Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam nadzieję że nie dostanę warna ani nic za to, że nie jestem redaktorem a piszę artykuł, ale chcę poruszyć sytuację która chyba do tej pory ma miejsce w Knurowie. 

W trakcie meczu piłki nożnej pomiędzy Concordią Knurów a Ruchem Radzionków doszło do wtargnięcia na boisko grupy "pseudokibiców". Policja korzystająca z gumowych kul postrzeliła jednego z kibiców. Nie znam jeszcze jego imienia, ale jak znajdę to wstawię. Został trafiony w szyję, gdy policja ma zakaz strzelania powyżej kolan. Na filmiku widać jak stróże prawa zamiast udzielić pierwszej pomocy poszkodowanemu, otaczają go (zapewne powiedzą, że w celu ochrony) i patrzą jak koledzy ofiary go reanimują. Skoro są szkoleni do takich sytuacji to muszą znać również pierwszą pomoc, czyż nie? Pytanie tylko czemu jej nie udzielają. 

Po przeczytaniu tego, możecie sądzić że jestem nieobiektywny względem ww. służby państwowej, i przyznam wam rację, jestem do nich uprzedzony ze względu na własne nieprzyjemne momentami sytuację. 

Zapraszam do dyskusji na ten temat, a tutaj kilka linków z których czerpałem informację oraz dogłębniej opisujących całą sytuację. 

http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Smierc-kibica-i-zamieszki-w-Knurowie,wid,17504895,wiadomosc.html?ticaid=114cde

http://wiadomosci.onet.pl/slask/zamieszki-w-knurowie-to-przypominalo-wojne/yppvxl

Zdjęcie, które sprawiło że miałem łzy w oczach :

https://www.facebook.com/929328320440733/photos/a.930787336961498.1073741829.929328320440733/967715156602049/?type=1&theater

A tutaj link do profilu na facebook'u gdzie można obejrzeć filmik :

https://www.facebook.com/pages/%C5%9Awiat-Kibola/184484341676612?pnref=story

• Lubię to! 1
Opublikowano

A ja powiem inaczej...Co 27 lateni mąż, ojciec robi na maruawie boiska i biegnie w stronę policji? Nie poszedł tam w celach pokojowych tylko typowo na burde...Szkoda mi jedynie rodziny zmarłego, bo tamten człowiek to typowy plebs i margines, zasłużył sobie na to sam...Mógł po meczu iść do domu, a nie robić awantury

• Lubię to! 2
Opublikowano (edytowane)

A ja powiem inaczej...Co 27 lateni mąż, ojciec robi na maruawie boiska i biegnie w stronę policji? Nie poszedł tam w celach pokojowych tylko typowo na burde...Szkoda mi jedynie rodziny zmarłego, bo tamten człowiek to typowy plebs i margines, zasłużył sobie na to sam...Mógł po meczu iść do domu, a nie robić awantury

Z tego co mi wiadomo policja może tylko mierzyć i w ostateczności strzelać poniżej pasa a Ci kurwa strzelili mu w szyje. On nic nie zrobił, nawet nie zdążył się dobrze zbliżyć do ich trybun.

Edytowane przez quzevsky
Opublikowano

No ok..po co biegł?? Zasłonił łeb kapturem i szedł się "napierdalać"..Jak coś to do lasu nie na stadion...Ja jestem zdania, że zasłużył...Bydło i tyle powinni takich tępić

Opublikowano

Policja niedorozwinięty organ, ale to tylko przez władzę :) Pamiętajcie, że oni też mają rodziny które muszą utrzymać. I jak oni idą na stadion wiedzą co może ich czekać. Teraz wszystkim w ramach protestu proponuję zrobić co jest w Baltimore, wyjdźcie na ulicę i rozwalcie całe miasto.

A co do kibica, to skąd wiecie że nie został postrzelony przez policjanta, w ramach obrony osobistej?

