Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
Adik

"Czy kiedykolwiek używałeś/łaś...?" Pytanie na dziś 07/11/2024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

p1.png

Czy kiedykolwiek używałeś/łaś świnki skarbonki? A może nadal używasz?
A może masz jakiś ciekawszy sposób na oszczędzanie drobnych na swój wymarzony cel?

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 4
Opublikowano

Ojj świnka skarbonka u mnie nigdy nie zdawała testu, ile razy zdarzyło mi się podkradać odłożone pieniądze na palcach z pewnością nie zliczę.

Może raz w życiu dostałem taką w pełni prawdziwą "świnkę" która w żaden sposób nie miała ujścia, przez co trudniej było do niej się dostać. Jednakże przypadkowe strącenie jej już nie stanowiło żadnych przeszkód :mlkfajrant:.

Aktualnie jeżeli chodzi o oszczędzanie korzystam z mirco savingu, tzn. gdy płacę kartą automatycznie jakiś mikro zauważalny procent od wydanej kwoty leci na konto oszczędnościowe, i przyznam się szczerze że nie przykuwam uwagi kiedy te pieniądze są odkładane. Pierwszy raz od trzech lat jak wszedłem na konto oszczędnościowe zobaczyłem rezultaty które w moim odczuciu były zadowalające.

• Lubię to! 4
Opublikowano

No jakby to powiedzieć. Używałem ale nigdy nie zdawała testu, bo co udało się odłożyć, to nagle znikało, bo coś sobie kupowałem.

• Lubię to! 4
Opublikowano

Za starych czasów odkładałem jak byłem młody zawsze zbierałem na gierki

• Lubię to! 4
Opublikowano

Za dzieciaka miałem skarbonkę ale co tydzień systematycznie była czyszczona 😂

• Lubię to! 3
  • Inwestor
Opublikowano

Mam świnkę skarbonkę od kilkunastu lat, ale nie jest to taka bez możliwości otworzenia jej. Zapełniam ją grosikami i jak już jest zapełniona to z tym jadę do NBP wymienić.

• Lubię to! 3
  • Inwestor
Opublikowano

Kiedyś używałem, teraz po prostu razem z narzeczoną przelewamy co miesiąc w dniu wypłaty kasę na wspólne konto oszczędnościowe.  

• Lubię to! 4
Opublikowano

Świnka skarbonka nie zdawała testu, wolałem inny sposób zbierania hajsu. Była to skarbonka na kłódkę do której nie znałem kodu i zawsze po pół roku mama otwierała ( bo znała kod ) i sobie coś kupowałem.

• Lubię to! 3
  • Donator
Opublikowano

Pewnie, że tak :D 
Fakt faktem, że potrafiłem wydłubać z niej pieniądze xd ale była za małolata.
Teraz na chwilę obecną korzystam  z Skarbonki skreślanki, wrzucam kwotę i skreślam ile, też ciekawy pomysł ale trzeba mieć stalowe podejście do tematu, skarbonka jest drewniana i nawet przypadkiem upadając mogłaby się rozwalić XD

• Lubię to! 3
  • Opiekun CS 1.6
Opublikowano

Pewnie, że kiedyś używało się skarbonki, jednak jak u większości tutaj z różnym skutkiem. Teraz praktykuję to z synem żeby się uczył oszczędzać i idzie nam to lepiej niż mi za młodego.

• Lubię to! 3
Opublikowano

tak odkladalam, i ostatnio córka zrobila kradzież  cała zawartosc mojej skarbonki umieściła w swojej :D także, no :D 

• Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.