Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

7R1Pllv.png.eda93a78ea22a6c5588e34c7dc41f9d1.png.6c36ca7894ec4fecce332fc0d679f81b.png

c1.png

Aromat beer

Czy wiedzieliście że?

Dzienna sprzedaż piwa w Polsce wynosi 9,4 miliona puszek i butelek, z czego 1,1 miliona to piwa mocne.

Dobrze sprzedają się też "małpki", czyli małe formaty napojów spirytusowych - 1,3 miliona sztuk dziennie.

Co sądzicie o takich wynikach, czy akcyzy na rok 2025 powstrzymają sprzedaż w takich ilościach?

7R1Pllv.png.eda93a78ea22a6c5588e34c7dc41f9d1.png.6c36ca7894ec4fecce332fc0d679f81b.png

• Lubię to! 1
  • Wow 1
  • Uwielbiam 4
  • Inwestor
Opublikowano

To, że alkohol będzie kosztował kilka złotych więcej to nie powstrzyma ludzi do kupowania jego. Tymbardziej osoby uzależnione, zawsze znajdą sposób aby sobie zarobić na kilka procentów. Tak samo jak z papierosami, sam jestem palaczem i mimo to, że będzie to kilka złotych droższe to jednak wydaje mi się że nic to nie zmieni. 

• Lubię to! 2
  • Premium
Opublikowano

To, że alkohol będzie droższy to nic nie zmienia i tak większość rzeczy jest teraz droga. Same głupie chipsy kosztują 7,8 złoty i ludzie kupują, to ze alkohol będzie 3/4 złoty ( to przykład ) droższy to u tak czy siak każdy będzie to kupował. 

• Lubię to! 1
  • Donator
Opublikowano

Raczej te akcyzy nic nie dadzą in plus w kwestii mniejszej ilości sprzedanego alkoholu, sam fakt tego co powstaje po prostu notorycznie, jak nie jakieś tubki z wódką, to lody wódkowe XD 
Zawsze znajdą sposób na to żeby podbić sprzedaż, a  1zł czy nawet 2zł nie zrobi takiej dużej różnicy w sprzedaży.

• Lubię to! 1
Opublikowano

okur, nie spodziewałem się aż takich masakrycznych wyników :pikafacepalm:

• Lubię to! 1
Opublikowano

podwyżki podwyżkami ale biedra albo lidl da 4+4 / 12+12 to sami pompują alkoholizm w naszym kraju :x

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.