A co do murawy, skąd wiecie, że nie został postrzelony na miejscu kibiców, i go jego koledzy tam nie przenieśli? Nie wiecie czy się buntował czy zaatakował. Żyjcie swoim życiem, a to co się dzieje w środowisku kiboli niech tam pozostanie, bo to straszna hołota, i na mecz nie idą po to aby oglądać sport, tylko po to aby dać po mordzie jak najmocniej. Pozdrawiam was, i trzymajcie się z dala od tego środowiska. Pseudokibice kreują wizerunek wszystkich kibiców. Zapamiętajcie to i gratulujcie kibicom, którzy jeszcze żyją i mają nie połamane kości.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Hmm, a tak naprawdę wszystkie informacje znamy tylko i wyłącznie z artykułów innych redaktorów, no chyba że ktoś tam był osobiście.

A porównywając np wiarygodność faktu, to mam wątpliwości ile jest w danym artykule prawdy. 

Przecież są filmy gdzie widać jak go postrzelono i jak go policja zasłoniła.

Opublikowano

Są filmy, wiadomo zrobiła to policja...Ktoś widział może jak kibice wbiegali na murawę? Jest filmik na yt i to było normalne zachowanie kibica, który przyszedł sobie pooglądać piłkę na dosyć niskim poziomie, ale jednak? Nie, tam wbiegło bydło typowo się ponapierdzielać...Dlaczego rodziny z dziećmi nie przyjdą na stadion? Wiadomo chyba, po co uciekać przed kibolami, lepiej pójść na siatkówkę, wspaniała atmosfera, zero pseudokibiców...Powtarzam w tej całej aferze szkoda jedynie rodziny tego idioty, mogło to trafić każdego z tamtych co wbiegli, trafiło na niego i życia mu to nie wróci...Teraz pewnie będzie robiło się z niego przykładnego ojca i męża, ale taka patologia jak ten człowiek to typowy margines społeczny, który nie wnosi żadnych wartości.

Quzevski Mr.Danio i inni w podobnym wieku, macie dopiero 15-17 lat, też taki byłem w czasach szkolnych tu jakaś zadymka, nawet klasa na klasę, a to na dyskotece się szukało nie wiadomo czego, nikt nie jest święty, taki wiek, ale odkąd mam żonę, córkę po prostu rodzinę, nie wyobrażam wbiec sobie na murawę, tylko po to żeby ponapierdzielać się z policją i kibicami innej drużyny tak po prostu z nudów...Jaki przykład dał dziecku ojciec? Jakie wartości z domu wyniosłoby jego dziecko, widzące ojca ruszającego na policję w kapturze na głowie? Może ta poniekąd tragedia otworzy oczy chociaż grupce ludzi, ale znając życie teraz będzie szukanie odwetu, bo kumpel stracił życie przez policję...A tak na dobrą sprawę winni jego śmierci są właśnie Ci koledzy, którzy wpadli na genialny pomysł zrobienia ustawki podczas meczu..A gdyby tak zrobili ustawkę w lesie i chłopak zginąłby od ciosu nożem, to by były pytania "A gdzie była policja?"...Też nie jestem fanem policji, ale w tej sytuacji nie zasługują na krytykę...Sam nie wiem, jakbym się zachował jak pędziłoby na mnie stado baranów w kapturach na głowie, jaką miałbym pewność, że nie dostanę kosy między żebra? Odpowiedź jest prosta, albo ja albo on...I wybaczcie, ale w tej sytuacji nie byłbym wspaniałomyślny

• Lubię to! 3
Opublikowano

Ja jestem obiektywny. Policja w Polsce jest w opłakanym stanie. I robią wiele wiele błędów. ale nie wieszajcie psów na policji (hmm niech bedzie)  bo tak jak juz koczan napisał koleś był po części sam winien temu. Skoro miał rodzine dziecko to po co iść na stadion i wskakiwać na murawe ? jak dla mnie policjant powinien odpowiedziec za swoj czyn ale z okolicznością łagodzącą jaką jest to że ten kibic sam sie prosił o to.

