Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Premium
Opublikowano

c3.png

linie068.gif

image.png.646a61fcf638e4ca7c379f0199b0f9b3.png

Czy wiedzieliście, że...?

W dniu 01.12.2024 r. mecz 14. kolejki Serie "A" pomiędzy Fiorentiną, a Interem Mediolan został wstrzymany w 17. minucie.

W 17. minucie meczu na Stadio Artemio Franchi, piłkarze Fiorentiny i Interu zaczęli w panice wzywać pomoc medyczną.

Część z nich natychmiast przystąpiła do interwencji przy leżącym na boisku Edoardo Bove, próbując wyciągnąć mu język z gardła, aby zapobiec zadławieniu się tym przez 22-letniego pomocnika.

Zawodnicy oraz sztaby obu drużyn zgromadzili się wokół cierpiącego kolegi, by zasłonić widok udzielanej pomocy medycznej.

W szpitalu Careggi, do którego został przewieziony, "Edoardo Bove zdołał odzyskać przytomność, oddycha samodzielnie i rozmawia z otaczającymi go osobami".

Pomocnik Fiorentiny miał przeżyć napad padaczkowy oraz zatrzymanie akcji serca.

linie068.gif

Źródła: 1 2

• Lubię to! 2
  • Wow 1
  • Przykro mi 3
Opublikowano

Ja jestem ciekaw sztab ludzi, lekarzy i brali zawodnika który mógł być słabszy w tym dniu ... nikt mi nie powie że wchodzą na boisko bez szeregu badań i nikt nie wiedział o nie dyspozycji...

Dobrze że finał się skończył się dobrze. 

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.