Jump to content
Fisha

[16] Starcie poglądów - Tekki | krayN

[16] Starcie poglądów - Tekki | krayN  

3 members have voted

1. 1. Czyje wypowiedzi są ci bliższe?

• Tekki
      2
    • krayN
      1
    • Mam w większości inne zdanie niż goście serii
      0

Recommended Posts

image(2).webp.853e38a9c542c60a51a8b255b44263f5.webp

Goście szesnastej odsłony tej serii to:
tekki.png.f9fce42a01d0869731543097ae387325.png @ Tekki   &  @ krayN  krayn.png.41e8877f10050e0c9b084446c8c2990d.png

rr.webp.fc86b5bc01c509d585351f635214005e.webp

Poza zdradą i kłamstwem, co jeszcze twoim zdaniem niszczy związek?

Tekki

Chyba brak zaufania? Jeśli w pełni nie ufasz tej drugiej osobie, to niszczysz się trochę w takiej niepewnej relacji.

krayN

Według mnie aktualnie związki najbardziej niszczy chęć kontrolowania partnera, co za tym idzie toksyczność drugiej osoby.
Osobiście jestem w długoletnim związku i, mimo że znam pin do telefonu czy inne dane dostępowe mojej narzeczonej, nigdy nie przeszło mi przez myśl, aby sprawdzić z kim i o czym pisze. Nie wyobrażam sobie również sytuacji, w której zabronię jej wyjść spotkać się ze znajomymi czy po gdzieś pojechać beze mnie, a znam osoby, które najchętniej by trzymały kobietę w klatce, żeby była tylko ich. Takie zachowania są zgubne.

Co dla ciebie oznacza prowadzenie "dobrego życia"?

Tekki

Dla mnie „dobre życie” to będzie takie, w którym wstając rano zobaczę żonę, dzieci, zawiozę i odbiorę je ze szkoły, pójdę do pracy, dzięki której będę w stanie utrzymać rodzinę, a zdrowie będzie dopisywać.

krayN

Dobre pytanie jakiś czas temu się nad tym zastanawiałem, bo wiele osób postrzega to w ten sposób, że dobre życie to podróżowanie, marnowanie pieniędzy na głupoty (nazwijmy to po imieniu), bo co z tego, że masz na sobie 30 tysięcy w ubraniach, jak  w domu nie masz się do kogo odezwać - no właśnie.

Jakbyś zadała mi to pytanie 8 lat temu, pewnie byłbym jednym z tych, dla których dobre życie. To życie w luksusie, czyli m.in. podróżowanie, bawienie się życiem.

Dzisiaj tą definicją określiłbym moje aktualne życie, czyli dobra praca, świetne relacje z rodziną oraz najważniejsze własna mała rodzina, która daje mi siłę i motywację do pracy nad tym, aby z każdym dniem było jak najmniej zmartwień.

Jakie jedno "Co by było gdyby" ciągle chodzi ci po głowie?

Tekki

Ja jestem realistą, więc raczej nie zastanawiam się nad takimi rzeczami, ale jeśli miałbym wybrać, to dosyć często zadaję sobie pytanie „Co by było, gdyby Rzeczpospolita Obojga Narodów nie uległa zaborom i przetrwałaby do dziś?”

krayN

Cały czas zastanawiam się, co by było, gdybym wybrał odpowiednią szkołę, bo niestety nie przemyślałem wyboru i obecnie nie mam nic wspólnego z wyuczonym zawodem, co więcej kompletnie nic nie pamiętam z tego, czego się nauczyłem. Z drugiej strony, gdybym nawet został w zawodzie, moje życie by wyglądało zupełnie inaczej i nie dotarłbym pewnie do miejsca, w którym jestem dzisiaj.

Jaka jest najbardziej szalona rzecz, jaką kiedykolwiek zrobiłeś i czy zrobiłbyś to ponownie?

Tekki

Z natury jestem spokojnym człowiekiem, więc dużo szalonych rzeczy nie zrobiłem w życiu. Dla mnie czymś szalonym i raczej nie do powtórzenia szybko było zaliczenie sporej części rollercosterów w Energylandii.

krayN

Było to chwilę po moich 18-nastych urodzinach, podjęliśmy decyzję wybrania się do Chorwacji całą ekipą.

Kolega wypożyczył auto, ja ledwo potrafiąc jeździć, zostałem wrobiony w bycie kierowcą - szczerze, może nic szczególnego, ale mając prawo jazdy około 2 tygodnie, musiałem przejechać pół Europy nie swoim samochodem. Dla mnie był to kosmos, na szczęście wróciliśmy cali i zdrowi, a samochód bez uszkodzeń.

Czy bym to powtórzył? W życiu.

Chciałbyś zobaczyć jak wygląda życie z perspektywy przeciwnej płci? Co twoim zdaniem jest najtrudniejsze w byciu kobietą?

Tekki

Myślę, że na jeden dzień to mógłby być ciekawy eksperyment, że tak to ujmę, ale wydaje mi się, że na dłuższą metę nie chciałbym. Uważam, że życie kobiety jest trochę trudniejsze. Z tego, co wiem to najgorszy jest ból przy porodzie, ale to nie jest częsta sytuacja, więc za najtrudniejsze uznałbym chyba okres albo właśnie ból przy porodzie.

krayN

Szczerze mówiąc, nigdy nie odczuwałem takiej potrzeby, dobrze czuję się w swoim ciele i nie chciałbym tego zmieniać.