https://www.facebook.com/iknurow/photos/pcb.891362380916981/891360140917205/?type=1

https://www.facebook.com/iknurow/photos/pcb.891362380916981/891360234250529/?type=1

w knurowie teraz jest pełno policji mam tam paru znajomych i gdzie sie nie obrócisz niebiesko.  

https://www.facebook.com/maksymilian.skrzypek?pnref=story  <---- tu macie filmik z reakcji policji na początku zamieszek.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Nie wiadomo jeszcze kto postrzelił, ale ten policjant co to zrobił powinien zostać wyjebany z policji i trafić za kraty. Po jaki chuj strzelił tak wysoko !? Zamiast najpierw oddać strzał ostrzegawczy ten idiota strzelił mu w szyję. Gościu ledwo się zbliżył a dostał kulkę w szyję .. Policja zamiast pomóc jeszcze go otoczyła .. i jeśli tu jest jego wina to w małym stopniu .. policja powinna się zachować inaczej.

Opublikowano

Powiem wam tyle - wstyd mi za takich popierdoleńców, którzy jeszcze mają czelność nazywać się kibicami. Po to jest mecz, że jak się jest stroną oglądającą to się siedzi na dupie i ogląda. Jednego śmiecia mniej i tyle, ale dalej wieszajcie psy na policji, którzy tutaj zrobili to co zrobić mieli. Nie złamali żadnego prawa i zachowali się moim zdaniem wzorowo, a temu który strzelił z chęcią przybiłbym piątkę.

Poza tym nawet nie wiecie, jak ciężko jest strzelić z takiej broni poniżej pasa z dużej odległości, więc tego nawet nie biorę pod uwagę :)

@quzevsky: Zasłużył sobie 100%, wybiegł po to by zginąć, ale z honorem na minusie, dlaczego mam go szanować?

• Lubię to! 2
Opublikowano

Tak englo i clinic mają tu 100%-ową racje. Idziesz na mecz? to idziesz i oglądasz po czym kulturalnie wracasz do domu, a nie jak hołota jakieś zamieszki. Zapewne teraz pól Polski "jp jp", bo przecież to wina policji :lol:

• Lubię to! 2
Opublikowano

Gdyby policja była jeszcze tak spostrzegawcza. Kiedyś w Legnicy przed meczem z Arką jechali w obstawie autokarem kibice Zagłębia. Wszystko ok, lecz gdy szedł ulicą nastolatek 14-15 lat z szalikiem Miedzi grupka kibiców wybiegła, pobiła, ukradła mu szalik i spierdoliła. Do tej pory nie wiadomo kto go pobił. Jechali w obstawie radiowozów więc jakim cudem tego nie zauważyli !? To jest taka sprawiedliwość, do tego czasu nie znaleźli sprawcy. Chłopak uszedł ledwo co z życiem. Jeśli by dobrze pilnowali to by się tak nie stało.

Opublikowano

Jak dla mnie zawsze i wszedzie policja jebana bedzie... Policjant powinien oddać strzał ostrzegawczy a potem poniżej pasa a nie w okolice głowy... Jeśli ten policjant nie potrafi strzelac tam gdzie ma strzelać to niech wypierdala i tyle.

Zginął człowiek, mąż, ojciec i już nikt nie przywróci mi życia.

?? Napisałaś nikt nie przywróci mi życia ? A co to Ty umarłaś czy co..

• Lubię to! 1
Opublikowano

Powiem wam tyle - wstyd mi za takich popierdoleńców, którzy jeszcze mają czelność nazywać się kibicami. Po to jest mecz, że jak się jest stroną oglądającą to się siedzi na dupie i ogląda. Jednego śmiecia mniej i tyle, ale dalej wieszajcie psy na policji, którzy tutaj zrobili to co zrobić mieli. Nie złamali żadnego prawa i zachowali się moim zdaniem wzorowo, a temu który strzelił z chęcią przybiłbym piątkę.

Poza tym nawet nie wiecie, jak ciężko jest strzelić z takiej broni poniżej pasa z dużej odległości, więc tego nawet nie biorę pod uwagę :)

Uważam, że to są mocne słowa ale prawidłowe. Im więcej tych pół mózgów zginie z rąk policji, wtedy poczują to na sobie, że nie są bezkarni i ich zachowanie jest nie na miejscu. Mówienie śmieć na osobę zmarłą to trochę nie wypada, ale masz tu stu procentowe moje poparcie. Takie bydło powinno się izolować od społeczeństwa i ludzi którzy chcą coś w życiu osiągnąć :)

• Lubię to! 1
Opublikowano

Wiecie co jest najgłupsze w tym wszystkim? Ten 27 letni ojciec osierocił małego chłopczyka, który potrzebuje ojca do wychowywania. Co ma teraz matka takiemu dziecku małemu powiedzieć? Wytłumaczy mu? Z pewnością nie bo nie zrozumie, a czy dowie się prawdy kiedyś? Nie wiadomo. 

Niektórzy powiedzą to był ojciec. Ojciec to osoba, która jest dojrzała, potrafi zająć się domem i utrzymać rodziną, a nie leci na boisko jako kibol i się za przeproszeniem "napier*ala". Sam jestem kibicem mojego stołecznego klubu, na który przychodzi duża liczba osób i są na młynie, ale to nie osoby powyżej 25 lat. Zdarzają się wyjątki, ale oni mają własny rozum, wiedzą jakie są tego konsekwencje. Moim zdaniem policja robiąc taki incydent podburzyła tylko Polaków, którzy ich znienawidzą. Nic dodać nic ująć Policja jak zwykle pokazywana jest ze złej strony. Smutna sytuacja, oby ich było coraz mniej, a najlepiej w ogóle. 

Opublikowano

Wiecie co jest najgłupsze w tym wszystkim? Ten 27 letni ojciec osierocił małego chłopczyka, który potrzebuje ojca do wychowywania. Co ma teraz matka takiemu dziecku małemu powiedzieć? Wytłumaczy mu? Z pewnością nie bo nie zrozumie, a czy dowie się prawdy kiedyś? Nie wiadomo. 

Niektórzy powiedzą to był ojciec. Ojciec to osoba, która jest dojrzała, potrafi zająć się domem i utrzymać rodziną, a nie leci na boisko jako kibol i się za przeproszeniem "napier*ala". Sam jestem kibicem mojego stołecznego klubu, na który przychodzi duża liczba osób i są na młynie, ale to nie osoby powyżej 25 lat. Zdarzają się wyjątki, ale oni mają własny rozum, wiedzą jakie są tego konsekwencje. Moim zdaniem policja robiąc taki incydent podburzyła tylko Polaków, którzy ich znienawidzą. Nic dodać nic ująć Policja jak zwykle pokazywana jest ze złej strony. Smutna sytuacja, oby ich było coraz mniej, a najlepiej w ogóle. 

Kto mówi że każdy ojciec to osoba dojrzała? Ja sam mam 16 lat i uważam się o wiele bardziej dojrzały od 20-sto latków :)

Dziecka mi nie jest w ogóle szkoda. Może to i lepiej, że zajmie się nim matka (o ile nie taka sama jak ojciec), i zapewni mu jakąś przyszłość a nie nawalanie się po mordzie jako hobby. Gdyby mój ojciec miał takie hobby, to bym podziękował za takiego ojca. Wiem, że nie każdy jest idealny, ale nawet jak się jest chamem i prostakiem to powinno się dawać dobry przykład. A nie, że ojciec zostawia synka z matką tylko po to aby się ponapierdalać. Specjalnie wytłuściłem i podkreśliłem to słowo, ponieważ w internecie ogólnie panuję nad swoimi emocjami i nie wyżywam się tam, ale inaczej się tego przedstawić nie da. A jeżeli dostanę warna za użycie wulgaryzmu - no trudno, dostanę go bo moderator się nie zgodzi z moim poglądem. Jeżeli będziecie kiedyś kogoś kochać albo szanować, to zrozumiecie, że trzeba się ogarnąć i nie dawać rodzinie powodu do wstydu za ciebie. Powiedzcie mi ze swojego środowiska. Osoba która jest spokojna, czy kretyn który się rwie do walki więcej osiąga? Zastanówcie się nad moimi słowami. Mam nadzieję, że nie będę musiał się tu wypowiadać, ponieważ mogą powstać dwie grupy obrońcy i atakujący. Ja nie mam zamiaru do żadnej z nich należeć, i pozostawiam wam wybór. atakuj, broń lub bądź obiektywny.

