Fisha Posted September 29, 2024 Deserved Woman Share Posted September 29, 2024 Czy zgadasz się z powiedzeniem, że "gotówka daje wolność"? Jaki rodzaj płatności wybierasz najczęściej? 1 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tekki Posted September 29, 2024 V.I.P Admin MIRAGE #2 Share Posted September 29, 2024 Na pewno gotówka sporo ułatwia w życiu, ale czy to wolność? A co do sposobu płacenia to telefon praktycznie zawsze, ale absolutnie nie jestem za tym aby wycofać fizycznego pieniądza z obiegu 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FoRinT Posted September 29, 2024 Donor Keeper CS2 5vs5 Keeper CS2 5vs5 #3 Share Posted September 29, 2024 Uważam, że gotówka daje wolność, oraz poczucie bezpieczeństwa i Polska nigdy nie powinna być zniekształcona w twór "państwa bezgotówkowego". Jednak płatności za pomocą telefonu/kart płatniczych są oczywiście wygodniejsze, co nie znaczy, że powinny stanowić wyłączność. 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fr0zen Posted September 29, 2024 Katowicz UNBAN™ CS 1.6 V.I.P Share Posted September 29, 2024 Oczywiście, że gotówka daje wolność i nie powinno dążyć się do jej wyeliminowania na rzecz płatności elektronicznych, natomiast trzeba przyznać, że płatności zbliżeniowe są dla wielu wygodniejsze i sam czesto płacę w ten sposób. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Wr3dnyy Posted September 29, 2024 Keeper CS 1.6 4FUN Keeper CS 1.6 DD2 Moderator Share Posted September 29, 2024 Zdecydowanie mając gotówkę, jesteśmy pewni ile mamy pieniędzy i jakoś lepiej mi dysponować gotówką. Jeżeli chodzi o płatność kartą/telefonem/smartwatchem - jest to wygodne ale zgubne według mnie, bo przykładając ten telefon czy kartę do terminala nie mamy w sumie żadnej władzy nad tymi pieniędzmi. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
.kaskader Posted September 29, 2024 UNBAN™ CS 2 Keeper CS2 5vs5 #2 Share Posted September 29, 2024 Godzinę temu, FoRinT napisał(a): Uważam, że gotówka daje wolność, oraz poczucie bezpieczeństwa i Polska nigdy nie powinna być zniekształcona w twór "państwa bezgotówkowego". Jednak płatności za pomocą telefonu/kart płatniczych są oczywiście wygodniejsze, co nie znaczy, że powinny stanowić wyłączność. Jestem tego samego zdania co kolega. 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nahh. Posted September 29, 2024 Share Posted September 29, 2024 uważam, że daje wolność i płace tylko telefonem 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolfiee Posted September 29, 2024 Share Posted September 29, 2024 W jakimś stopniu gotówka daje wolność, lecz też można powiedzieć, że jesteśmy od niej uzależnieni - każdy na swój sposób. Ja osobiście płace telefonem. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f u t u b a. Posted September 29, 2024 Share Posted September 29, 2024 płace bitkoinem pik pik haha 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KemiQ Posted September 29, 2024 Share Posted September 29, 2024 Uważam, że tak. Najczęściej płacę telefonem. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bilbo Baggins Posted September 29, 2024 Share Posted September 29, 2024 Płatność gotówką nie powinna zostać wycofana z tego względu, że często mi życie uratowała. Mimo, że większości płacę kartą to zawsze mam te 200 zł w portfelu w razie jakiegoś wypadku. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mati_ŁatwaPestka Posted September 29, 2024 Share Posted September 29, 2024 Myślę, że jak najbardziej, to forma pieniądza w fizycznej postaci, ona zawsze będzie miała swoją wartość, dopóki będą istniały państwa na świecie. Nie będę wspominał o prywatności jaką ona daje, tylko my wiemy na co wydaliśmy swoje pieniądze 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
exetcy Posted September 29, 2024 Share Posted September 29, 2024 Osobiście najczęściej wybieram płatności bezgotówkowe. Są szybkie, wygodne i często oferują różne promocje. Dzięki nim mogę łatwo śledzić swoje wydatki, co jest dla mnie istotne. Jednak wciąż doceniam moment, kiedy mogę zapłacić gotówką, na przykład w małych sklepach czy na lokalnych targach, gdzie atmosfera jest bardziej bezpośrednia. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts