Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
Kozonowicz :)

Ranking nostalgicznych gier od polskich producentów City Interactive

Rekomendowane odpowiedzi

• Inwestor
Opublikowano

Przedstawię wam ranking moich ulubionych nostalgicznych gier od polskich producentów City Interactive. Gry od City Interactive towarzyszyły mi w moich pierwszych przygodach ze strzelankami i do dziś wspominam je z ogromnym sentymentem, w czasach dziecięcych zapewniały niesamowity feeling, interakcje z bohaterami, atmosferę, dziesiątki tysięcy dobrej zabawy, mimo jakichś błędów czy niedopracowań, nigdy się nie zwracało na to uwagi. Za czasów dzieciństwa mój komputer nie był najmocniejszy, a budżet na gry praktycznie nie istniał, więc o tytułach pokroju CoD czy MoH mogłem jedynie pomarzyć. 

1. Terrorist Takedown: Wojna w Kolumbii - FPS osadzony w realiach walk z kolumbijskimi kartelami narkotykowymi. Wcielamy się w żołnierza sił specjalnych i bierzemy udział w misjach eliminujących zagrożenie terrorystyczne w dżungli i na terenach zurbanizowanych.

2. Terrorist Takedown: Tajne Operacje - W zasadzie to samo jak w przypadku poprzednika, w dalszym ciągu wykonujemy niebezpieczne misje w różnych zakątkach świata. 

3. Terrorist Takedown 2 - Strzelanka z perspektywy pierwszej osoby, w której jesteśmy członkiem elitarnego oddziału walczącego z międzynarodowymi terrorystami. Gra ma nieco lepszą grafikę i bardziej zróżnicowane misje niż wcześniejsze odsłony. Do dziś pamiętam ten wspaniały polski dubbing.

4. Code of Honor: Francuska Legia Cudzoziemska - FPS, w której wcielamy się w żołnierza Legii Cudzoziemskiej walczącego z terrorystami w Afryce. Prosta strzelanka z fabułą opartą na misjach militarnych i ratunkowych.

5. Code of Honor 2: Łańcuch Krytyczny - Kontynuacja, w której ponownie wcielamy się w legionistę, tym razem próbującego powstrzymać terrorystów, którzy zdobyli materiały jądrowe. Gra w przypadku swojego poprzednika oferuje lepszą grafikę i lepszy feeling.

6. Mortyr 3: Akcje Dywersyjne - FPS osadzony w czasach II wojny światowej. Jako żołnierz ruchu oporu wykonujemy misje sabotażowe przeciwko nazistom, między innymi, wysadzanie pociągów czy kradzież tajnych dokumentów.

7. Marine Sharpshooter 3 - pierwszoosobowa strzelanka, w której wcielamy się w elitarnego snajpera piechoty morskiej oraz spottera (w trakcie rozgrywki, możemy się nimi zamieniać). Gra oferuje misje osadzone w różnych częściach świata, skupiające się na eliminacji wrogów z dużych odległości i cichym podejściu. 

Dajcie znać w komentarzu, czy graliście w którąś z tych gier, ewentualne czy graliście w inne tytuły od City Interactive :D

7388667_1.3.jpg

sddefault.jpg

MV5BODgxNGNhMTEtYWIwMS00N2QxLWIwMjUtNzhmNTIzYjU0M2I1XkEyXkFqcGc@._V1_.jpg

Code-of-Honor-The-French-Foreign-Legion.jpeg

190951_0_i1064.jpg

Mortyr-III-Akcje-dywersyjne-Pograne-Recenzja-5.webp

135130_0_i1064.jpg

• Lubię to! 2
Opublikowano

Chyba nic z tej listy nie grałem, choć gierki wydają się fajne. Dobry artykuł 

• Uwielbiam 1
Opublikowano

Wszystkie postrzelałem prócz marine sharpshooter.

Code of honor miało potencjał, dobry FPS.

• Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.