Opublikowano

Piszecie, że mu się należało. Ale co mu się należało? Ok. niby 'kibol' chciał się zmierzyć z gośćmi, może ktoś inny mógł zostać ranny. Ale czy to jest dobry 'wyrok'? Skoro on został postrzelony i zabity to policja ma robić tak z każdym kto wbiegnie na płytę boiska? Nie piszcie mi tutaj, że jestem jp gimbusem bo już słyszałem że po moim poprzednim komentarzem ktoś mi obrabiał dupe za plecami ja po prostu wyrażam swoje zdanie na temat całej sytuacji. Nigdy nie było fair, zawsze ktoś miał gorzej ale dlaczego ten człowiek zginął? Policja musi najpierw oddać strzał ostrzegawczy a potem może celować i w ostateczności oddać strzał PONIŻEJ PASA, wtedy nie ma szans aby mu się coś poważnego stało. Teraz są jeszcze większe zamieszki niż były na meczu, kibole są jak bracia jeden za drugim murem stanie. A w takich sytuacjach to niektórzy nie patrzą nawet kto jest z jakiego klubu tylko wszyscy się trzymają razem w tym przypadku za tą postrzeloną osobą. To samo było na marszu niepodległości, policja oddawała strzały w tłum a w tym tłumie mogli być wszyscy. Nie tylko Ci co robili zamieszki ale również normalni ludzie, tak jak w tej sytuacji nie myśleli o konsekwencjach. Dobra nie będę tutaj już wracał do tego marszu ale chodzi o to, że policja sobie nic nie robi z ludzi i nie przestrzegają pewnych reguł które ich obowiązują.

Opublikowano

Co wy gadacie .. należało się .. ? To też człowiek, policja bedzie strzelać do każdego kto się do nich zblizy .. ? to by pół polski nie było, powinni oddać STRZAŁ OSTRZEGAWCZY a potem PONIŻEJ PASA ! A nie od razu oddał strzał i to w szyję, jak dla mnie 25 lat to min. kary

Opublikowano

Piszecie, że mu się należało. Ale co mu się należało? Ok. niby 'kibol' chciał się zmierzyć z gośćmi, może ktoś inny mógł zostać ranny. Ale czy to jest dobry 'wyrok'? Skoro on został postrzelony i zabity to policja ma robić tak z każdym kto wbiegnie na płytę boiska? Nie piszcie mi tutaj, że jestem jp gimbusem bo już słyszałem że po moim poprzednim komentarzem ktoś mi obrabiał dupe za plecami ja po prostu wyrażam swoje zdanie na temat całej sytuacji. Nigdy nie było fair, zawsze ktoś miał gorzej ale dlaczego ten człowiek zginął? Policja musi najpierw oddać strzał ostrzegawczy a potem może celować i w ostateczności oddać strzał PONIŻEJ PASA, wtedy nie ma szans aby mu się coś poważnego stało. Teraz są jeszcze większe zamieszki niż były na meczu, kibole są jak bracia jeden za drugim murem stanie. A w takich sytuacjach to niektórzy nie patrzą nawet kto jest z jakiego klubu tylko wszyscy się trzymają razem w tym przypadku za tą postrzeloną osobą. To samo było na marszu niepodległości, policja oddawała strzały w tłum a w tym tłumie mogli być wszyscy. Nie tylko Ci co robili zamieszki ale również normalni ludzie, tak jak w tej sytuacji nie myśleli o konsekwencjach. Dobra nie będę tutaj już wracał do tego marszu ale chodzi o to, że policja sobie nic nie robi z ludzi i nie przestrzegają pewnych reguł które ich obowiązują.

