Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam do przedstawienia kilka propozycji które mogą poprawić atrakcyjność serwera i nie tylko.

1. Wprowadzenie rundy rozgrzewkowej która trwa 30s, bez wyboru klas, tylko nóż+ he co 4s. Każdy ma bazowe 100 HP.

Każdy frag to 1 honor, w tle gra jakas muzyka. Ta runda jest przed rozpoczęciem każdej mapy.

2. Dodanie paczki skinów typu Cod mw3, ( ak,M4,awp,Glock itp). Jest ona dostępna bez problemu a każdy z nas pamięta ten wygląd. Oczywiście możliwość wyłączenia pod komendą /modele. Tak wiem,że są skiny do kupna za honor jednak paczka była by bazowa a jak ktoś chce zmienić to kupi skin.

3. Komenda /medale, podaje nam informacje np. na chat ile zdobyliśmy medali do tej pory, rozdzielając je na złote, srebrne, brązowe.( Reset medali łącznie z resetem lv).

4. Poprawa opisu klas, zaczynając grę widziałem tylko część opisu klasy i nie do końca byłem poinformowany co oferuje dana klasa w 100%. Można to rozwiązać poprzez. Komenda /klasy> wybór danej klasy> wyskakuje okienko. Wiem,że to może i dłużej zajmuje ale estetyka dużo lepsza niżeli informacja która jest w połowie ucięta i jeszcze nie zawiera 100% informacji.

5. Losowość perku tzn. kamuflaż zamiast mając stałą jednostkę (55/255) dodać losowość np pomiędzy 55/255 - 70/255. Zrobić przeskoki nawet o 1 pkt.

Kolejny Perk to o ile mnie pamięć nie myli to tajemnica generała. Dodać losowość typu 1/1 z z he, 1/2;1/3;1/4.

Moim zdaniem większa  losowość to lepszy przemiał honoru,perkow ponieważ gracze będą losować je. Każdy Perk można tak zrobić, dodać drobne widełki.

6. Możliwość wykupu leczenia z sklepu tylko raz na rundę.

7. Zmiana tekstury skrzyń, obecnie moim skromnym zdaniem są za duże, i jeszcze w powietrzu. Super jakby zostały na ziemi oraz inne tekstura która by je ciut zmniejszyła. Biegnąc widać i to wystarczy, nie trzeba z drugiego końca mapy widzieć 

* Klasa komandos: grając tą klasą zauważyłem,że jest to fajna kontra na premki( top15 lv to same premki). Fajny balans, jednak odnośnie niewidzialności obniżył bym z obecnych 75/255 na chociażby 55- 60/255. Ktoś kto potrafi być mobilny fajnie kontruje nawet 120+ poziomy. 

Wariant nr 2  zmiana z 1/8 deagla na co najmniej 1/6. 

Wariant numer 3.

Dodanie bezlik ammo ale tylko i wyłącznie na deaglu/glocku. Jeśli posiadany jest Perk typu "mocne ak" bezlik ammo nie działa. Każdy Perk który daje broń powoduje,że bezlik nie działa.

Wchodząc na serwer widzę dużo premium które miotaja jak chcą ( stać mnie ale wolę inne klasy, niestety na waszą korzyść 😂)

Komandos w mojej opinii fajnie potrafi uciszyć krzykaczy a też nie wspomnę już,że wchodząc na forum widzę tylko propozycje nowych klas (XD), czytając bonusy to obstawiam,że to byłaby premka.( W większości propozycji).

Na razie to tyle, mam parę pomysłów bo serwer jest na prawdę w porządku.

Miłego ☺️

@ Dudnes  @ Panda41   @everyone

Edytowane przez ramzi_
  • KAT 1
Opublikowano

1. Tu mam mieszane uczucia, niby fun ale mam wrażenie że po tygodniu mogłoby mi już to totalnie zbrzydnąć, koncept niby spoko ale idk.

2. Z tego co pamiętam i jestem podobnego zdania, że wizja tutejszego CoDa nie jest tożsama ze skinami typu Cod mw3. Choć pewnie jeśli byłyby to kupne skiny tak jak reszta, to w sumie czemu nie, nikomu nie szkodzi jeśli nie są defaultowe i ktoś by je chciał, więc to już pozostaje do administracji :P

3. Z medalami nie czaję w sumie o co chodzi xD

4. Opisy true, uciętę są w grze i to słabe akurat.

6. Już tak jest zrobione przecież ;o

Co do nowych klas to też jestem zdania, że fajnie byłoby wrzucać / udoskonalać podstawowe, niż kolejne premki :P

Choć za reapera coś powinno wejść, bo to jakaś totalna pomyłka tak szczerze, nie wiem jak to przeszło xD

Komandos imo ma spoko niewidkę, nie wiem czy mniejsza nie byłaby too much, jeśli ma 1/8 to 1/7 mogłoby być z deagle. Choć patrząc na to z drugiej strony - to są to buffy na już jedną z lepszych klas standardowych, a wolałbym zobaczyć drogę polepszania reszty słabszych klas standard, niż jednej jeszcze bardziej gdy już jest git :p

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, -c- napisał(a):

1. Tu mam mieszane uczucia, niby fun ale mam wrażenie że po tygodniu mogłoby mi już to totalnie zbrzydnąć, koncept niby spoko ale idk.

2. Z tego co pamiętam i jestem podobnego zdania, że wizja tutejszego CoDa nie jest tożsama ze skinami typu Cod mw3. Choć pewnie jeśli byłyby to kupne skiny tak jak reszta, to w sumie czemu nie, nikomu nie szkodzi jeśli nie są defaultowe i ktoś by je chciał, więc to już pozostaje do administracji :P

3. Z medalami nie czaję w sumie o co chodzi xD

4. Opisy true, uciętę są w grze i to słabe akurat.

6. Już tak jest zrobione przecież ;o

Co do nowych klas to też jestem zdania, że fajnie byłoby wrzucać / udoskonalać podstawowe, niż kolejne premki :P

Choć za reapera coś powinno wejść, bo to jakaś totalna pomyłka tak szczerze, nie wiem jak to przeszło xD

Komandos imo ma spoko niewidkę, nie wiem czy mniejsza nie byłaby too much, jeśli ma 1/8 to 1/7 mogłoby być z deagle. Choć patrząc na to z drugiej strony - to są to buffy na już jedną z lepszych klas standardowych, a wolałbym zobaczyć drogę polepszania reszty słabszych klas standard, niż jednej jeszcze bardziej gdy już jest git :p

Medale po prostu/medale i na chat ci pokazuje 

Zdobyłeś na serwerze 24 złote,15 srebrnych, 9 brązowych to tyle XD 

Pkt.6. okej 😅

Co do komandosa, można po prostu dla testu mu obniżyć i sprawdzić, trochę to potrwa bo dużo go nie widać na serwie 

Co do skinów, myślałem aby były one podstawowe/bazowe, jak za dawnych czasów. Wyglądało to na prawdę ładnie a zawsze ktoś może je sobie wyłączyć 

Rozgrzewka może się zbrzydnac ale to tak samo jak ktoś może się znudzić że ciągle pada od danej klasy, moim zdaniem jakieś urozmaicenie, może się przyjmnie. Dopóki nie wprowadza nikt się nie dowie 😅 pasowałoby również zmienić te skrzynie, są za duże i jeszcze w powietrzu. Fajnie jakby były mniejsze i na ziemi, jest taka tekstura, mała srebrna. Akurat by pasowało.

Edytowane przez ramzi_
Opublikowano
20 godzin temu, ramzi_ napisał(a):

1. Wprowadzenie rundy rozgrzewkowej która trwa 30s, bez wyboru klas, tylko nóż+ he co 4s. Każdy ma bazowe 100 HP.

Każdy frag to 1 honor, w tle gra jakas muzyka. Ta runda jest przed rozpoczęciem każdej mapy.

Na serwer 4fun jak najbardziej, tutaj :jaserpnienie:

2. Dodanie paczki skinów typu Cod mw3, ( ak,M4,awp,Glock itp). Jest ona dostępna bez problemu a każdy z nas pamięta ten wygląd. Oczywiście możliwość wyłączenia pod komendą /modele. Tak wiem,że są skiny do kupna za honor jednak paczka była by bazowa a jak ktoś chce zmienić to kupi skin.

Jako skin do kupienia za honor why not, jako modele "bazowe" :jaserpnienie:

3. Komenda /medale, podaje nam informacje np. na chat ile zdobyliśmy medali do tej pory, rozdzielając je na złote, srebrne, brązowe.( Reset medali łącznie z resetem lv).

Nie potrzebny dodatkowy plugin który nic nie wnosi. Teraz jest top3 za które dostaje się benefity

21 godzin temu, ramzi_ napisał(a):

4. Poprawa opisu klas, zaczynając grę widziałem tylko część opisu klasy i nie do końca byłem poinformowany co oferuje dana klasa w 100%. Można to rozwiązać poprzez. Komenda /klasy> wybór danej klasy> wyskakuje okienko. Wiem,że to może i dłużej zajmuje ale estetyka dużo lepsza niżeli informacja która jest w połowie ucięta i jeszcze nie zawiera 100% informacji.

Hula na serwerze informacja że dokładny opis klas znajdziemy na forum, ale fakt można coś pokombinować żeby nie przycinało na serwerze

6. Możliwość wykupu leczenia z sklepu tylko raz na rundę.

Jest blokada aby nie spamować leczeniem

7. Zmiana tekstury skrzyń, obecnie moim skromnym zdaniem są za duże, i jeszcze w powietrzu. Super jakby zostały na ziemi oraz inne tekstura która by je ciut zmniejszyła. Biegnąc widać i to wystarczy, nie trzeba z drugiego końca mapy widzieć 

Imo mogą leżeć czasem przeszkadza te lewitowanie skrzyń

Opublikowano (edytowane)

Runda rozgrzewkowa może być wprowadzona na test na czas, poczta pantoflową wyjdzie czy się podoba czy nie 🙂

Modele jako bazowe, a nie do wykupienia. Już mamy skiny do Kupna. 

Edytowane przez ramzi_
Opublikowano (edytowane)
W dniu 11.10.2024 o 20:14, ramzi_ napisał(a):

Jestem na nie, rundy rozgrzewkowe to marnowanie czasu.

Czemu nie, ale żeby te modele nie były podstawowe, tylko możliwe do włączenia komendą.

Na nie, niepotrzebne zaśmiecanie serwera dodatkowym drobiazgiem.

4. Poprawa opisu klas, zaczynając grę widziałem tylko część opisu klasy i nie do końca byłem poinformowany co oferuje dana klasa w 100%. Można to rozwiązać poprzez. Komenda /klasy> wybór danej klasy> wyskakuje okienko. Wiem, że to może i dłużej zajmuje ale estetyka dużo lepsza niżeli informacja która jest w połowie ucięta i jeszcze nie zawiera 100% informacji.

To przydałoby się na pewno, bo irytujące są te ucięte opisy.

5. Losowość perku tzn. kamuflaż zamiast mając stałą jednostkę (55/255) dodać losowość np pomiędzy 55/255 - 70/255. Zrobić przeskoki nawet o 1 pkt.

Kolejny Perk to o ile mnie pamięć nie myli to tajemnica generała. Dodać losowość typu 1/1 z z he, 1/2;1/3;1/4.

Zgadzam się, kamuflaż powinien być choć trochę losowy. Tajemnica generała ma już wbudowaną losowość.

Jak najbardziej zmiana na plus.

* Klasa komandos: grając tą klasą zauważyłem,że jest to fajna kontra na premki( top15 lv to same premki). Fajny balans, jednak odnośnie niewidzialności obniżył bym z obecnych 75/255 na chociażby 55- 60/255. Ktoś kto potrafi być mobilny fajnie kontruje nawet 120+ poziomy. 

Wariant nr 2  zmiana z 1/8 deagla na co najmniej 1/6. 

Wariant numer 3.

Dodanie bezlik ammo ale tylko i wyłącznie na deaglu/glocku. Jeśli posiadany jest Perk typu "mocne ak" bezlik ammo nie działa. Każdy Perk który daje broń powoduje,że bezlik nie działa.

Uważam, że komandos sam w sobie jest dobrze zbalansowany, ma niewidkę na nożu, 1/1 z kosy i moduł odrzutowy. W praktyce działa jak trzeba.

Wchodząc na serwer widzę dużo premium które miotaja jak chcą ( stać mnie ale wolę inne klasy, niestety na waszą korzyść 😂)

Ciężko spodziewać się innego scenariusza, nie bez kozery są premium. Swoimi umiejętnościami dają w końcu sporą przewagę.

Edytowane przez Vezovi
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Odnośnie perkow i losowości podałem przykład bo fajnie to może wypompowac honor z kont które losują perki, a większa losowość to i lepszy Perk każdy będzie trzymał ( wytrzymałość będzie zakupiona byle by nie tracić przedmiotu).

Modele, no tak /modele i skiny są wyłączone i można grać na standardowych 1.6. @ Vezovi

Opublikowano

1. Nie wprowadzimy rundy rozgrzewkowej, to co pisał @ -c- , po tygodniu zaczęła by ona irytować.

2. Od nowego sezonu skiny zostaną odświeżone, będzie parę zmian.

3. Plugin z medalami ma się nijak do CoD'a, to plugin dla FFA/4Fun itd..

4. To już zostało wprowadzone.

5. Mała drobnostka, myślę że można wprowadzić na nowy sezon.

6. Już dawno jest możliwość wykupienia leczenia raz na rundę.

7. Kierując się kalendarzem, niedługo te skrzynie będą w formie Halloween, później świąteczne.

Co do klas to od początku trzymania opieki nad serwerem przeze mnie mam długofalowy plan co do klas i konsekwentnie go wprowadzam, jak widać po serwerze wszystko przebiega zgodnie z planem. Na nowy sezon również mamy rozwiązanie, które niedługo upublikujemy :)

• Lubię to! 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.