Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie. W najbliższym czasie planuję wymienić sobie Karte graficzną i procesor w komputerze. Planuję zamontować kartę graficzną Nvidia RTX 4060. Jaki procesor wybrać, żeby to dobrz współgrało? Aktualnie mam  AMD Ryzen 5 3400G with Radeon Vega Graphics       3.70 GHz

• Donator
Opublikowano

Skoro jesteś zwolennikiem AMD to zastanawiałbym się nad wyborem między 5 5600X, 5 5800X, 5 7600X, 7 5800X. Jeśli by chodziło o Intela to nie schodziłbym poniżej 12 generacji :). 

• Lubię to! 4
Opublikowano

Zastanawiałem się nad Intelcore I5 12700kf. Ale czy nie będzie za słaby? Może lepsza by była generacja i7?

• Legenda
Opublikowano

Powiem tak. Niedawno też wymieniałem kartę, pytałem ludzi na zagranicznych forach, typu hltv, typowo związane z csem i zdziwiłem się, bo sporo osób odradzało mi zakup 4060, za samą cenę i wydajność. Jeśli już chcesz brać, polecam sięgnąć po 4070, chyba, że budżet Ci nie pozwala to leć po 60. 

Najlepsze według mnie będzie 5 7600x, chociaż 5 5600x też świetnie da sobie radę. 

• Lubię to! 2
  • Katowicz
Opublikowano

Zależy w co grasz i i czego oczekujesz od gier, jeśli stawiasz na najwyższą jakość to tak jak kolega wyżej napisał lepiej troszkę dopłacić do 4070. Bo 4060 przy WQHD jest gorsza od niższych modeli.. więc nasuwa się też pytanie jaki monitor masz i czy ewentualnie będziesz też za jakiś czas zmieniał monitor na lepszy. Tak czy siak lepiej poczekać trochę i dołożyć do lepszego sprzętu. Tak samo przy procesorze za niewielką dopłatą wybrałabym ryzen 7 5800x, a jak już myślisz o intelu to i5 ale 13 generacji., tez za niewiele większą dopłatą, 

• Lubię to! 2
Opublikowano

Rozumiem. Tak mam zamiar też kupić lepszy monitor. Na jakiś 160-200Hz. Ale na tą chwilę najbardziej zalezy mi na karcie i procesorze.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Zalezy i5 13900k napewno bedzie git a jak chcesz cos bardziej przyszlosciowego i mocniejszego i7 13900k

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.