Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Chciałbym wymienić kilka podzespołów w swoim komputerze ze względu na to, że większość tych ,,lepszych'' gier po prostu pali mój komputer od środka. Jeden z użytkowników forum uświadomił mi o mojej tragicznej karcie graficznej stąd też padła decyzja o możliwie jak najszybszym wymianie wnętrze sprzętu. Na dole jest zrzut ekranu w którym będą moje aktualne podzespoły. Jeśli chodzi o budżet to chciałbym się zmieścić w kwocie 1.5 tysiąca (oczywiście uwzględniam również używane części.) Do wymiany jest z pewnością w pierwszej kolejności karta graficzna i płyta główna jednak jeśli będzie trzeba to również zastanowię się nad procesorem jeśli takowy będzie wymagane i tak samo w sytuacji ramu. Z góry wam dziękuje! Chciałbym zaznaczyć fakt, że w tym temacie jestem kompletnie nieobeznany dlatego prosiłbym bez krytyki.

Procesor:

image.png.ccc2a08bba5c2f03c6081ba81128da40.png

RAM:

image.png.05ce80f78b6ade63856bd027e53d628a.png

Płyta główna:

image.png.24fa758d6f2271388befec45897fbcc4.png

Karta graficzna... (integra):

image.png.44bf0127f7e5ef95b0000a41f05aaba8.png

• Donator
Opublikowano

Nie no amigo szanujmy się, 8gb ramu to jest obecnie minimum (zawsze dwie kości pamiętaj, w tym przypadku 2x4GB). Nie podałeś mocy zasilacza, a to kluczowa sprawa przy doborze karty graficznej. Moim osobistym zdaniem lepiej byłoby sprzedać części i kupić coś porządnego z hardpc. 

https://sklep.hard-pc.pl/k572,komputery-i-podzespoly-zestawy-komputerowe-zestaw-komputerowy-do-2500-zl.html

• Lubię to! 1
  • KAT 1
  • Legenda
Opublikowano

Zdecydowanie lepiej to opchnąć i kupić coś nowszego, nie widzę sensu upgradowania tego zestawu - zasilacz też jest ważny, nie tylko podstawowe komponenty. Myślę, że jesteś w stanie koło 1000-1500 dostać, dołóż te 1500 i do 3000 coś fajnego kupisz.

• Lubię to! 2
Opublikowano

Jesli chodzi o komputery gamingowe to raczej zakup czegos nowego niz upgradowanie tego.

Tutaj polecam najtańsze propozycje, gość dobrze gada ;p

• Lubię to! 1
Opublikowano

Możesz poszukać jakichś używanych ryz5 3600 i 16gb ramu według mnie to must have, ja polecam układ 2x8. Zasilacz tutaj by wszedł 550W jakiś i chłodzenie (endorfy np ma spoko)
Karta graficzna jakaś 8gb z Radeona RX6600, ale pamiętaj aby sprawdzić sobie kompatybilność. Do tych tańszych zestawów zazwyczaj na płytę główną asrocki idą, więc jakiś B450-M (miałem w starym kompie i się sprawował).
Nie wiem jak teraz z cenami używek kart, ale na pewno będzie to powyżej 2k, za całego kompa. Za ok. 2.5k złożysz taki nówkę sztuka, a jak znajdziesz coś fajnego na olx to pod 2k się może zawinąć. Taniej nie ma sensu szukać bo tak to tylko zintegrowany układ graficzny, czyli te procki z Ryzena, co kończą się na "G", ale widzę, że już masz integre, więc sam wiesz jak to działa. ~ w lige legend pograsz, w cs2 już nie koniecznie.
Pozdrawiam i mam nadzieje, że trochę pomogłem ;D

• Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.