Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×
Problem został rozwiązany przez Dudnes, Przejdź do rozwiązania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Zauważyłem płacz ludzi na klasy premium że są za silne i po jednym poście osób takich są zaraz znerfione. Moim zdaniem Premki były dobrze zbalansowane , w końcu są klasy za pieniądze i muszą być silniejsze od darmowych i wcale te które mamy na serwerze z przed nerfów nie był tak silne po prostu wbicie wyższego lv sprawia że gracz jest lepszy od drugiego. Są gracze którzy na darmowych klasach graja dobrze bo mają wyższy lv. Dlatego niech ci gracze co tak narzekają niech wbija wyższy lv to też będą biegać szybciej i zabijać. Wbicie wyższego lv daje rozwój danej klasy i ułatwia grę. Np taki Kat miał ten dmg z inta ale był papierowy bo sam grałem i miałem 100lv miałem 100 dane w inta i 160hp , musiałęm rozwijać dwie statystyki nie tylko jedną , teraz nie różni się prawie od alkaidy tylko ze ma to podpalenie. Weteran ma mp5 ale nie ma dodatkowego dmg ale chociaż ma zwinne palce i nie jest wcale taki silny. Chciałbym aby gracze ogarneli się z tym narzekaniem ,też możecie sobie kupić klasę i grać nią oraz wbić wyższy lv

Nie chce otwierać nowego tematu wieć napisze propozycje tutaj otóż można by było wprowadzić asyste za killa bo nie raz zadasz duze obrażenia a drugi gracz ci go dobije a ty nic expa nie dostaniesz. Jak jakas propozycja mi sie jeszcze przypomnij do dopisze.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Przecież weteranem sie nie gra tylko weteran gra za ciebie XD biegaja i trzymaja lpm i tylko tyle, weteran z full hp jest praktycznie nie do ubicia. Ja to już nawet nie strzelam w takiego weterana bo na 30 pociskow zadam moze 3-4x dmg a reszta odbita i to nawet nie bo czasami sie zdarzało że 1 pocisk trafił a reszte odbił, albo wszystko odbil i zadnego dmg nie dostal. To samo sie tyczy szturmowca niby 1/11 a odbija jeszcze lepiej jak weteran, reszta premek git jest da sie je normalnie zabic

• Lubię to! 1
  • Wrr 1
Opublikowano (edytowane)

Witam jak najbardziej zgadzam się z Niewidzialnym, Odnośnie klasy KAT oraz postu po którym został znerfiony, przysłowiowo, (nie wiem czy moge tak sie wyrazac, przepraszam wrażliwych) wsadziliscie ch**a w dupe ludziom ktorzy poswiecili czas na rozwijanie postaci i statystyk, takie zmiany powinno przeprowazdac sie podczas resetu, albo chwile po jesli coś nie wyszło do końca, to jest nie do pomyślenia by po prawie 2msc łupania wprwoadzacie taką zmiane, zresztą z mojego punktu widzenia bez wiekszej analizy, gracz napisal temat (zreszta nowy gracz) 2 dni - pah pah, przyklepane wprowadzone, jak wyżej napisałem, jak najbardziej rozumiem zmiany przy resecie,
a tym razem na serwerze nie było zadnej informacji typu: AKTUALIZACJA KLAS, nic z tych rzeczy, a postać została znefiona dodatkowo, na przykladzie: 

to tak jakbym podpisal umowe z Netia na internet 2gb/s ale w trakcie umowy Kowalski sie zdenerwowal ze mi tak dobrze internet śmiga a mu nie bo on ma tylko 500mb/s, bo on uznal ze pi*****i światłowowdy woli na zwykłej skretce leciec, ale jednoczesnie boli go moj światłowód, więc niczym pies ogrodnika, w tym przypadku Kowalski to Pan który załozył ledwo konto, napisał post w którym wyraził swój sprzeciw, dosłownie dwa dni i po sprawie, a ja to ten od swiatlowodu, Netia uznala ze łączy się w bólu z Kowalskim i w trakcie umowy (poniewaz w trakcie sezonu) zmienia warunki ich umowy którą zawarli na dzień dobry, daje mi 1gb/s za tą samą cenę :) 

Edytowane przez Psylocibe
  • Lubię to! 2
Opublikowano
12 godzin temu, kochamcie napisał(a):

Przecież weteranem sie nie gra tylko weteran gra za ciebie XD biegaja i trzymaja lpm i tylko tyle, weteran z full hp jest praktycznie nie do ubicia. Ja to już nawet nie strzelam w takiego weterana bo na 30 pociskow zadam moze 3-4x dmg a reszta odbita i to nawet nie bo czasami sie zdarzało że 1 pocisk trafił a reszte odbił, albo wszystko odbil i zadnego dmg nie dostal. To samo sie tyczy szturmowca niby 1/11 a odbija jeszcze lepiej jak weteran, reszta premek git jest da sie je normalnie zabic

To na pierwszym lv też biega  i zabija? chyba raczej nie dlatego trzeba poswiecic czas i wbic wyzszy poziom a to troche czasu zajmuje. Wiadomo jak sie postac rozwija to z lv bedzie lepsza na tym polega cod mod. a co do Kat uważam ze zmiany powinny byc cofniete bo jest wcale taki op i to jest klasa za pieniądze.

