Fisha Posted September 7, 2024 Deserved Woman Share Posted September 7, 2024 Fugu to ryba z rodziny rozdymkowatych, nieprawidłowe przygotowanie tej ryby może prowadzić do paraliżu dróg oddechowych co wiąże się ze śmiercią poprzez uduszenie. Mimo, że spożywanie tego jest bardzo niebezpieczne i zawsze jest szansa, że kucharz przyrządzi ją w niewłaściwy sposób, to Japończycy uważają ją za swój przysmak. Fugu może być przygotowane tylko osoba, która przeszła wieloletnie szkolenie i zdała egzamin państwowy, średnio 30% kandydatów podchodzących do egzaminu go zdaje. źródło: 1 1 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
.kaskader Posted September 7, 2024 UNBAN™ CS 2 Keeper CS2 5vs5 #2 Share Posted September 7, 2024 Właśnie oglądałem wczoraj o niej odcinek na kanale "Magia Natury". 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uzyhar Posted September 7, 2024 Share Posted September 7, 2024 Chciałbym spróbować takiej ryby, lekki dreszczyk emocji 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bilbo Baggins Posted September 7, 2024 Share Posted September 7, 2024 Taka ciekawostkę też mogę dopowiedzieć, bo akurat sobie trochę o tym przeczytałem. Posiłek w dobrej restauracji w Japonii kosztuje od 100 do 500 dolarów. Tylko pytanie czy jeżeli chcesz tą rybkę zjeść, to czy musisz podpisać papier, że w razie jakiegoś wypadku restauracja nie ponosi za to odpowiedzialności? To jest mega ciekawe 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tekki Posted September 7, 2024 V.I.P Admin MIRAGE #2 Admin ARENA Share Posted September 7, 2024 W jednej misji w Hitmanie można zabić cel podając mu tą rybę specjalnie źle przygotowaną taka ciekawostka do ciekawostki 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts