Jump to content
f u t u b a.

Skarga MLK

Recommended Posts

Nick oskarżonego: MLK

Opis sytuacji: No właśnie nie do końca rozumiem. Przedwczoraj @ Slavic boy  wysłał filmik na youtube rosyjskich twinków i zaczęliśmy pisać sobie po rosyjsku z użyciem translatora google bo się Kryspinowi spodobał ten język i o tak sobie w nim pisaliśmy. Wczoraj tak samo, pisaliśmy sobie po rosyjsku, trochę po hiszpańsku. Dzisiaj to samo, odszedłem na chwilę od PC, wróciłem i zobaczyłem że Kryspin znowu napisał coś po rosyjsku, więc tak jak wcześniej odpisałem mu w tym języku i po chwili ukazuje mi się informacja że zostałem zablokowany na chatboxie XD

Powód: Nie wiem jaki jest powód blokady, odszedłem od PC, wracam, odpisałem i została nałożona blokada.

Dowody:

• Like 2
  • Haha 1

Dokładnie regulamin forum nie zabrania używania innych języków więc działania MLK są nadużyciem. Ponadto wczoraj mnie poinformował żebym pisał albo po polsku albo po angielsku dyskryminując inne języki 

• Like 1
  • KAT 1

W skrócie.

Nikt nie ma zamiaru się domyślać, tłumaczyć oraz analizować co piszecie w danym języku. Na stronie są wspierane dwa języki: polski & angielski. Tylko i wyłącznie one są używane do komunikacji oraz dyskusji.
Jeśli chcecie pisać cyrylicą to polecam prywatne wiadomości lub inne komunikatory. W ruch poszła blokada na chatbox, a nie ostrzeżenia. Nie jest to niewiadomo jak złe wykroczenie, aby karać Was punktami ostrzeżeń. Róbcie dalej z igieł widły.

PS: Wczoraj o tym pisałem na chatbox.

• Like 2
  • KAT 1

W skrócie.

Nigdzie nie piszę że nie mogę używać innego języka niż polski w komunikowaniu się z użytkownikami forum.

Nikt Cię nie prosi żebyś się domyślał, tłumaczył lub analizował co piszemy między sobą, bo te wiadomości nie dotyczą Ciebie, były prowadzone na podstawie oznaczeń między nami.

Nikt nie złamał regulaminu. Po blokadzie zobaczyłem że napisałeś do Kryspina, aby nie używał cyrlicy, a z tego co wiem blokadę otrzymałem tylko ja (nie, nie widziałem tej wiadomości wcześniej, nie scrolluje chatboxa żeby zobaczyć starsze wiadomości)

W obecnej chwili nawet jest nacisk na używanie języka polskiego w tym podpunkcie, gdzie jest nawet nacisk na poprawne jego używanie:

1. Staraj się pisać zgodnie z zasadami języka polskiego, jeśli jesteś dyslektykiem, masz dysgrafię itd. możesz skorzystać z Internetu.

To już w głównej mierze prosi nas o korzystanie z tego języka (jest on głównym językiem strony). Oprócz tego, w ostatnim czasie zostało dodane wsparcie dla języka Angielskiego (wprowadzono ten język ze względu na jego brak). 
Ja jako administrator i osoba z uprawnieniami moderatorskimi nie mam zamiaru analizować języka, którego nie znam a tym bardziej go tłumaczyć i dokładnie filtrować każde słowo po słowie tylko i wyłącznie w celu weryfikacji czy nie łamie ono zasad. Jeśli chcecie używać formalnie tego języka, zapraszam do znalezienia sobie miejsca w społeczności, która się tym językiem posługuje i ewentualne udzielanie się tam. :peeposalute:

• Like 4
  • KAT 2
  • Haha 1
  • I love it 1

• Administrator

Skarga niesłuszna.

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom. Pozdrawiamy, ekipa Katujemy.eu

• Like 4
  • KAT 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.