Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×
Fatima

"Jakie wartości przekazujesz...?" Pytanie na dziś 6/01/2025

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę że tak jak wychowali mnie rodzicie tak ja wychowam swoje

• Uwielbiam 2
  • Junior Admin
Opublikowano

Staram się przekazywać to samo, co mi rodzice przekazali, przede wszystkim szacunek i empatię, żeby nie przechodziła obojętnie obok osób, które potrzebują pomocy/wsparcia.

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 2
  • Inwestor
Opublikowano

Wpajam między innymi konieczność szanowania drugiego człowieka i akceptacji różnorodności. Uczę, że trzeba cenić i nie niszczyć cudzej własności jak i własności wspólnej. O ile moje dziecko będzie miało rodzeństwo to zwrócę uwagę, że trzeba o nie dbać i chronić. Również istotne jest dla mnie, aby moje dziecko szanowało przyrodę. Oprócz tego zależy mi, aby przyzwyczaiło się ono do zdrowych nawyków żywieniowych.

• Uwielbiam 2
Opublikowano

Swoim chłopakom staram się przekazywać trywialne dla mnie rzeczy, okazywanie empatii, szacunku i miłości. 

• Uwielbiam 2
Opublikowano

Myślę, że te najważniejsze rzeczy jak np. szacunek do siebie i innych, empatię, lojalność i miłość.

• Uwielbiam 2
  • Zasłużony
Opublikowano

Choć na razie nie mam dzieci, to kiedy już będę miał, z całą pewnością postaram się wychować je w taki sposób, aby stały się osobami pełnymi pozytywnej energii i otwartymi na świat. Chciałbym, aby potrafiły dostrzegać piękno w drobnych rzeczach i zawsze patrzyły na życie z optymizmem, nie dając się przytłoczyć trudnościom. Wierzę, że ważne jest, by były skromne i nie ulegały arogancji, ale równocześnie, by miały odwagę bronić swoich przekonań i wartości. Nauczę je, jak walczyć o swoje prawa i racje w sposób stanowczy, ale nie agresywny, tak by, nigdy nie dały sobą pomiatać i potrafiły wyznaczać granice, szanując siebie i innych. Chciałbym, by były świadome swojej wartości i potrafiły dążyć do swoich celów z determinacją, zachowując przy tym szacunek dla innych ludzi.

• Uwielbiam 2
  • Inwestor
Opublikowano

Szacunek, pracowitość i miłość do najbliższych.

• Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.