• Lubię to! 2
  • KAT 1
  • Junior Admin
Opublikowano

Witam.

Pisałem kilkukrotnie w propozycjach dotyczących nerfienia klas, że balans między klasami jest odpowiedni, jednak gracze cały czas aż do znudzenia powielali propozycję.

Patrząc na to ile było propozycji za znerfieniem klas, w końcu podjęliśmy decyzję, aby testowo przed resetem zobaczyć, jak sobie te klasy będą radzić po osłabieniu, pomijając fakt, że wraz z resetem i tak będą wprowadzone zmiany w mnożniku dmg i innych systemach. Żeby wiedzieć, jakie zmiany mogą zostać wprowadzone na serwer - wystarczy śledzić forum, nie będziemy przy każdej aktualizacji dawać ogłoszenia na 3/4 HUD'u informującego o najbliższych zmianach.

Płacz o klasy jest dokładnie taki sam, jak płacz o mapy, co by nie zostało dodane/zmienione i tak jest za mało i wszystko jest źle.

• Lubię to! 1
Opublikowano
2 godziny temu, Wr3dnyy napisał(a):

Witam.

Pisałem kilkukrotnie w propozycjach dotyczących nerfienia klas, że balans między klasami jest odpowiedni, jednak gracze cały czas aż do znudzenia powielali propozycję.

Patrząc na to ile było propozycji za znerfieniem klas, w końcu podjęliśmy decyzję, aby testowo przed resetem zobaczyć, jak sobie te klasy będą radzić po osłabieniu, pomijając fakt, że wraz z resetem i tak będą wprowadzone zmiany w mnożniku dmg i innych systemach. Żeby wiedzieć, jakie zmiany mogą zostać wprowadzone na serwer - wystarczy śledzić forum, nie będziemy przy każdej aktualizacji dawać ogłoszenia na 3/4 HUD'u informującego o najbliższych zmianach.

Płacz o klasy jest dokładnie taki sam, jak płacz o mapy, co by nie zostało dodane/zmienione i tak jest za mało i wszystko jest źle.

Nie jest  do końca źle chodzi mi o to ze jak ktos napisze post z jakimiś nerfami to od razu ta klasa dostaje nerfa, to nie jest jedyna taka sytuacja pamietam jeszcze przed resetem ktos napisał post że skrytobójca i szturmowiec sa za silni i od razu dostały te klasy nerf . Bo co ktoś dobrze wykorzystuje potencjał klasy i wbija wyzszy lv to odrazu trzeba to znefric? Przed resetem grałem skrytobójca dostał nerfa nie był grywalny to sie przerzuciłem na kata ale znudził mi sie i gram inna klasą ale chciałem wrocic i teraz kolejna postac zabita . Rozumiem jak jest to darmowa klasa to takie szybkie nerfy jeszcze da się przeboleć ale premki są płatne.

Opublikowano
4 godziny temu, Niewidzialny96 napisał(a):

To na pierwszym lv też biega  i zabija? chyba raczej nie dlatego trzeba poswiecic czas i wbic wyzszy poziom a to troche czasu zajmuje. Wiadomo jak sie postac rozwija to z lv bedzie lepsza na tym polega cod mod. a co do Kat uważam ze zmiany powinny byc cofniete bo jest wcale taki op i to jest klasa za pieniądze.

