Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
Problem został rozwiązany przez Dudnes, Przejdź do rozwiązania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas gry komandosem natrafiłem na problem, mianowicie gdy  wróg do nas strzela moduł odrzutowy nie działa, albo jeżeli użyjemy modułu i  w tym momencie ktoś do nas strzeli to wyhamowuję nas do zera. Pytanie czy da się coś z tym zrobić, czy też takie ograniczenie ma ta klasa? Fajnie by było jakby nie było oporów przez pociski podczas używania modułu, ponieważ podczas wykrycia komandosa, moduł jest jedyną opcją ucieczki lub ataku, a wyciągniecie deagla kosztuje zbyt dużo czasu.

• Lubię to! 2
Opublikowano

Jeżeli to nie jest błąd tylko celowy zabieg to jestem za zmianą tego. Komandos bez modułu ma ciężkie życie zwłaszcza że większość klas biega i strzela co sprawia komandosowi trudności w zabiciu takich ludzi. 

Opublikowano

W moim odczuciu wygląda to tak że nawet jak przeciwnik już nie strzela to i tak jest jakiś cooldown nałożony. Fakt faktem, osoby wyżej mają rację.

Opublikowano (edytowane)

Również popieram by moduł nie był wrażliwy na strzały.

Edytowane przez xRevv
  • Opiekun CS 1.6
Opublikowano (edytowane)

Przecież taka jest mechanika tej gry, jak robisz bhopa czy chociażby biegniesz nawet to strzały też Cię spowalniają.,,

Edytowane przez fr0zen
  • Lubię to! 2
Opublikowano

W mechanice gry też nie masz rakiet, a jednak  za pomocną skryptów można je dodać. Mi bardziej chodzi o to czy da się zrobić aby moduł odrzutowy u komandosa nie miał  strat w prędkości ruchu przy otrzymaniu obrażeń.

Opublikowano

Z tego co kojarzę to na większości codów na których kiedyś grałem nigdy nie było mechaniki w której jak byłeś w powietrzu rozpędzony modułem odrzutowym to cie kule spowalniały. W mojej opinii Mechanika strikte spowalniania na module nie powinna działać ponieważ jest bez sensu. Mocny przykład z życia jak leci na ciebie chłop wystrzelony z katapulty i w niego strzelisz nawet głowę to go nie spowalniasz. Gdy taki na ciebie biegnie to po strzeleniu w głowe od razu sie zatrzymuje :leonardo:

• Haha 1
Opublikowano

Gram komandosem w tym sezonie, bo nie chciałem katować tych premek i osobiście jestem zadowolony z tej klasy. Wiem o czym mówicie, gdy ktoś w nas strzela to nie można użyć modułu, a gdy jesteśmy w powietrzu to zostajemy lekko spowalniani. Uważam to za uczciwe rozwiązanie i osobiście bym tutaj nic nie ruszał. Gdyby zmodyfikować komandosa tak aby nie reagował na otrzymywane strzały to latał by po całej mapie niewzruszony, a tak to trzeba mądrzej nim zagrać. Temat zostawiam jakbyście chcieli się jeszcze odnieść.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Ja uważam że granie komandosem wymaga skilla, czytania gry, a klasa bazuję na swojej mobilności. Dlaczego komandos ma tylko mądrzej grać jeżeli na przeciwko jest ziomek który musi jedynie trafić pierwszym pociskiem by zabrać wszystkie atuty komandosa. Alkaidy mają rakietki, amadeusze  obrażenia plus int, komandor 1/1 z awp, to niech komandos ma swoją mobilność i skracanie dystansu. Niech komandos lata  po całej mapie, robi zamieszanie, przeciwnik ma się go bać i na niego uważać. Jestem za tym żeby spróbować chociaż dla testu wprowadzić tą zmianę, bo denerwuję mnie fakt że ziomek sobie stanie w kącie i będzie czekał aż komandos w końcu zaryzykuję i ten sam ziomek wcelowany jednym pociskiem zgasi komandosa.  Wtedy klasa nie będzie jedynie 4fun, ale też klasą która może walczyć o dobre miejsce w rankingu.

