Jump to content
Fisha

[15] Starcie poglądów - .kaskader  | fr0zen

Starcie poglądów  

9 members have voted

1. 1. Czyje wypowiedzi są ci bliższe?

• .kaskader 
      5
    • fr0zen
      3
    • Mam w większości inne zdanie niż goście serii
      1

Recommended Posts

e2307c9c-8779-40e2-bc20-b68fe9e133d6(1).webp.afffb9d30d76cbbab512dc7efab6706a.webp
Goście piętnastej odsłony tej serii to:
kask.png.f518f0b37bcc6f0d873c19f83d4b5489.png  @  .kaskader       @  fr0zen   frozen.png.77526e5eb1dbafceffba6cb7661e9f10.png

purple12.png.54088c725a7ed62d117ba7ecf9cbe05c.png.c9b6dbb010e6c82040d2e9add9a9a5fc.png

Co sądzisz o damsko-męskiej przyjaźni? Czy według ciebie coś takiego istnieje i jak to ma się na dłuższą metę? 

.kaskader 

Myślę, że jest w stanie taka przyjaźń się utrzymać, sam mam przyjaciółkę z gimnazjum, z którą mam kontakt do dziś.
Choć gdybyśmy nie mieli drugich połówek, to kto wie jakby to się potoczyło.

fr0zen

Uważam, że przyjaźń damsko-męska trwa tak długo, dopóki jedna ze stron ma nadzieję na coś więcej, czyli uważam to za etap przejściowy w drodze do stworzenia związku, który kończy się albo związkiem, albo zapomnieniem.

purple12.png.54088c725a7ed62d117ba7ecf9cbe05c.png.c9b6dbb010e6c82040d2e9add9a9a5fc.png
Kiedy w swoim całym życiu poczułeś największy przepływ adrenaliny? Co się wtedy wydarzyło?

.kaskader 

Wypadek samochodem na dość śliskiej nawierzchni (Tył napęd BMW) gdzie przed spadkiem do rzeki uratowała mnie malutka barierka, na całe szczęście obrażenia poniósł tylko samochód.

fr0zen

Były trzy takie sytuacje, w których mogłem stracić życie i to wtedy na pewno adrenalinę miałem na najwyższym poziomie. Jedna z nich wydarzyła się w 2010 roku, miałem 11 lat, byłem na wakacjach w Hiszpanii. Tego dnia bawiłem się nad morzem, odpoczywałem aktywnie w wodzie i w pewnym momencie fale zaczęły się robić coraz większe, więc próbowałem wydostać się na brzeg. Pech chciał jednak, że fale były tak duże, że przy każdej próbie ucieczki z wody przykrywały mnie całego i zabierały robiącego fikołki pod wodą z powrotem w głąb morza. Walczyłem z tym, szczerze nie mam pojęcia, ile to trwało - na tamten moment wieczność i czułem, że powoli zaczyna brakować mi powietrza i sił. Na szczęście jakimś cudem w końcu udało mi się wyjść na brzeg, jednak do końca wycieczki nie wszedłem ponownie do wody. Jako ciekawostkę mogę dodać, że nie miało to jednak wpływu na moją psychikę i do dzisiaj bardzo lubię spędzać czas nad wodą, czy to Aquapark, czy morze.

Jaka jest najbardziej szalona rzecz, jaką kiedykolwiek zrobiłeś i czy zrobiłbyś to ponownie?

.kaskader 

Wycieczka nad morze z ziomkiem na okazję XD. Nie powtórzył bym tego, najgorsze półtorej tygodnia w moim życiu.

fr0zen

Z szalonych rzeczy, o których mogę napisać to chyba akcja z gimnazjum, kiedy podebrałem mamie kluczyki od auta i pojechałem jej samochodem po kolegę ze szkoły. Czekałem na niego na parkingu za rogiem, stanąłem między innymi autami, żeby się „schować". Kiedy ruszyłem z miejsca, równocześnie ze mną wystartowało auto zaparkowane przy bramie. Los akurat chciał, że to wyjeżdżała moja ówczesna wychowawczyni i jechała w tę samą stronę co my, a ja teraz to logiczne, zamiast poczekać lub pojechać w przeciwną stronę, to jechałem za nią i prosiłem, żeby tylko mnie nie poznała w lusterku wstecznym. Tej sytuacji drugi raz nie powtórzyłem i nie powtórzyłbym, gdybym miał możliwość, bo podczas parkowania, już pod moim blokiem, zarysowałem inne auto, a mamy samochód zaparkowałem w innym miejscu, niż ona je zostawiła. I może wszystko uschłoby mi na sucho, gdyby nie koleżanka mojej mamy, która poznała auto i zadzwoniła do niej, więc nie trudno się domyślić, że po wszystkim był solidny ochrzan.

Z jakiego swojego życiowego osiągnięcia jesteś najbardziej dumny?

.kaskader 

Jestem dość młody, mam 22 lata także dopiero do tych największych celów dążę, lecz jestem dumny z tego, że pomimo wzlotów i upadków udało mi się wyjść na prostą i cały czas się rozwijam, a kiedyś był to kroczek do przodu, cztery do tyłu.

fr0zen

Może to będzie banalne dla większości, ale szczerze jestem dumny z tego, że założyłem rodzinę. Mam super syna, który jak nikt potrafi mnie rozweselić i żonę, na którą zawsze mogę liczyć. Wszyscy jesteśmy zdrowi, mamy co jeść, na głowę nie kapie. Patrząc skąd zaczynałem, jestem z nas bardzo dumny.

Gdybyś mógł zmienić jedną rzecz na świecie, co by to było i dlaczego akurat to?

.kaskader 

Dość trudne pytanie, nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ale chyba bym zmienił całą Masońską loże, która ciąga za sznurki i odpowiada za dużo krzywd  na świecie.

fr0zen

Żeby świat był super miejscem, to musiałoby zmienić się tak wiele, że nie starczyłoby dnia, by powiedzieć o wszystkim. Mając do wyboru tylko jedną rzecz odpowiem tak samo, jak niedawno w pytaniu dnia, czyli chciałbym, by nie było poważnych chorób na świecie, tj. od zaburzeń psychicznych po nowotwory, zwłaszcza u dzieci. Widząc ilość aktywnych zbiórek, które są prowadzone na niebotyczne sumy, na które nikt nie może sobie pozwolić, pytam się "dlaczego tak jest?"... i nie znam odpowiedzi.

Wierzysz w jakieś przesądy? Jaki był najdziwniejszy przesąd, o którym słyszałeś?

.kaskader 

Niee, raczej nie wierzę, choć jak czarny kot przebiegnie mi drogę to zawsze splunę przez ramię. A najdziwniejszy to chyba, lecący Bocian, który przynosi szczęście.

fr0zen

Wierzę w karmę, nie wiem, czy można to uznać za przesąd, czy nie, zdecydujcie sami. Również nie podaję ręki przez próg, ale bardziej traktuję to jako brak kultury niż przesąd, a tych jakichś zabawnych nie znam. Natomiast, trochę mnie bawi, gdy moja żona pilnuje bym nie kładł swojego plecaka lub jej torebki na ziemi.

Jakimi trzema słowami byś siebie opisał?

.kaskader 

Boski, skromny i szczery.

fr0zen

#silny #szybki #zwinny Pół żartem, pół serio. 

Bardziej wierzysz w przeznaczenie, czy w to, że każdy z nas jest kowalem własnego losu?

.kaskader 

Z dwiema odpowiedziami się zgadzam, przeznaczeniu czasem trzeba pomóc, a jak nie zrobisz nic sam to nikt za ciebie tego nie zrobi.

fr0zen

"Każdy orze, jak może", mamy wpływ naprawdę na wiele rzeczy w naszym życiu i nie musimy zostawiać nic przypadkowi. Nie uważam też, że nasz los jest z góry zaplanowany, nie wierzę w przeznaczenie, a jedynie w przypadek. 

Jak definiujesz piękno?

.kaskader 

"Pięknem jest wszystko „to, co będąc dobrem jest przyjemne”, jak również to, „co przyjemne dla wzroku i słuchu”  - Arystoteles.
Jestem tego samego zdania.

fr0zen

Dla mnie piękno to po prostu widok przyjemny dla oka lub utwór miły dla ucha i tyle, nie szukam w tym drugiego dna. Piękny może być krajobraz, kobieta, samochód, czy nowa piosenka Gibbsa. 

Co najbardziej lubisz w sobie? 

.kaskader 

Dyscyplinę.

fr0zen

Najbardziej lubię w sobie empatię, którą udało mi się wypracować przez lata, bo nie zawsze taki byłem. 

• Like 3
  • I love it 4

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.