No tak jak jest reset i kazdy biega z 1lvl to weteranem sie biega i strzela bo odbija praktycznie wszystko

• Lubię to! 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Myślę, że klas z odbijaniem pocisków jest za dużo. Z zwykłych jest szturm co na dużym lv jak mial 4dmg +int byłbardzo mocną klasą i ludzie płakali, z premium jest kapitan tez odbija, i potem jeszcze doszedł weteran co na dużym lv z magazynkiem za killa jest strasznie mocną klasą, ale po cos ci ludzie wbijaja te lv.... nie po to by były i ładnie wyglądały tylko żeby coś dawały, i to saamo było z katem na początku mało kto widział wgl te klase na serwie bo nic praktycznie nie dawała póki ktoś nie wpakował w inta, teraz jak ludzie maja po 180+ i bija po 60-70 (chyba nie pamiętam dokładnie) to płacz bo mocna, a jaka ma być? SP na 180lv ma byc jak pułko na 50? no chyba nie :) . Tu cały czas ktoś płacze to o premki to o mapy to o coś innego, tak samo płacz straszny o komandora co nic nie ma po za konda i 1/1 awp ale jak jest tych klas 5+ na serwie to już się robi ciężko, tak samo jak morderców jak jest wiecej niz 5 tez juz jest płacz że srają po kontach ( co mnie też irytuje) to jest cod mod ja nie wiem po co ludziie proszą o nerfy jak ktoś wbije 180+ czego na początku sezonu nie było głośno że KAT za silny. Wręcz przeciwnie duzo ludzi mówilo że to gowno nie klasa a teraz nagle nabili lv i płacze. Wbij lv jeden z drugim i ciesz sie przewagą a nie piszecie cały czas że premki sa za silne, albo zwykla klasa 190lv jest za silna..

Edytowane przez KapitanYoGi?
  • Lubię to! 3
Opublikowano

Cały problem tkwi w ustawieniach expa. Nowemu graczowi ciężko jest nabić wyższy level gdy na serwie biegają już 200 levele. Przeliczniki są źle ustawione, przez co ktoś prędzej się zniechęci i wyjdzie niż zostanie i będzie dążył do wbicia wyższego poziomu. 

Tak, jest komenda freelvl, ale szczerze to gó**o daje, bo najgorzej jest dobić właśnie poziomy 50+. 

Powinny być większe nagrody doświadczenia za zabicie wyższego levela od siebie, żeby lepiej zbalansować stan gry w późniejszych etapach rozgrywki. 

Skończy się płacz o umieranie od 200 lvli, będzie przyjemniej się grało i w końcu zobaczymy prawdziwy potencjał każdej klasy na etapie ok 200 poziomu, bo póki co widać ciągle te same klasy - premium, superpremium i czasami ktoś wbije 150+ jakimś szturmowcem czy amadeuszem. 

@ Dudnes sprawdź wiadomości plis 

• Lubię to! 1
Opublikowano
8 godzin temu, Wr3dnyy napisał(a):

Witam.

Patrząc na to ile było propozycji za znerfieniem klas, w końcu podjęliśmy decyzję,

j/w beż żadnej analizy podjeliście decyzje, na odczepnego
dziecko chce nóż kuchenny - mowisz mu ze nie moze, ale tak mocno Ci meczy dupsko ze w koncu mu go dajesz :) 

8 godzin temu, Wr3dnyy napisał(a):

nie będziemy przy każdej aktualizacji dawać ogłoszenia na 3/4 HUD'u informującego o najbliższych zmianach.

Znowu strzał w kolano, musisz mnie informowac o zmianach jesli chodzi o platna usluge, jesli kupilbym ta klase za dwie stówki, a teraz byś odkrecil taki numer, mam prawo ubiegać się o zwrot pieniążków, to że mozna zakupic vipa, lub jest losowanie na forum jest na Hudzie wiec i inne informacje zwiazane TYM BARDZIEJ ZE ZMIANAMI powinny sie pojawiac, 
grzebales w plikach, by zmieniac kata, mogles do innego pliku dodac jedna linijke z informacjami, nie gadaj glupot ze zmarnowalbys pol wieczoru :) 

Mam ofensywny stosunek, ponieważ, lód Ci mówi żeś złą decyzje podjął, a Ty brniesz w swoje zamiast przeprosić za zła decyzje, 
jesli podejmujesz decyzje nieprzemyślane, nieprzeanalizowane, na serwerze tez malo Cie widuje, dwa tygodnie l4, moze raz Cie widzialem, mozna sie wk***ic, bo wyczułem tutaj totalny brak szacunku do graczy, a nadto mozna by zarzucic interesowność, potencjanlny kat ktorego znerfiliscie moze albo kupic nowe premium albo kupic nowe premium i przerzucic tam expa, hajs sie zgadza, o to chodzi? wątpie!!! a Ty dajesz temu taki wydzwięk.

