Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
Fisha

[13] Starcie poglądów - kolega od demek | Apple.

Starcie poglądów  

9 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czyje wypowiedzi są ci bliższe?

• kolega od demek
      4
    • Apple
      3
    • mam w większości inne zdanie niż goście serii
      2

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktor Naczelny
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

00b0ad4b-7a69-471a-b600-5c04d788420f.png.7f9430425740ebf188c5d98c009ae266.png.b420fbf9b279ed86f0124bef4e8f396f.png
                  Goście trzynastej odsłony serii to:
kolega.png.31749795ae8093cd064548fb4083703d.png @  kolega od demek          @  Apple.  apple.png.a2c6e4c90fc4eaaa3f93189e41f889f1.png

rr2.png.a0bfc32a24b622fe8b44afbc7a5f2597.png
Czy małżeństwa jednopłciowe powinny mieć te same prawa co małżeństwa heteroseksualne?

kolega od demek

Tak. To czy człowiek woli parówki czy pierogi to jest sprawa nieistotna. Pomijam tutaj kwestię wiary, bo zapewne chodzi o związek prawny.

Apple.

Teoretycznie nie powinno się tego  dyskryminować, lecz moim zdaniem pary jednopłciowe nie powinny mieć tych samych praw.

Czy obywatele powinni mieć prawo do prywatności w internecie, nawet kosztem bezpieczeństwa narodowego?

kolega od demek

Tak. Co to jest państwo? Sztucznie wydzielone tereny przez niby mądrzejszych od nas i decyzje w nim też podejmują niby mądrzejsze osoby. Nie czuję się Polakiem, tylko człowiekiem. W moim idealnym świecie by nie było państw tylko ewentualne skupiska ludzi, którzy mają wspólne pasje, przekonania itd.

Apple.

Moim zdaniem, obywatele powinni mieć prawo do prywatności w internecie. Rząd nie powinien mieć wglądu do np. moich wiadomości z rodziną/przyjaciółmi, a czy kosztem bezpieczeństwa narodowego, hmm nie wiem haha.

Jakie rzeczy najbardziej odrzucają cię w płci przeciwnej?

kolega od demek

Niski iloraz inteligencji. Po prostu nie mogę znieść, jak rozmawiam z osobą tzw. pustą.

Apple.

Hmmm powiedzmy, że jakieś nałogi typu: narkotyki, jakiś powalony światopogląd, wygórowanego ego (brak szacunku do innych), nieszczerość, coś by na pewno do tego jeszcze się znalazło.

Jaką radę dałbyś młodszemu sobie?

kolega od demek

Jedynie co to bym powiedział, żebym kupił kapsułki z Katowic 2014

Apple.

Lepsza  selekcja znajomych, może poświęcić trochę więcej czasu na naukę, a tak to nic mi nie przychodzi do głowy.

Czy cierpienie jest konieczne do osiągnięcia szczęścia?

kolega od demek

Tak i nie. Zależy kto co do szczęścia potrzebuje. Nie ma tutaj jednej, konkretnej odpowiedzi do wyboru.

Apple.

Totalnie nie, cierpienie nie jest konieczne aby osiągnąć szczęście, aczkolwiek wydaje mi się, że każdy człowiek w głębi cierpi w jakiś stopniu, a po prostu nie wie o tym, nie jest tego świadomy.

Z czego jesteś aktualnie najbardziej zadowolony w życiu?

kolega od demek

Z tego, że znalazłem idealną drugą połówkę i od ponad 10 lat tworzymy udany związek.

Apple.

Z ludzi jakich aktualnie mam obok siebie, ogólnie jestem zadowolony z życia jakie mam, nie potrzebuje dużo aby być szczęśliwym.

Czy sens życia jest czymś, co sami tworzymy, czy czymś, co odkrywamy?

kolega od demek

Nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie, bo po prostu nie wiem. Nie czuję, że tworzę jakiś sens życia ani też nie zacząłem go odkrywać. Żyje sobie tak o.

Apple.

W sumie to i to haha, tworzymy to sami i też to odkrywamy.

Czy duża różnica wieku między partnerami naprawdę ma znaczenie? Jaka jest twoim zdaniem najlepsza różnica wieku w związku?

kolega od demek

Jeśli znajdziesz odpowiednią osobę dla siebie to wiek jest sprawą drugorzędną. Osobiście uważam, że im mniejsza różnica tym lepiej, ale tylko z tego powodu, że łatwiej by było znaleźć osobę z którą będzie się miało coś wspólnego, bo bez tego ciężko budować bliską relację.

Apple.

Znaczenie jakieś ma, nie widzę tego, że jakiś facet (40lat) jest w związku/małżeństwie z 20-latką, i w drugą stronę również. Najlepsza różnica wieku? Hmm powiedzmy, że z 5/6 lat, coś takiego.

Czy legalizacja wszystkich narkotyków przyniosłaby korzyści społeczne?

kolega od demek

Tak, ale tylko dla dorosłych. Coś na zasadzie im więcej samobójców tym mniej samobójców. Słabe jednostki same by się wyeliminowały. Jedyny warunek: w odosobnionym miejscu.

Apple.

Niee, ja jestem przeciwny każdemu narkotykowi, na moje nawet wywaliłbym papierosy. Bo to co się dzieje to jest żart, dzieciaki 11/12 lat żeby paliły papierosy... I perfidnie podchodzą do Ciebie, i pytają się czy "Kupisz mi paczkę papierosów"...

Czy celebryci powinni być wzorem do naśladowania?

kolega od demek

Zdecydowanie nie. Świat celebrytów taki jaki oni przedstawiają jest przekłamany w większości przypadków. 

Apple.

Nie, celebryci nie powinni być wzorem do naśladowania, potem wychodzą jakieś pedofilie i no, nic tylko brać przykład haha.

• Lubię to! 3
  • Dzięki 1
  • Uwielbiam 6
Opublikowano (edytowane)

Dobra robota, trzymaj tak dalej ;) 

Edytowane przez Kacpperek
  • Lubię to! 2
  • KAT 1
Opublikowano

W ostatnim czasie publikowane prace są na przyzwoitym poziomie. Dobra robota i czekam na więcej. :jaspersalut:

• Lubię to! 3
  • KAT 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.