Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×
Adik

Problem z głośnością na głośnikach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam problem z głośnością telefonu, gdy połączę się z jakimkolwiek głośnikiem. Łączę się normalnie bluetooth'em z głośnikiem (nie ważne jakim) i gra cicho w porównaniu do innych telefonów. Głośność na telefonie jest na maksa, na głośnikach też. Problem jest tylko na głośnikach, bo gdy podłączam się do słuchawek, problem znika, grają mega głośno. Patrzyłem w telefonie, ustawienia i nie mam żadnej "kontroli zdrowego słuchu" włączonej ani w mikserze nic nie jest ściszane.

Miał ktoś kiedyś taki problem lub gdzieś już o nim słyszał?

Edit:

@ Tekki

1. zrobię to w ostateczności, szukam innych rozwiązań, ale będzie trzeba to to zrobię

2. Tak, ziomale sie podłączali i gra normalnie, sytuacja sie powtarza na każdym głośniku; od zwykłyk jbl'ków aż po samochodowe zestawy głośnikowe

@ Tekki  restart telefonu nic nie dał

@ futuba.  jeden z flagowych modeli xiaomi, soft MIUI

• Lubię to! 1
  • Moderator
Opublikowano

1. Spróbuj zresetować* telefon jeśli nie próbowałeś i wtedy zobacz czy nic się nie zmieni, proste rozwiązanie a czasem działa.

2. Sprawdzałeś czy jak połączysz ten głośnik z innym urządzeniem to czy wtedy gra normalnie ? To może być wina głośnika nie telefonu.

Edit:

No spróbuj go wyłączyć i włączyć a jeśli to nie pomaga to ciężko mi stwierdzić co jest nie tak, ale zawsze możesz pobrać jakiegoś equalizera i tam podnieść głośność @ Adik

• Lubię to! 1
Opublikowano

Nie wiem jaki telefon, ale moje typy:  

Zmiana  profilu Bluetooth ( A2DP, HSP,HFP) 

Zmiana kodeku 

Wyłączenie absolutnej głośności Bluetooth

Reset ustawień Bluetooth

Wszystko powinno być w ustawieniach programistycznych

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.