Opublikowano
5 godzin temu, KapitanYoGi? napisał(a):

Myślę, że klas z odbijaniem pocisków jest za dużo. Z zwykłych jest szturm co na dużym lv jak mial 4dmg +int byłbardzo mocną klasą i ludzie płakali, z premium jest kapitan tez odbija, i potem jeszcze doszedł weteran co na dużym lv z magazynkiem za killa jest strasznie mocną klasą, ale po cos ci ludzie wbijaja te lv.... nie po to by były i ładnie wyglądały tylko żeby coś dawały, i to saamo było z katem na początku mało kto widział wgl te klase na serwie bo nic praktycznie nie dawała póki ktoś nie wpakował w inta, teraz jak ludzie maja po 180+ i bija po 60-70 (chyba nie pamiętam dokładnie) to płacz bo mocna, a jaka ma być? SP na 180lv ma byc jak pułko na 50? no chyba nie :) . Tu cały czas ktoś płacze to o premki to o mapy to o coś innego, tak samo płacz straszny o komandora co nic nie ma po za konda i 1/1 awp ale jak jest tych klas 5+ na serwie to już się robi ciężko, tak samo jak morderców jak jest wiecej niz 5 tez juz jest płacz że srają po kontach ( co mnie też irytuje) to jest cod mod ja nie wiem po co ludziie proszą o nerfy jak ktoś wbije 180+ czego na początku sezonu nie było głośno że KAT za silny. Wręcz przeciwnie duzo ludzi mówilo że to gowno nie klasa a teraz nagle nabili lv i płacze. Wbij lv jeden z drugim i ciesz sie przewagą a nie piszecie cały czas że premki sa za silne, albo zwykla klasa 190lv jest za silna..

Ta wypowiedź wszystko zawiera o co mi chodzi pisząc tego posta co  napisałem

• Junior Admin
Opublikowano
Godzinę temu, Psylocibe napisał(a):

j/w beż żadnej analizy podjeliście decyzje, na odczepnego
dziecko chce nóż kuchenny - mowisz mu ze nie moze, ale tak mocno Ci meczy dupsko ze w koncu mu go dajesz :) 

Nie porównuj sytuacji z realnego życia do serwera gier, podjęliśmy taką decyzje, aby zobaczyć przede wszystkim jak klasy będą sobie radzić do resetu na żywym organizmie czyt. serwerze. Na testowym nie jesteśmy w stanie zweryfikować wszystkie, także nie przytaczaj mi tu przykładu z nożem i dzieckiem bo to są dwa różne światy.

Po resecie tak czy siak będą wprowadzone zmiany w ww. klasy, bo wy gracze tak zadecydowaliście.

Znowu strzał w kolano, musisz mnie informowac o zmianach jesli chodzi o platna usluge, jesli kupilbym ta klase za dwie stówki, a teraz byś odkrecil taki numer, mam prawo ubiegać się o zwrot pieniążków, to że mozna zakupic vipa, lub jest losowanie na forum jest na Hudzie wiec i inne informacje zwiazane TYM BARDZIEJ ZE ZMIANAMI powinny sie pojawiac, 
grzebales w plikach, by zmieniac kata, mogles do innego pliku dodac jedna linijke z informacjami, nie gadaj glupot ze zmarnowalbys pol wieczoru :) 

Jak wyżej wspomniałem, aby wiedzieć o zmianach na serwerach wystarczy zajrzeć na forum, zaśmiecanie hud’u jest zbędne, pomijając, że 98% go nie czyta, są prowadzone changelogi serwerów na forum i tyle wystarczy. Dodatkowo chciałbym zaznaczyć, że akurat w tym przypadku nie ja „grzebałem” w plikach. 
IMG_4736.thumb.jpeg.af4f8f0842ea40144eeddadc3b40d75c.jpeg
Poza tym zgodnie z regulaminem usług, który akceptujesz w momencie zakupu nie mam obowiązku informowania Cię o zmianie w usłudze, dlatego również taka usługa nie podlega pod zwrot pieniędzy. Zakupując usługę na jakimikolwiek serwerze gier musisz liczyć się z tym, że mogą zostać w takie usługi wprowadzone zmiany bez wcześniejszego informowania Cię o tym. 

Mam ofensywny stosunek, ponieważ, lód Ci mówi żeś złą decyzje podjął, a Ty brniesz w swoje zamiast przeprosić za zła decyzje, 
jesli podejmujesz decyzje nieprzemyślane, nieprzeanalizowane, na serwerze tez malo Cie widuje, dwa tygodnie l4, moze raz Cie widzialem, mozna sie wk***ic, bo wyczułem tutaj totalny brak szacunku do graczy, a nadto mozna by zarzucic interesowność, potencjanlny kat ktorego znerfiliscie moze albo kupic nowe premium albo kupic nowe premium i przerzucic tam expa, hajs sie zgadza, o to chodzi? wątpie!!! a Ty dajesz temu taki wydzwięk.

