Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

no0re

Wprowadzić antyrush na pierwsze 15/20sekund 
Argumenty : 
1. Unikanie frustracji
2. Większa satysfakcja z rozgrywki
3. Może to zapoczątkować jakąś różnorodność taktyk (smoke itp) 
4. Zapobieganie szybkiej przewagi dla przeciwnika

Edytowane przez no0re
  • Lubię to! 1
  • Uwielbiam 3
Opublikowano

Jak najbardziej jestem za wprowadzeniem antyrush`u myśle, że 20 sekund to taki idealny czas którzy zwiększy komfort i balans gry. :)  

• Lubię to! 2
Opublikowano (edytowane)

Jestem na TAK, 30 sekund byłoby idealnym czasem

Edytowane przez sobota1908
  • Lubię to! 3
  • Opiekun CS 2
Opublikowano (edytowane)

Ja osobiście jestem na tak głównie z tego względu, że w csgo był on na naszym serwerze i działał bardzo dobrze drużyna terro miała większe szanse niż obecnie bo jednak jest to troche uciążliwe gdy po 20 sekundach ct jest już na zakręcie i terro nie ma praktycznie szansy na wygranie rundy.  Najlepiej było by wprowadzić go na 30 sekund tak jak było to właśnie w csgo, jeśli mnie pamięć nie myli to tam właśnie blokada antyrush trwała 30 sekund i raczej nikt na to nie narzekał większość graczy była przyzwyczajona do tego. Wypowiem się jeszcze w kwestii granic tego antyrusha to tu też jestem za tym by było one jak w csgo czyli: w underze  mniej więcej do początku schodów od strony ct,  apsy b i pałace do połowy,  rampa na samym końcu schodów a na midzie przy boxach

Edytowane przez S0u
  • Lubię to! 3
Opublikowano

Jestem na tak dobra propozycja myślę, że inni gracze, również będą zadowoleni na pewno gdy to wejdzie to będzie to zmiana na spory plus i tak jak napisałeś dużo może zmienić się w taktyce i playstylu graczy 

• Lubię to! 3
Opublikowano

Również na tak, jedynie według mnie fajną opcją było by gdyby przy różnych ilościach osób na serwerze był różny limit czasowy powiedzmy jakby grało 4-6 osób mógłby to być czas 15-20 sekund a np jakby grało 10+ osób wtedy 30sekund 

• Lubię to! 3
Opublikowano

Szczęść Boże,

W przypadku małych serwerów, które na drużynę nie mają więcej niż 5–6 graczy, taki mechanizm nie ma większego sensu. Wręcz przeciwnie – kara drużynę CT, która może mieć plan i wykorzystać lukę w postaci otwartej, niepilnowanej pozycji. Nie jest to typowy styl gry ale możemy go obserwować nawet na profesjonalnej scenie Counter-Strike'a, gdzie gracze wykonują takie ruchy jak skrót pozycji czy dojazd, aby zyskać przewagę nad przeciwnikiem.

Natomiast w przypadku tak dużego serwera jak OM#1 jest to temat dość problematyczny. Z jednej strony, wprowadzenie takiego mechanizmu wciąż byłoby karą dla graczy, którzy mają „większe jaja” i potrafią to wykorzystać. Z drugiej strony, byłaby to odpowiedź na potrzebę graczy, którzy w wielu sytuacjach nie chcą pilnować danej pozycji, ponieważ giną tam przez ciągłe dojazdy przeciwnika.

Uważam, że jest to jak najbardziej zasadna propozycja, nad którą warto się zastanowić, jednak z pewnymi ograniczeniami. Należy rozważyć m.in. czas trwania blokady oraz określić, do jakiego miejsca można będzie dojeżdżać. Na serwerach, gdzie drużyny liczą nawet po 14 graczy, panuje "wolna amerykanka". Nie można odbierać tego graczom ani zmuszać ich do zajmowania pozycji, które będzie tzn. „jedyną słuszną”. Może to prowadzić do frustracji, a w efekcie do opuszczania serwera przez brak przyjemności z gry.

Oczywiste jest również, że sytuacje, w których drużyna CT przejmuje mida w pierwszych 15 sekundach rundy, a gracz TT mając najgorszy możliwy resp, dostaje headshota na zakręcie kiedy tylko wychyli główkę, nie są przyjemne. Często prowadzą do opuszczenia serwera lub całkowitego odpuszczenia pozycji. Wielokrotnie widziałem, jak z 10–12 graczy w TT nikt nie chciał iść na zakręt właśnie z tego powodu.

Podsumowując: propozycja jest sensowna, jednak należy przemyśleć ograniczenia, takie jak czas blokady (zbyt krótki czas nic nie zmieni, a zbyt długi będzie irytujący) oraz ustalenie granicy, której nie można przekroczyć - no i oczywiście zastanowić się czy ma sens aktywowanie takiego limitu kiedy na serwerze jest mniej niż X graczy ;)

Pozdrawiam,
Chińskie znaczki

• Lubię to! 2
  • Wow 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

Fajny pomysł, sam lubię pushować zakręt jako ct, parę innych osób tez. Z drugiej strony będzie można doprowadzać do płaczu tych awupiarzy w oknie bez stresu o podjazd. 

• Lubię to! 2
Opublikowano

Jestem na TAK! Jest kilka osób na serwerze które kojarze tylko po tym, że dojeżdżają co runde. Tylko z tego xD

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
Opublikowano (edytowane)

Jestem na nie. Rush to część gry ~ TenShee

ku**a nie wiedziałem, że mam takie Konto xD

Edytowane przez krycha11193
  • Lubię to! 2
  • Haha 1
  • Head Admin
Opublikowano

Twoja propozycja została przyjęta!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

• Lubię to! 3
  • Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.