Nawet na jeden dzień bym nie chciał być kobietą, jednakowoż nie neguję, że codzienność w życiu kobiety również może być ciężka.

Co sądzisz o znajomościach interetowych? Czy twoim zdaniem aktualnie łatwo znaleźć wirtualnych przyjaciół, jaki jest najlepszy sposób na poznanie nowych osób w sieci? Czy kiedykolwiek spotkałeś się z osobą poznaną w sieci?

Tekki

Co do samych znajomości internetowych nic nie mam. Uważam, że rozsądne poznawanie nowych ludzi przez internet jest jak najbardziej w porządku. W wirtualnych przyjaciół nie wierzę. Nie nazwę kogoś przyjacielem, jeśli nie nigdy nie widziałem go na żywo na oczy. Przez internet jesteśmy zamaskować bardzo dużo emocji, ale jeśli spotykałbym się normalnie od czasu do czasu na żywo to myślę, że po jakimś czasie mógłbym go nazwać przyjacielem, chociaż sam nigdy nie spotkałem się jeszcze z osobą poznaną przez internet. Nie umiem poradzić, jak poznawać ludzi mi to samemu nie przychodzi najłatwiej, a jak już się uda to dzieje się to w jakiś przypadkowy sposób.

krayN

To jest pytanie idealnie skrojone pode mnie, bo moją narzeczoną poznałem właśnie w sieci.

Historia jest bardzo długa i rozwiązła, jednak mogę powiedzieć, że od znajomych z GaduGadu zostaliśmy narzeczeństwem i rodzicami - także wszystko jest możliwe.

Jednak odpowiadając na Twoje pytanie, to tak jak najbardziej, a najlepszą poradą dla osób szukających takich znajomości będzie to, aby zawsze byli sobą i nie udawali nikogo innego. Na moim przykładzie mogę również powiedzieć, że mam sporo takich znajomych i spotykamy się czasami na przysłowiową kawę do dzisiaj, natomiast bardzo dużo osób, które poznałem w sieci, okazały się fałszywe. Dlatego, jak mawia klasyk "ostrożności nigdy dosyć".

Jaka jest najbardziej romantyczna rzecz, którą ktoś dla ciebie zrobił?

Tekki

Nie ma takiej.

krayN

Najsłodszą, a zarazem najbardziej romantyczną rzeczą, jaką ktoś dla mnie zrobił to przekazanie naszemu owockowi miłości mojego nazwiska przy narodzinach.

A tak poza tym to ze dwa lata temu niespodzianka na dzień taty, którą był skok ze spadochronem, o którym zawsze marzyłem.

Za co w swoim życiu jesteś najbardziej wdzięczny?

Tekki

Mimo że tego nie okazuję, to na pewno jestem wdzięczny rodzicom za to, w jakich wartościach mnie wychowali i to jakim człowiekiem dzięki temu jestem.

krayN

Za rodziców, którzy przekazali mi masę cennych wartości w życiu przygotowali do dorosłego życia w 100% oraz młodszych braci, którzy pojawili się dość późno, ale dzięki temu przygotowali mnie do roli ojca. Za rodzinę na, którą zawsze mogę liczyć i mimo uciekającego czasu nic się między nami nie zmienia. Za kobietę, która nadała życiu sensu, po wielu porażkach w życiu miłosnym i jest ze mną na dobre i na złe i zgodziła się za mnie wyjść. Za córeczkę, która jest owocem naszej miłości i sprawia, że najgorszy i najtrudniejszy dzień z pracy po powrocie do domu staję się najlepszy.

Jaka jest twoja wymarzona praca?

Tekki

Najbardziej ambitnie i jednocześnie najmniej realne marzenie to zostać Prezydentem albo innym politykiem, który miałby realny wpływ na to, co się dzieje. Schodząc na ziemię, to chciałbym zostać prawnikiem albo programistą. To coś, do czego dążę i będę z siebie zadowolony jak dam radę osiągnąć którąś z wcześniej wymienionych posad.

krayN

Moją wymarzoną pracą jest własna firma, która pomoże mi zrealizować moje kolejne cele życiowe.

Natomiast w aktualnej nie mam na co narzekać, mam świetną ekipę, z którą się niesamowicie dogadujemy, a atmosfera w pracy jest dla mnie najistotniejsza zaraz po finansach.

Jak definiujesz piękno?

Tekki

To zależy jakie. Jeśli chodzi o piękno przyrody, to dla mnie najpiękniejsze są krajobrazy Japonii i oczywiście nasza piękna Polska. A jeśli miałbym opisać piękną dziewczynę to ładny uśmiech i oczy są dla mnie idealną definicją tego słowa.

krayN

Dla mnie piękno to, to co w środku i na zewnątrz.

Czyli charakter w parze z urodą, bo nie mam nic piękniejszego niż ładna kobieta ze świetnym charakterem  i podejściem do życia.

Zachęcam do zapisywania się do następnej odsłony :luvv:
Zapisać można się poniżej 

• Like 1
  • Wow 1
  • I love it 5

• 2 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.