Jump to content
Fisha

"Czy zgadasz się z powiedzeniem...?" Pytanie na dziś 29/09/2024

Recommended Posts

Uważam, że gotówka daje wolność, oraz poczucie bezpieczeństwa i Polska nigdy nie powinna być zniekształcona w twór "państwa bezgotówkowego".
Jednak płatności za pomocą telefonu/kart płatniczych są oczywiście wygodniejsze, co nie znaczy, że powinny stanowić wyłączność.

• Like 1
  • I love it 2

Oczywiście, że gotówka daje wolność i nie powinno dążyć się do jej wyeliminowania na rzecz płatności elektronicznych, natomiast trzeba przyznać, że płatności zbliżeniowe są dla wielu wygodniejsze i sam czesto płacę w ten sposób.

• Like 2
  • I love it 1

• Moderator

Zdecydowanie mając gotówkę, jesteśmy pewni ile mamy pieniędzy i jakoś lepiej mi dysponować gotówką. Jeżeli chodzi o płatność kartą/telefonem/smartwatchem - jest to wygodne ale zgubne według mnie, bo przykładając ten telefon czy kartę do terminala nie mamy w sumie żadnej władzy nad tymi pieniędzmi. 

• Like 1
  • I love it 1

Godzinę temu, FoRinT napisał(a):

Uważam, że gotówka daje wolność, oraz poczucie bezpieczeństwa i Polska nigdy nie powinna być zniekształcona w twór "państwa bezgotówkowego".
Jednak płatności za pomocą telefonu/kart płatniczych są oczywiście wygodniejsze, co nie znaczy, że powinny stanowić wyłączność.

Jestem tego samego zdania co kolega.

• Like 1
  • I love it 3

Myślę, że jak najbardziej, to forma pieniądza w fizycznej postaci, ona zawsze będzie miała swoją wartość, dopóki będą istniały państwa na świecie. Nie będę wspominał o prywatności jaką ona daje, tylko my wiemy na co wydaliśmy swoje pieniądze  :mmmDOG: :mmmDOG:

• Like 2
  • I love it 1

Osobiście najczęściej wybieram płatności bezgotówkowe. Są szybkie, wygodne i często oferują różne promocje. Dzięki nim mogę łatwo śledzić swoje wydatki, co jest dla mnie istotne. Jednak wciąż doceniam moment, kiedy mogę zapłacić gotówką, na przykład w małych sklepach czy na lokalnych targach, gdzie atmosfera jest bardziej bezpośrednia. :pieseczek:

• Like 2
  • I love it 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.