Fisha Posted September 3, 2024 Deserved Woman Share Posted September 3, 2024 Woda kokosowa w skrajnych przypadkach może być alternatywą dla krwi, ponieważ jej poziom elektrolitów jest niemal identyczny ze składem osocza ludzkiego. Wodę kokosową inaczej określa się jako „woda życia”, podczas II wojny Światowej żołnierze przetaczali sobie ją zamiast krwi. źródło: 1 | 2 3 1 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tekki Posted September 3, 2024 V.I.P Admin MIRAGE #2 Admin ARENA Share Posted September 3, 2024 Wow jako koneser drugiej wojny światowej jestem zaskoczony, nigdy nie słyszałem o tym 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bilbo Baggins Posted September 3, 2024 Share Posted September 3, 2024 Nie wiem jak wy, ale nie nawidzę wody kokosowej, a wszystko kokosowe podobne czyli jakieś batony i inne takie bardzo lubię. 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Wr3dnyy Posted September 3, 2024 Keeper CS 1.6 4FUN Keeper CS 1.6 DD2 Moderator Share Posted September 3, 2024 4 minuty temu, Bilbo Baggins napisał(a): Nie wiem jak wy, ale nie nawidzę wody kokosowej, a wszystko kokosowe podobne czyli jakieś batony i inne takie bardzo lubię. Mam tak samo, szczerze mówiąc nie wiem z czego to wynika. 2 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
.dERYL Posted September 3, 2024 Sponsor V.I.P Share Posted September 3, 2024 akurat kokoski bardzo lubię.. i to się nazywa ciekawostka <3 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Retro Posted September 4, 2024 Share Posted September 4, 2024 Czyli dobrego byłem zdania, że kokosek dobry na wszystko 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts