Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×
happy.

W Polsce powstaje technikum o profilu esportowym

Rekomendowane odpowiedzi

• Legenda
Opublikowano

Kędzierzyńsko Kozielski Zespół Szkół Technicznych i Ogólnokształcących otwiera pierwszą w Polsce klasę o profilu esportowym, której głównym i jedynym jak na razie tytułem będzie Counter Strike: Global Offensive.

Szkoła liczy, że klasa złoży się z 30 uczniów, wśród których stworzone zostaną 3 profesjonalne drużyny. Uczniowie będą mogli liczyć na sprzęt, finansowanie wyjazdów i noclegów podczas turniejów oraz pełną opiekę psychologiczną. Nie oznacza to oczywiście, że w klasie esportowej będzie się grać tylko w gry. Poza treningami i zajęciami teoretycznymi, które odbywać się będą w ramach zajęć dodatkowych, szkoła zapewnia pełną edukację i tok nauczania, jak w standardowych szkołach technicznych.

Zbierane są obecnie wymagane dokumenty potrzebne do stworzenia nowego kierunku. Poszukiwani są także potencjalni partnerzy, którzy wspomogą edukację na poziomie merytorycznym oraz obejmą patronat.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Ja to bym sobie do takiej szkoły pochodził, odzwyczaili by mnie od zabijania swoich ;D

Opublikowano

Kurcze, fajnie ale nie widzę tego jako zawód na przyszłość...Idziesz potem do firmy i prezes pyta Cię, jaką szkołę skończyłeś, a Ty odpowiadasz liceum o profilu CS:Go...Nie brzmi to poważnie...

Opublikowano

Moim zdaniem nie ma na to szans, to jest Polska, poza tym jaki rodzic pozwoli swojemu dziecku iść do szkoły o profilu "granie w gry" ;)

Opublikowano

OMG co się w tym państwie wyprawia :D

Szkoła, która ma uczyć grać w CS'a? HAHAHA dobre!!

Ciekawe kto później będzie robił na nasze emerytury, jak już teraz nie ma komu bo wiecznie brak roboty w tym kraju.

Ludzie spierdzielają za granicę by zarobić grosza a oni szkoły wymyślają co by dzieci w CSa grały :O

Opublikowano

A mi się podoba. Jak ktoś ma rodziców z hajsem, którzy mają firmę, to taki  dzieciak ma wywalone na wszystko. Pogra w CS:GO zarobi na turnieju jeżeli bd dobry, później ewentualnie podpisze kontrakt z kimś tam i bd hajs. A jeżeli nie wypali zawsze ma tą firmę rodziców :D Tylko przy takiej sytuacji byłbym na TAK. Poza tym jak pisze wyżej, nauka ogólna i tak będzie. Skończy maturą i bd możliwość iść dalej :)

Opublikowano

Ale co to za roznica? Czy bedzie przed kompem w szkole rozwijajac sie? I tak ci ktorzy ida do takiego technikum mieli do czynienia z pc.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.