Możesz mieć ofensywny stosunek, nie bronię Ci tego w żaden sposób. Natomiast furczenie i buczenie na mnie, nie rusza mnie w ogóle. 
Będę stał przy swoim, bo ze swojej strony nie czuję, abym popełnił błąd. Decyzja o zmianach nie była moim „widzimisię” i nie ja ją podjąłem, natomiast wiem z jakiego tytułu była podjęta. 
Co do L4 i widzenia mnie na serwerze..
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że nie mam 15 lat i czasu na siedzenie przed komputerem 24/7, mam rodzinę i życie prywatne. Dodatkowo zajmuje się całą strefą Counter-Strike 1.6 i mam dużo pobocznych zadań, moja funkcja nie skupia się wyłącznie na graniu na serwerze. Staram się zaglądać na każdy serwer nad którym trzymam piecze, jednak muszę mieć do tego możliwość. Zresztą od  pilnowania stricte przebiegu rozgrywki mam moich wspaniałych administratorów. 

Chciałbym tylko, aby gracze serwera zanim napiszą propozycje napisali do nas i poczekali na wypowiedź prywatną dotyczącą takiej propozycji, czy ma to sens. 
Broniłem kilkukrotnie tych klas przed nerfem, a koniec końców negatywnych opinii było więcej w stosunku do pozytywnych i skończyło się tym tematem. 
Owszem propozycje piszą w większości gracze, którzy nie przeskoczyli etapu 100+, ale to nie zmienia faktu, że negatywnych informacji na temat Weterana czy Kata było za dużo. 
Wrócę do informacji wyżej, po resecie tak czy siak będzie inny przelicznik dmg i zmieni się parę innych aspektów rozgrywki, na które się zgodziliście. Na tym kończę temat.

Temat zamykam i zostawiam ostateczną decyzję Dudnesowi jak wróci z urlopu.

• Lubię to! 2
  • 3 tygodnie później...
  • Właściciel
  • Rozwiązanie
Opublikowano

Postaram się odnieść do wszystkich punktów, aby jasno i klarownie wyjaśnić sytuację.

Zmiany w klasach — kiedyś wprowadzaliśmy je wyłącznie przy okazji resetów, co w praktyce okazywało się niewystarczające. Bywało, że dana klasa stawała się zbyt mocna, a gracze musieli czekać do kolejnego resetu, by doczekać się nerfa. Dlatego od 3 lub 4 sezonu przyjęliśmy zasadę, że większe zmiany nadal wprowadzamy przy resetach, natomiast pojedyncze nerfy lub buffy wdrażamy na bieżąco. Warto też pamiętać, że sporo klas z początku sezonu mogą wydawać się useless, a dopiero na wyższym poziomie stają się bardzo silne — i właśnie wtedy reagujemy z balansem.

Każda zmiana wprowadzana na serwerze jest odnotowywana w changelogu na forum. Rozumiem, że nie każdy śledzi forum regularnie — część osób zagląda tam tylko w razie potrzeby. Mimo to zachęcam, aby przynajmniej raz dziennie zerknąć w changelog, aby być na bieżąco.

Klasy premium — tutaj, niezależnie od tego, co zrobimy, zawsze znajdą się niezadowolone głosy. Jeżeli damy nerfa, gracze darmowych klas będą zadowoleni, ale gracze premium będą czuli się pokrzywdzeni. Naszym celem jest utrzymywanie balansu — klasy premium powinny być lepsze od darmowych, bo są premium, ale bez przesadnej przewagi. Staramy się ten balans ciągle dopracowywać.

Podejmowanie decyzji o nerfach i buffach — idealnie byłoby, gdyby więcej graczy brało udział w dyskusjach na forum. Często jednak jest tak, że pod propozycją zmiany klasy wypowie się jedna osoba, a później, gdy zmiana wejdzie, nagle pojawia się wiele krytycznych głosów. W takich sytuacjach przypominam — jeżeli temat jest otwarty, każdy ma możliwość wypowiedzenia się i wpłynięcia na decyzję. Brak udziału w dyskusji oznacza, że podejmujemy decyzję w oparciu o to, co mamy.

Korzystając z okazji — zbliża się reset. Za kilka dni pojawi się temat informacyjny z dokładną datą resetu. Zachęcam, aby teraz zgłaszać swoje propozycje — mamy jeszcze czas, żeby je rozważyć i wdrożyć odpowiednie zmiany, tak aby start nowego sezonu był satysfakcjonujący dla jak największej liczby graczy.

• Lubię to! 3
  • Dzięki 1
  • Właściciel
Opublikowano

Twoje zgłoszenie zostało rozwiązane!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.