• Inwestor
Opublikowano

Gram skoczkiem i grałem różnymi klasami z bunny hopem przez ponad 14 lat, zawsze tak było i nie ma na to wpływu, taka jest mechanika gry, że pociski nas spowalniają podczas lotu. Ciesz się że na tym CoDzie działek nie ma, bo dla mnie to był najgorszy element w grze, działka i jego ostrzały to by dopiero spowalniały 😆

Opublikowano

Mi jedynie chodzi o ten moduł odrzutowy, żeby dało rade go używać podczas  otrzymywania obrażeń.

Opublikowano

Moim zdaniem dobrze jest jak jest, klasa jest aktualnie mocna, powiedziałbym wręcz, że moduł powinien na mniejszą odległość wyrzucać, bo znowu robi się latanie po mapie, czego nienawidzę. 

Zawsze tak było w csie z hamowaniem po strzale, nie ma sensu tego zmieniać. 

Opublikowano

2 godziny temu, Vezovi napisał(a):

Moim zdaniem dobrze jest jak jest, klasa jest aktualnie mocna, powiedziałbym wręcz, że moduł powinien na mniejszą odległość wyrzucać, bo znowu robi się latanie po mapie, czego nienawidzę. 

Zawsze tak było w csie z hamowaniem po strzale, nie ma sensu tego zmieniać. 

Klasa taka dobra że gracz komandosa staty na minusie próbuję nadrabiać botami(przeważnie). Chciałem tylko żeby moduł odrzutowy działał jak chłop wystrzelony z katapulty.

Ale dobra, widzę że pomysł nie przeszedł, dzięki za dyskusję. 

Opublikowano
5 godzin temu, Kozonowicz :) napisał(a):

Gram skoczkiem i grałem różnymi klasami z bunny hopem przez ponad 14 lat, zawsze tak było i nie ma na to wpływu, taka jest mechanika gry, że pociski nas spowalniają podczas lotu. Ciesz się że na tym CoDzie działek nie ma, bo dla mnie to był najgorszy element w grze, działka i jego ostrzały to by dopiero spowalniały 😆

Kurde brakuje /KS i machine gun i to dopiero było coś 😂 mogliby to wprowadzić. Nuke fajnie fragi wbijało.

Odnośnie komandosa nie tak wkurza moduł co niby " obniżona widoczność" widać go jak cholera z końca mapy więc coś trzeba poprawić .

5 godzin temu, Rowerr napisał(a):

Ja uważam że granie komandosem wymaga skilla, czytania gry, a klasa bazuję na swojej mobilności. Dlaczego komandos ma tylko mądrzej grać jeżeli na przeciwko jest ziomek który musi jedynie trafić pierwszym pociskiem by zabrać wszystkie atuty komandosa. Alkaidy mają rakietki, amadeusze  obrażenia plus int, komandor 1/1 z awp, to niech komandos ma swoją mobilność i skracanie dystansu. Niech komandos lata  po całej mapie, robi zamieszanie, przeciwnik ma się go bać i na niego uważać. Jestem za tym żeby spróbować chociaż dla testu wprowadzić tą zmianę, bo denerwuję mnie fakt że ziomek sobie stanie w kącie i będzie czekał aż komandos w końcu zaryzykuję i ten sam ziomek wcelowany jednym pociskiem zgasi komandosa.  Wtedy klasa nie będzie jedynie 4fun, ale też klasą która może walczyć o dobre miejsce w rankingu.

Słusznie, niektóre klasy ekhem ekhem premium latają po mapie jak ogłupiałe ale to jest git... Nic nie zrobisz brak przebicia ale moje wsparcie masz 😂

• Właściciel
  • Rozwiązanie
Opublikowano

Moduł odrzutowy został naprawiony. Podczas otrzymywania obrażeń (DMG) możemy go użyć; jednak mechanika gry ma swoje zasady. W momencie, gdy aktywujemy moduł, a jednocześnie otrzymujemy obrażenia, nasza prędkość będzie maleć, tak jak ma to miejsce podczas biegu, gdy jesteśmy trafiani pociskami. Działa to na tej samej zasadzie – zaczyna nas spowalniać.

• Lubię to! 2
  • Właściciel
Opublikowano

Twoje zgłoszenie zostało rozwiązane!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.