111224
  • Serwer:
    LOSOWE MOCE
  • Data:
    13.08.2025
  • Mapa:
    De_Dust2
  • Opis sytuacji:

Twój nick: KingKong
    Nick admina karającego: A skąd mi to wiedzieć?
    Data/Mapa: Dzisiaj, de_dust2
    SteamID:
    STEAM_0:0:430111224
    Serwer (mod): Losowe moce                              
    Opis sytuacji: Sam jestem ciekaw, daje info, dostaje info, nie trafiam i ban? 

Pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

Hej!

Na wstępie warto podkreślić, że nie mamy tu do czynienia z (aż tak) oczywistym przypadkiem, w którym zawodnik celuje przez ściany czy wprost ujawnia cheaty.

Wręcz przeciwnie – podejmował próby ukrycia swoich działań. Jednak jego nienaturalny movement oraz crosshair placment silvera wzbudzały na tyle duże wątpliwości, że obserwowałem go przez dwie mapy. Ponadto słyszałem, że wiele osób go wcześniej zgłaszało. Szczególnie zwraca uwagę sposób prowadzenia celownika – momentami wyglądało to tak, jakby zupełnie ignorował jego pozycję, skupiając się na innym punkcie ekranu (tak jakby oczy były skierowane na model enemy, a celownik "randomowo").

Poniżej przedstawiam szczegółowe notatki z obserwacji, zaczynając od drugiej mapy - Dust2, ponieważ uważam, że sama analiza tej rozgrywki może stanowić wystarczającą podstawę do decyzji o podtrzymaniu bana.

5:15 – dość pewnie biegnie przez całą mapę, praktycznie niczego nie sprawdza, mimo że TT nie ma jeszcze przejętych BS-ów.

Następnie wybiega na mida, nie rozgląda się i rzuca mi molotova prosto pod nogi. Co istotne – przy wychylaniu w ogóle nie patrzył w okno, gdzie mógł być przeciwnik. Celownik był na mojej wysokości.

To bardzo dziwna sytuacja – w tej rundzie nie oddałem ani jednego strzału. Nie mieli prawa o mnie wiedzieć, a on natychmiast rzuca molo dokładnie we mnie.

6:12 – można by uznać, że się spodziewał, ale zanim zobaczył, że to kura, obniżył celownik w dół.

6:55 – trzyma molo w ręce, ale nikt nie idzie, więc nie rzuca (wyjaśnię później, dlaczego to zanotowałem).

7:43 – widzi, że przeciwnik wybiega, więc się ustawia.

8:46 – nikogo nie ma, wszyscy rotują, więc się nie ustawia na midzie.

8:52 – tutaj z kolei, gdy widzi przeciwnika, od razu rzuca molo (odniesienie do wcześnieszej sytuacji z 6:55) – mimo że nie było go słychać (ja sam usłyszałem tupnięcie dopiero na ¼ predkości demka). W praktyce wyglądało to tak, jakby wiedział, że przeciwnik tam jest i że nie zdąży się schować. Próbuje ratować się chowaniem za skrzynią, widząc, że przebijają molotova.

9:45 – wie, gdzie są przeciwnicy. Nie rzuca od razu molo, tylko spokojnie się wychyla, praktycznie całym modelem. Ktoś, kto nie zna pozycji wroga, raczej tak by tego nie rozegrał.

11:35 – brak przeciwnika, brak molo.

11:55 – wie o graczu na short/mid. Spada, kompletnie przypadkowy crosshair placement, po czym nagle celownik ląduje na CT. Dlaczego? Nie miał prawa go zobaczyć / wiedzieć.

13:21 – nie mógł wiedzieć, że to kura. Nikt z teamu o niej nie wiedział, a tymczasem celownik w dół.

14:10 – tu zaczyna się robić ciekawie. Do tej pory wbijał na pełnej prędkości, a nagle – gdy przeciwnik ma speeda – zaczyna się chować, zanim jeszcze to usłyszy.