Ale po co w ogóle wypowiadasz się w takich sprawach, skoro pisząc nawet o podstawowych czynnościach nie masz racji - policjant nie musi oddawać strzału ostrzegawczego i nie jest to jego obowiązkiem. Ludzie giną też od strzału poniżej pasa to dwa. Po trzecie, jak już wspomniałem, spróbuj taką bronią strzelić z takiej odległości poniżej pasa, wtedy zaklaskam Ci stojąc na rękach.

NIE MUSI

Opublikowano

no dokładnie każdy ma swoje zdanie i nikt nie zmiani. ja mowie oba winni. Oczywiscie policjant ma tu wieksza odpowiedzialnosc z uwagi na stanowisko i odpowiedzialnosc z tym zwiazana. nie powinnien ten czlowiek umrzec. Ale nie wmowicie mi ze nie lezala tez winna po stronie ofiary mogl zostac w domu z synem a nie wbiegac na murawe na hura. Szkoda dziecka ze mial takiego nieodpowiedzialnego ojca.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Kto mówi że każdy ojciec to osoba dojrzała? Ja sam mam 16 lat i uważam się o wiele bardziej dojrzały od 20-sto latków :)

Dziecka mi nie jest w ogóle szkoda. Może to i lepiej, że zajmie się nim matka (o ile nie taka sama jak ojciec), i zapewni mu jakąś przyszłość a nie nawalanie się po mordzie jako hobby. Gdyby mój ojciec miał takie hobby, to bym podziękował za takiego ojca. Wiem, że nie każdy jest idealny, ale nawet jak się jest chamem i prostakiem to powinno się dawać dobry przykład. A nie, że ojciec zostawia synka z matką tylko po to aby się ponapierdalać. Specjalnie wytłuściłem i podkreśliłem to słowo, ponieważ w internecie ogólnie panuję nad swoimi emocjami i nie wyżywam się tam, ale inaczej się tego przedstawić nie da. A jeżeli dostanę warna za użycie wulgaryzmu - no trudno, dostanę go bo moderator się nie zgodzi z moim poglądem. Jeżeli będziecie kiedyś kogoś kochać albo szanować, to zrozumiecie, że trzeba się ogarnąć i nie dawać rodzinie powodu do wstydu za ciebie. Powiedzcie mi ze swojego środowiska. Osoba która jest spokojna, czy kretyn który się rwie do walki więcej osiąga? Zastanówcie się nad moimi słowami. Mam nadzieję, że nie będę musiał się tu wypowiadać, ponieważ mogą powstać dwie grupy obrońcy i atakujący. Ja nie mam zamiaru do żadnej z nich należeć, i pozostawiam wam wybór. atakuj, broń lub bądź obiektywny.

Za dużo masz w dupie i nie wiesz jakie jest życie. Sądząc po twoich wypowiedziach jesteś taki żenujący w wieku 16 lat i zachowujesz się jak pieprzony dorosły. Za pewne nigdy sam na nic nie zarobiłeś, cichy chłopak, który jest mądry w internecie. Dostałeś kiedyś w pysk? Stanąłeś za przyjacielem jak chcieli go pobić? Zeby wyjść gdzieś z dziewczyną zarobiłeś sam na kino dla siebie i dla niej? Czy tylko poprosiłe rodziców żeby ci dali? Rodziców sie nie wybiera i powinno się ich kochać. Są oczywiscie takie przypadki, w których sie nie da. Myślisz, że ten ojciec nie kochał swojej rodziny? Swojego synka? Wiesz co to jest lojalnosc wobec bliskich? Czy tylko jeśli jest jakaś afera to idziesz się skryć żeby nie było na ciebie? Jeżeli twój ojciec chodząc na mecze, chodząc na miasto robi ci wstyd to jesteś popier*olony. Ty wiesz co ty piszesz? Za takie rzeczy wstyd by ci było? 

• Lubię to! 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.