Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

[COD 301] Ankieta  

20 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś zadowolony z obecnej dynamiki serwera?

• Tak
      14
    • Nie
      6
  2. 2. Czy klasa Amadeusz jest obecnie za słaba?

• Tak
      6
    • Nie
      14
  3. 3. Czy ceny za ulepszenia w klanie są sprawiedliwe?

• Tak
      14
    • Nie
      6
  4. 4. Czy klasa KAT została za bardzo osłabiona?

• Tak
      6
    • Nie
      14
  5. 5. Czy klasa Morderca powinna zostać osłabiona?

• Tak
      13
    • Nie
      7
  6. 6. Czy klasa Szturmowiec jest obecnie za słaba?

• Tak
      8
    • Nie
      12
  7. 7. Którą zwykłą klasą realnie grałbyś, jeżeli zostałaby ulepszona?

• Komandos
      8
    • Elektryk
      7
    • Wsparcie Ogniowe
      3
    • Medyk
      3
    • Saper
      3
  8. 8. Czy maptrain (blokada częstotliwości ponownego zagrania tej samej mapy) powinien zostać zwiększony? (Obecnie 7)

• Tak
      9
    • Nie
      11
  9. 9. Czy chciałbyś zagrać na nowych mapach?

• Tak (napisz jakich)
      7
    • Nie, obecne mapy są wystarczające
      13
  10. 10. Czy są mapy bezużyteczne i niegrywalne?

• Tak (napisz jakie)
      10
    • Nie
      10
  11. 11. Czy chciałbyś zobaczyć nowe zwykłe klasy?

• Tak (zaproponuj jakie)
      9
    • Nie
      11
  12. 12. Czy chciałbyś zobaczyć nowe klasy Premium i SuperPremium?

• Tak (zaproponuj jakie)
      12
    • Nie
      8
  13. 13. Czy misje są odpowiednio rozbudowane i zbalansowane?

• Tak
      10
    • Nie
      10
  14. 14. Czy jest taka klasa, z której ostatecznie zrezygnowałeś, bo czegoś jej brakuje?

• Tak (napisz jaka)
      9
    • Nie
      11
  15. 15. Czy masz jakiś ogólny wniosek, który nasuwa Ci się na myśl po rozegraniu paru godzin na serwerze?

• Tak (napisz jaki)
      8
    • Nie
      12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

logo_kat.webp

[COD 301] Ankieta dotycząca serwera

Witajcie, odkąd opiekuje się naszym serwerem staram się wsłuchiwać w głos graczy i koordynować działania i ruchy tak, abyście z chęcią odwiedzali naszego Coda. Minął tydzień od resetu i postanowiłem stworzyć ankietę by rozpocząć i dać możliwość wzięcia udziału w dyskusji na temat serwera, wszystko po to aby stale serwer był na dobrym poziomie i zostawał co jakiś czas urozmaicany. 

Zapraszam do udziału w ankiecie, jak i również do szerszego komentowania pytań z ankiety w postach.

Edytowane przez Panda41
  • Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

Taki mam wniosek że boty powinny zniknąć z serwera. Załatwiłoby to wiele bolączek ale popsułoby wam statystyki.

• Lubię to! 3
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

Juz ch*j w te statystyki tak naprawde, ale serwer nie jest full nigdy chyba albo nie jest ciagle 20+ typa zeby bylo do kogo strzelac, wiec juz zalezy jak kto na to patrzy bo 5v5 to mi sie nie chce grac xpp 

• Lubię to! 4
Opublikowano

Jako jeden z nielicznych graczy klasy Saper, myślę, że ta klasa jest dyskryminowana.

Gdzie pytanie typu "Czy uważasz, że saper jest za słaby?"?

Nie dość, że nie wbija się 2 pkt inty co lvl tylko 1 (co zmniejksza znacząco dmg min) to poza pluginem blokującym mozliwość stawiania min w przejściach itp.,  jedyne co dostaje gracz klasy saper to uja do du*y od admina banującego za stawianie min gdziekolwiek co defacto powinien robić ten plugin tj. przejścia, dachy, schody, powietrza, drabinki, okna, bs, respy, ...wstaw dowolne coś co nie jest pustym miejscem w któe nikt nigdy nie wejdzie....

Panda41  

Dodałem możliwość oddania głosu na Sapera

• Lubię to! 3
  • Opiekun CS 1.6
Opublikowano

1. Jestem zadowolony z obecnej kondycji serwera, patrząc po GT serwerów COD MOD to tylko prześciga nas - póki co - cod Shotera. Na ten moment uważam, że jest to naprawdę dobry wynik, biorąc pod uwagę fakt, że jesteśmy bo bardzo słabym i nieudanym - imo - drugim sezonie, no i mamy 2k24. Teraz klasy są dobrze zbalansowane, dodano nowe perki, mapy, przybyło sporo nowych, stałych graczy. Dla mnie spoko, jesteśmy na dobrej drodze to bycia TOP1.

2. Amadeusz jest teraz taki, jaki powinien być od początku.

3. Ceny ulepszeń są teraz odpowiednio wycenione, w poprzednim sezonie około 80% ulepszeń "opłaciłem" sam, teraz faktycznie trzeba mieć zgraną i skillową ekipę żeby się rozbudować. 

4. Dmg został osłabiony - tak jak w reszcie klas, ale nie jest to wielkim problemem, katem gra się naprawdę spoko.

5. Morderca potrzebuje nerfa zdecydowanie, przede wszystkim zabranie tego 1/8 i danie mu czegoś innego w zamian, ewentualnie zmniejszyć szansę do 1/10-11,

6. Jest git, chociaż mógłby faktycznie odbijać, a nie tylko blokować pocisk (bo chyba tak to teraz działa, proszę mnie poprawić w razie w).

7. Jeśli medyk mógłby wskrzeszać i bezcześcić  bez limitu, to byłaby to spoko klasa.

8. Zablokowałbym możliwość nominowania ostatnich 10 map.

9. Zaproponuje kilka:

1. cs_alpin - https://maps.cs-bg.info/maps/cs/2270/
  2. de_stalingrad - https://gamebanana.com/mods/85094 (starsi gracze powinni pamiętać)
  3. de_cache - https://gamebanana.com/mods/83338 (nie wiem czy chcecie iść w stronę tych mapek, ja osobiście chętnie bym zagrał, więc leci propka 2 map z CS2)
  4. de_overpass - https://gamebanana.com/mods/82916

10. Jest wiele takich map, wystarczy sobie zobaczyć listę demek, wciąż powtarzające się mapy. NIegrywalne są:

1. de_chateu
  2. de_vertigo
  3. de_cpl_mill
  4. de_barcelona
  5. de_dinaunion
  6. de_irak (w ziązku z dodaniem de_irak_remake)
  7. de_russka
  8. de_rio
  9. de_hell
  10. cs_estate
  11. de_biedronka (niestety gracze nie polubili się z tą mapą)
  12. de_prodigy

11. Uważam, że zwykłych klas jest teraz wystarczająca ilość, ponadto w obecnym sezonie dodano wsparcie ogniowe, na mój gust wystarczy. 

12. j/w

13. Dodałbym misje z ratowania hostów i zabij X razy daną klasę.

14. Przestałem grać elektrykiem ze względu na słaby dmg z m4, ale chyba wszystkie klasy mają teraz podobny więc...

15. Patrz pkt 1.

• Lubię to! 4
Opublikowano (edytowane)

Największym problemem jest w tym momencie Morderca oraz to, że brakuje ludzi. Ostatnio to rzadko kiedy gra te 20+ osób, a nie botów, nawet wieczorami. Morderca jest cholernie OP, ale to łatwo mozna zmienić, wystarczy dać +dmg zamiast 1/8 co jest absurdem. Nie dawajcie 1/10-1/12, m4/ak jest zbyt dobrą bronią żeby dawać szanse na zabicie jedną kulą, po co to RNG. Klasa w tym momencie ma bardzo silną niewidke, 2 rakiety, 2 topowe bronie i jeszcze 1/8 z nich... Moja propozycja na nerf to +3-5 dmg zamiast 1/8 (+dmg NIEscalowany z inteligencją).

Szturmowiec jest nadal bardzo dobry, Amadeusz będzie świetny na wyższych lvl czyli tak jak powinno być. Nie ruszał bym tego. KAT jest ok chociaż to podpalenie jest takie meh.

Misje są ok, chociaż ja jestem zwolennikiem czegoś bardziej kreatywnego zamiast farmieniem expa poprzez zabijanie ludzi, ale to wymagałoby całkowitej przeróbki.

Co do map, gdy tylko ludzie zobaczą coś co nie jest dustem, eldorado czy innym westwoodem to wychodzą. Dopóki serwer nie jest bardzo popularny i nie ma ciągle full serwera trzymałbym się klasycznych map.

Nowe klasy byłyby spoko, na CODzie jest mnóstwo różnych rzeczy, które można wykorzystać przy ich tworzeniu - podpalanie, zamrażanie, magazynek za fraga itd. itd. Im więcej tym lepiej, szczególnie jeśli można by grać różnymi broniami. Jest tylko jeden warunek - musiałyby być dobrze przetestowane i zbalansowane.

Edytowane przez Yep.
  • Lubię to! 3
Opublikowano (edytowane)

1. Niby 1lvl = 1 pkt imo rozrywka jest dynamiczna auto bh bym zwolnił oraz znerfił kondycje bazową klas

2. I tak i nie. Ta klasa oddaje na wyzszym lvl ale majac do wyboru amadiego a szturma szedłbym w m4 i dodatkowo mam pasywną umke. Chyba ze amadi ma wiekszy przelicznik więc jest spoko

3. Chgw chyba tak :D

4. A no mocno dostała, myślalłem ze dostanie ogarnicznik rozrzutu, a obecnie widziłbym go na "premium"

5. 1/12 na insta to minimum

6. Jest leganka

7.   

Komandos coś mozna pokombinować (nie ma go w spisie klas)

Elektryk jest git

Wsprarcie dać 3 rakiety + blokada miedzy nimi 6,7s 

Medyk zwiekszyc wskrzeszanie do 3,4 osob + ochłapy expa za nich

Saper jest git ( choć mozna dodac ze widzi miny )

8.  Dałbym 8 

9. Cięzko jest coś zagrać innego jak w kóło te same a jak nowe to miauczenie i rtv 

- może dodać ulepszone/urozmaicenie podstawowych map typu westwood3 albo dust2_b

10. Oczywiscie 

11. Ogarnął bym pierw obecne a wraz z nowym sezonem np dodać 2 usunąć 1 / tak jak perki dodać zawsze 2/3 nowe 

12. Obojętos

13. Spoko ale odblokowałbym bym mozliwosc wyboru wszystkich opcji lvlowych w sensie wcześniejsze 

14. Technik umka fajna ale broń do ten tego (tu bym dał famasa, albo buff 1/5 i jakaś mała pasywna umka)  /  Wojskowy broń fajna ale reszta nudnawa (może zamiast oslepienia dać 1/7 na wyzerowanie magazynu i 1/2 na full magazyn za fraga )

15. Mam 1 mały żeby przed resetem i trzymaniem w niepewności jakie zmiany i czy wyjdzie wprowadzać te zmiany tydzień wcześniej aby były testowane i dopracowane na dzień resetu. Stali bywalcy grają do końca a sezonowcy i tak wbiją na reset :D

Edytowane przez camelovy
  • Lubię to! 2
Opublikowano (edytowane)

O tak. Zdecydowanie do nerfa ten bunny hop. Nie może tak być, że w 3 sekundy przelatujesz całą mape. W ogóle ze sklepu bym też to usunął, a zostawił tylko na perku i w klasie skoczek. Kondycja to już do testu, mając 100+ kondycji biega się już szybko, ale wcześniej tak kolorowo nie jest.

Co do KATa - to na pewno nie jest w tej chwili klasa super premium. Tak jak kolega wyżej napisał, przeniósłbym go do premium. Klasa jest bardzo podobna do szturmowca, który przecież jest darmowy.

Edytowane przez Yep.
  • Lubię to! 1
Opublikowano

1. Jestem zakochany w dynamice serwera, jest to najprawdopodobniej najlepszy cod na jakim w życiu grałem, a byłem kiedyś opiekunem jednego xD
2. Być może klasa sama w sobie nie była by aż tak słaba, gdyby nie fakt, że ciężko ją wylewelować kiedy ma się pierwsze poziomy a na serwerze są sami mordercy randomowo one shotujący z m4 ;d
3. Nie wiem, nikt mnie nie chce do klanu :(

4. Tak, tak samo jak każda klasa skalująca obrażenia z broni z inteligencją

5. Tak, nic odkrywczego nie napiszę po moich przedmówcach, system losowości one shota jest strasznie toksyczną mechaniką.

6. Tak, tak samo jak każda klasa skalująca obrażenia z broni z inteligencją (+ patrz 2.).

7. Komandos, ponieważ na niektórych mapach zawsze jest fun2play. // Elektryk jest już wystarczająco mocny.

8. Zdecydowanie tak, najlepiej do 10

9. Tak, cs_alpin
10. Tak, @  fr0zen  je wymienił

11.  Nie, kiedy pierwszy raz przyszedłem na serwer zorientowanie się która klasa co robi zajęło mi wystarczająco długo xD
12.  Tak, ale nie mam pomysłu jakie

13. Nie. I dziwią mnie 4 głosy na tak. Przecież na każdym tierze misji wykonuje się tą samą najbardziej opłacalną misję w kółko i nie zwraca się uwagi na inne.

14. Na razie nie

15. Patrz 1.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Moim zdaniem boty powinny zostać. Kiedy nowy gracz szuka ciekawych serwerów patrzy na ilość graczy, kiedy już zdecyduje się wejść na coda może zainteresują go ciekawie zbudowane klasy. Boty to taki nasz mały click bait, a stałym graczom wcale nie psują rozgrywki.

2. Bunny hop ze sklepu do usunięcia albo mógłby być dużo droższy

3. Myśliwy wydaje się być zbalansowany, wciąż wymaga jakichkolwiek umiejętności, żeby grać tą klasą

• Lubię to! 2
Opublikowano (edytowane)

A i od czasu do czasu admini powinni robić ss tak aby upewnić czy ktoś jest czysty

Wiem że teraz są czity którym ss nic nie daje ale  może perełka trafi która nie ma a biega na wh

Edytowane przez bercham1104
  • Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

5. To 1/coś jest kompletnym żartem, chłop strzela pestkę w ścianę i zabija, dać +coś dmg a wywalić całkowicie 1/?.. Przez to może się zwiększyć różnorodność klas na serwie.

14. Rambo- Jeśli uważacie ze 1/3 nade działa prawidłowo, oraz niewidka również gdzie ostatnio mi się znowu to powtórzyło gdy chłop kucał i go nie widziałem, więc jestem za tym żeby zamienić tego famasa chociaż na m4/ak :), Albo zamiast tego 1/3 dać ciche kroki.

Oraz perk druga szansa nie dziala.

Edytowane przez Agresywny
x
  • Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Ogolnie panie olafie @  fr0zen mapy, ktore wymeiniles w 10 punkcie czyli 

10. Jest wiele takich map, wystarczy sobie zobaczyć listę demek, wciąż powtarzające się mapy. NIegrywalne są:

1. de_chateu
  2. de_vertigo
  3. de_cpl_mill
  4. de_barcelona
  5. de_dinaunion
  6. de_irak (w ziązku z dodaniem de_irak_remake)
  7. de_russka
  8. de_rio
  9. de_hell
  10. cs_estate
  11. de_biedronka (niestety gracze nie polubili się z tą mapą)
  12. de_prodigy

nie sa grywalne bo sa one praktycznie mapami wiekszymi i trzeba by bylo 20+ typa albo full serwisu zeby to grac chociaz niektore z nich same mi nie odpowiadaja bo sa po prostu do pi**y xD Ale to juz moja zas uwaga. A co do graczy to serwer i tak jest chyba dosyc swiezy to ludzi przybedzie jeszcze kiedys mysle, ale fakt na poczatku to bylo ciagle praktycznie 20+ typa, ale chyba taki urok teraz codmodow, ze to sie tylko chwile tak utrzymuje albo no po prostu tak jak mowie nowy serwis i trzeba mu jeszcze troche

Edytowane przez ten znany i nie lubiany
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Dzięki za zaangażowanie i opinie, wasze zdanie przyda nam się w pracach nad przyszłymi zmianami i urozmaiceniami. Na ten moment modyfikujemy mordercę, oraz usuwamy Auto BH ze sklepu. Reszta zmian przyjdzie w odpowiednim czasie.

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.