Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przed nami święto Londynu w angielskiej Permier League - zmierzająca po mistrzowską koronę ekipą Chelsea zmierzy się na Emirates Stadium z drugim w tabeli Arsenalem.

HISTORIA

Licznik spotkań bez zwycięstwa w rywalizacji z Chelsea u Arsene Wengera zatrzymał się na siedmiu. Październikową potyczką, po bramkach Edena Hazarda z rzutu karnego i Diego Costy, na swoją korzyść rozstrzygnęli zawodnicy Jose Mourinho. Wówczas nerwy puszczały obu szkoleniowcom, doszło nawet do drobnych rękoczynów!

The Blues począwszy od 2003 roku, gdy do klubu przyszedł Roman Abramowicz, we wszystkich rozgrywkach ogrywali lokalnego rywala 16-krotnie przy siedmiu porażkach.

TAKTYKA

Chelsea schowana za podwójną gardą. Dobrze zbudowany Zouma będzie partnerował Maticiowi tuż przed linią obrony. Duże szanse na występ od początku po ostatnich problemach zdrowotnych ma Diego Costa, którego ostatnio zastępował Didier Drogba. Taktyka Chelsea na to spotkanie będzie taka sama jak w poprzednim tygodniu z United. The Blues będą chcieli w odpowiednim momencie skutecznie rywala skontrować.

Arsenal zagra niemalże najsilniejszym składem, niedysponowani do gry pozostają jedynie Chamberlein i Mertesacker. Tego ostatniego zastąpi Gabriel Paulista.

CIEKAWOSTKI

Jose Mourinho zdecydowanie wygrywa w bezpośrednim pojedynku z Arsene Wengerem. Portugalczyk triumfował nad wieloletnim opiekunem The Gunners siedmiokrotnie, a pięć razy ich potyczka kończyła się remisem. Francuzowi nie udało się jeszcze pokonać "The Special One".

26.04.2015, godz. 17:00, Emirates Stadium w Londynie
ARSENAL - CHELSEA

Przewidywane składy:Arsenal: (4-2-3-1): Ospina - Monreal, Paulista, Koscielny, Bellerin, Cazorla, Coquelin, Sanchez, Ozil, Ramsey, Giroud

Chelsea: (4-2-3-1): Courtois - Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta, Zouma, Matić, Oscar, Fabregas, Hazard, Costa

Nie zagrają:

Arsenal: Oxlade-Chamberlein, Per Mertesacker (urazy)

Chelsea: Loic Remy (uraz)

Jak myślicie Kto Wygra ???

Mój Typ to 2-3 ;]

"You'll Never Walk Alone

Opublikowano

Jeśli widzicie mój avatar to wiecie już, że jestem całym sercem za Chelsea.

Niech to będzie zwycięstwo, tak żeby dobić Arsenal, bo już kozaczą

Fabregas mógłby im brame załadować.

Chociaż wydaje mi się, że postawimy autobus i kontry, z drugiej strony to my mamy 10pkt nie musimy atakować

Opublikowano

Mamy już składy na ten mecz

Chelsea:
Courtois, Ivanovic, Cahill, Terry ©, Azpilicueta, Matic, Fabregas, Ramires, Oscar, Willian, Hazard.

rezerwa: Cech, Filipe Luis, Zouma, Mikel, Loftus-Cheek, Cuadrado, Drogba

Arsenal:
Ospina, Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Coquelin, Cazorla, Ramsey, Ozil, Alexis, Giroud

rezerwa: Szczesny, Debuchy, Gibbs, Wilshere, Walcott, Flamini, Welbeck

Tak, jak myślałem autobus...Nie ma napastnika w wyjściowej 11 po stronie Chelsea

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.