Później słyszał gracza w BS, ale oddał strzały w model przeciwnika w smoku i zabił. Można by to wytłumaczyć gdyby miał np. smoke vision, ale gdyby miał, raczej sam by wykorzsytał swój smoke.

18:56 – wybiega i od razu celuje w model na midzie, nie sprawdzając niczego po drodze.

19:05 – znów strzał w model. Bardzo nienaturalne wyjście, crosshair placement randomowy.

19:08 – zdaje sobie sprawę, że nie zdąży przeładować, więc się cofa i próbuje schować.

20:01 – warto to podkreślić – notorycznie trzyma celownik w ścianie, by kątem oka „łapać” pozycję przeciwników.

20:42 – niczego nie sprawdza, chowa się za skrzynką. Gdy przeciwnik się zbliża, włącza zoom. Nie mógł wiedzieć, że podest jest czysty.

21:08 – słyszy (lub widzi), że przeciwnik ucieka, więc wychyla – ponownie nic nie sprawdzając.

23:25 – widzi, że przeciwnik wychodzi ze smoke’a i ucieka się schować za ścianę. Po co miałby to robić, skoro jego drużyna kontrolowała longa?
Tymczasem ze smoke’a wychodzi niewidka, a on idealnie w nią. Widział ją wcześniej.

24:10 – kolejny raz wychodzi i niczego nie sprawdza.

24:30 – widać zawahanie, gdy wskakuje do okna – wie, że przeciwnik jest w smoku, ale nie może go zabić, żeby się nie „sprzedać”.
Ciekawe jest to, że wcześniej go słyszał. Wychodząc z okna, udaje, że nic nie wie, patrzy w losowe miejsca, po czym wraca i zabija gościa.

25:09 – ponownie niczego nie sprawdza. Wybiega pewnie, trzyma molo w ręce, ale ponieważ nie ma przeciwnika, to go nie rzuca.

25:18 – raczej nie mógł wiedzieć o graczu w oknie.

26:28 – znów wbiega jak do siebie i od razu celuje w mida.

26:50 – widzi przeciwnika, więc biegnie w jego stronę. Gdy tamten się wychyla, zaczyna się chować.

W ostatniej rundzie dostał bana – byłem w jego drużynie, nie było żadnej informacji o tym, że BS B jest pusty ani że ostatni przeciwnik jest na longu. On to po prostu wiedział.

Gdyby to nie wystarczyło, załączam rozpiskę z westwooda, choć ta mapa była nudniejsza i mniej obfita w akcje - nie mniej jednak, wciąż wiele dziwnych sytuacji, przypadków.

westwood:

2:18 - pierwsze zerknięcie przez ścianę

2:28 - timing, choć może przypadek

4:30 - w zasadzie cały czas od początku - kto tak robi, że stoi z nade, przecież nie zabije mnie nim. Nie słychać, że kładę pakę, nie widać mnie w momencie w którym ja kładę - nade idealnie we mnie. Ja wychylam, on się chowa.

4:55 ten nienaturalny crosshair placemnent, wybiega wręcz wycelowany. Nie wiem czy to problem z hitboxow, ale on w zasadzie nawet mnie nie trafił, dopiero po strzale celownik poszedł na kurę.

6:12 - kto tak robi? Walę w chłopa z ak, a on stoi z granatem patrząc w ziemię. On widzi, że nie podbiegam.

7:10 - te strzały są jakieś dziwne, może kwestia hitboxow, ale te pierwsze strzały chyba nie powinny trafić -  ten celownik też moim zdaniem jakoś dziwnie przeskoczył (oglądałem na ¼)

Po czym ja w skoku, na mini majku dostaje pestkę, albo dwie w głowę przez płot 

9:10 - dosłownie przed chwilą zabiłem tu gościa, a on spada nawet nie sprawdzając, czy tu jestem?

11:23 - czemu nie strzelił? Myślał że jest za ścianą?

