Fisha Posted September 4, 2024 Deserved Woman Share Posted September 4, 2024 Mruczący Bogowie, dzisiejsza ciekawostka będzie dotyczyć kotów egipskich. Koty egipskie uważane były za Bogów, a kto wyrządził im krzywdę miał ponieść odpowiednio surową karę. Nieważne było, czy krzywda była celowa, czy przypadkowa, każdy kto zabił kota zostawał skazywany na karę śmierci. Kot w symbolice Egipcjan symbolizował boginię miłości, płodności i radości. Kiedy zwierzę umierało z przyczyn naturalnych, następowała żałoba, w której członkowie rodziny/opiekunowie kota golili sobie brwi. źródło: 1 1 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bilbo Baggins Posted September 4, 2024 Share Posted September 4, 2024 Kot miał większe prawa niż człowiek. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ph1zy Posted September 4, 2024 Share Posted September 4, 2024 @ Bilbo Baggins do teraz ma 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tekki Posted September 4, 2024 V.I.P Admin MIRAGE #2 Admin ARENA Share Posted September 4, 2024 Egipt 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Wr3dnyy Posted September 4, 2024 Keeper CS 1.6 4FUN Keeper CS 1.6 DD2 Moderator Share Posted September 4, 2024 Jako 100% psiarz - nie podoba mi się ten fakt 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uzyhar Posted September 4, 2024 Share Posted September 4, 2024 @ krayN ja jako 100% kociarz, baardzo mi się to podoba 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts