Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
  • Twój nick:
    Erge
  • SteamID:
    STEAM_0:0:41554839
  • Serwer:
    MIRAGE #4
  • Data:
    15.02.2025
  • Mapa:
    Mirage
  • Opis sytuacji:

Chciałbym odwołać się od decyzji @ BlaDy* , który podtrzymał bana nadanego przez anti cheat. System ten potrafi zbanować osobę w trakcie gry w losowym momencie (czego byłem świadkiem) i wtedy gracze dostają ub, a jeśli sytuacja wydarzy się w trakcie łączenia z serwerem wtedy dowód jest stuprocentowy? Myślałem również, że z racji rangi admina ktoś będzie próbował wyjaśnić to poza tym działem na forum, sam napisałem do admina podtrzymującego mi bana, lecz nie otrzymałem jakiejkolwiek odpowiedzi (rozumiem, że nie ma takiego obowiązku). Na serwerze gram od września zeszłego roku i do mnie jako gracza nie było zastrzeżeń nigdy z tego co mi wiadomo. Adminem w styczniu również nie zostałem po to, żeby wchodzić na serwer z jakimkolwiek nielegalnym oprogramowanie. Nigdy nie cheatowałem w tej grze, a powód bana tłumaczył mi jeden z byłych opiekunów. Nie zgadzam się z tym, że próbowałem wejść na serwer z załadowanym nielegalnym oprogramowaniem i mam nadzieję, że jakoś uda się to rozwiązać. Gdyby było inaczej przyjąłbym tego bana i nie dyskutował.

Edytowane przez Erge
  • Lubię to! 6
  • Haha 2
  • Head Admin
Opublikowano

Witaj @ Erge ,

Twoja apelacja została już wcześniej rozpatrzona i decyzja pozostaje bez zmian.

Jeśli chodzi o Twoje wątpliwości dotyczące systemów AC – na serwerach mamy dwa niezależne systemy. Jeden odpowiada za obserwację gry gracza (osoby, które dostały UB, miały je wyłącznie z powodu błędu konfiguracji na samym początku wdrażania), a drugi wykrywa inne nieprawidłowości.

Ten drugi system nie działa w sposób losowy i nie ma mowy o błędach w wykrywaniu nieautoryzowanego oprogramowania. Był dokładnie testowany pod każdym kątem, więc nie ma żadnych wątpliwości co do jego działania. Wykrywa niedozwolone modyfikacje zarówno przy wejściu na serwer, jak i w trakcie gry – moment, w którym ktoś dostaje bana, zależy od tego, kiedy system wykryje naruszenie.

Nie ma znaczenia, czy ban dostałeś przy wejściu, czy w trakcie gry – w obu przypadkach oznacza to wykrycie nielegalnego oprogramowania. Po prostu nie trzeba było kombinować.

Temat uważam za zamknięty, a kolejne apelacje w tej sprawie nie będą rozpatrywane.

Pozdrawiam,
@ BlaDy*

• Lubię to! 1
  • Haha 2
  • Uwielbiam 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Znaleziono przyczynę wywołania false positive.

• Uwielbiam 1
Opublikowano

Użytkownik został odbanowany!

W ramach rekompensaty otrzymasz darmowego VIP na 3 dni.

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.