11;50 - słyszy, że kładzie pakę, zabija po czym chce wychylić ale celownik ma w ścianie, gość przestaje kłaść pakę, a ona zaczyna cofać. I w tej akcji nie byłoby nic dziwnego, gdyby nie ten crosshair placement. On celuje w ścianę, tak aby widzieć enemy. Można powiedzieć, że zaczął cofać, bo nie miał kul, jasne - ale kto tak celuje? 👀

12:03 - dokładnie wie gdzie jest enemy, enemy mógł fejkowac, miał czas. Skąd wiedział że kładzie, skąd wiedział gdzie dokładnie? Nawet myszka nie ruszył w innym kierunku. Mało tego, jak gość w smoke się ruszył, on poszedł celownikiem za nim. Ponadto, pragnę zauważyć, że gość jest w pełnym smoke, a orientację ma wzorowa. 

13:16 - nie mógł wiedzieć. Timing idealny.

13;50 - niby nic specjalnego, ale on widzi, że wszyscy przebiegli więc zmienia pozycje natychmiast. Gość mu się kieruje na górze do okna, to nie celuje na mida, gdzie może mu ktoś wybiec, tylko celownik od razu leci w górę. 

14:18 - bardzo dziwny movment. To wygląda tak jakby chciał tam wbiec, ale się rozmyślił, bo ktoś tam jest.

16:55 - sprawdza ściany

17:15 - skad wie? Cała akcja, potem drugiego zabija wybiegając wycelowany w łeb.

19:05 - obok niego dosłownie strzela kura, on jednak wybiega i celuje w dach. Widział model, ale wiedząc, że zaraz za smoke stoi kura, kura w niego strzela on nawet nie reaguje, tylko dalej wali przez dach.

Po czym uwaga, wybiega za smoke, rzucając flasha, nawet nie sprawdzając czy kura zmieniła pozycję? Ta kura dosłownie kilka sekund temu go prawie zabiła, kto tak robi 🫣

20:55 - gość nic nie patrzy, on biegnie po prostu przed siebie do celu.

24:36 - wie że gość z Zeusem jest mega blisko, ale postanawia celować gdzieś w dach? Przypadkowo pewnie w model.

20:45 - ponownie on strasznie dziwnie mierzy. Dla mnie to wygląda tak, jakby on patrzył na gościa, ale nie chce na niego mierzyć celownikiem, więc celuje w totalnie random miejsce na ekranje i próbuje potem szybko strzelić

26:25 - skad wie gdzie dokładnie rzucić nade? Wiadomo, może info (chociaż przez pół Rundy był afk) ale z taką dokładnością? Ponownie - on nic nie sprawdza, wybiega i od razu na pewniaka nade dokładnie w miejsce, w którym stoję

28:40 - nic nie sprawdza, ale w porządku - został jeden gracz, który moglbyc gdzie kolwiek, on jakby wiedział + ponownie na końcu on celuje trochę w randomowe miejsce. 

Powiem tak: on wiedział gdzie jest enemy - ale wychodzi z tym AWP wcelowany w inny budnek - czemu? Ten strzał też jakiś dziwny, nie wiem na ¼ czy on czysto trafił? 

29;40 - nigdy tam nie patrzył, teraz nagle są tam ludzie i on losowo strzela? Nie widział ich.

Edytowane przez TERSON.
stau  

Decyzja 24h

• Uwielbiam 3
  • Opiekun CS 2
Opublikowano

5:15 b+
6:12 b+\
7:43 b+/-
8:52 patrząc na akcje z 6:55 to b+
9:45 b+/-
11:35 b+/-
11:55 b+
13:21 b+
14:10 b+
18:56 b+
19:05 b+
19:08 b+
20:01 b+/-
20:42 b+
21:08 b-
23:25 b+/-
24:10 b+
24:30 b+/-
25:09 b+
25:18 b+
26:28 b+
26:50 b+

Nie było potrzeby oglądać demka do końca ale z ciekawości obejrzałem i ewidentnie widać jakies uzywanie wspomagaczy. Ban zostaje, GJ @ TERSON.

• Lubię to! 1
  • Dzięki 1
  • Uwielbiam 1
  • Opiekun CS 2
Opublikowano

Użytkownik został zbanowany!

Na podstawie zebranych dowodów stwierdzono złamanie regulaminu.

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.