Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

image.png.97d4ba33a83af35196bb5f3e74125958.png

Z @ FIHU

nnnn.png.207cee88c12ee08ea8f169877a2e11d7.png.9a86817b77ea4d89973a972bf5f91747.png

[  ] Witam serdecznie w ten poniedziałkowy rozpoczynający się tydzień. @ FIHU znany przede wszystkim z systematycznego przeglądania forum i długich rozmów na chatboxie. Gdy ktoś mnie pyta, co mi się kojarzy z chatboxem i kolorem fioletowy, pierwsza myśl to właśnie @ FIHU . Na początku powiedz nam, czy kolor fioletowy należy do twoich ulubionych?

[  ] - Witam. Niestety kolor ten nie jest moim ulubionym, wręcz bardzo daleko mi do polubienia tego koloru. Ale co dają na forum to biorę i siedzę cicho.

[  ] Ja uważam, że owy kolor ma coś w sobie i jest nietypowym kolorem z palety barw, który jest często pomijany - a szkoda. Dla niektórych osób jesteś mało znanym osobnikiem. Dla tych, którzy nie wiedzą, mógłbyś się przedstawić i powiedzieć ile wiosen sobie liczysz na dzień dzisiejszy?

[  ] - Witam, jestem FIHU i wiosen liczę sobie 42. Wiele osób by powiedziało że taki stary i tu siedzi. Na szczęście jestem typem człowieka, który nie patrzy na wiek, a raczej na to co ma się w głowie i na ile lat się człowiek czuje. Kto mnie nie zna, zawsze może przyjść na czat i z chęcią poznam każdego, bo niestety na serwery CS Go ostatnio nie wchodzę, gdyż niemiłosiernie popsuli grę.

[  ] Woow, szczerze mówiąc, nie byłem świadom, że tyle pięknych lat już za tobą. Twoje nastawienie robi na mnie wielkie wrażenie, nie wiele osób w twoim wieku się spotyka, którzy mają takie podejście. Szacuneczek. Jestem w stanie zrozumieć aktualny brak chęci do gry, kilka rzeczy w CSiku jest do poprawy lub większej zmiany. Skoro już przy CSie jesteśmy, powiedz nam, ile już siedzisz w środowisku CSowym?

[  ] - W CSa gram jakieś 23 lata (jeśli dobrze pamiętam), przygodę zacząłem od wersji 1.3  kiedy to jeszcze kwadratowe ściany królowały w grach.

[  ] Kupa czasu; Ty dłużej grasz w CSa niż ja żyję na tym świecie :KEKW:. FIHU, czym tak właściwie zajmujesz się na co dzień?

[  ] - Od 14 lat pracuję w szpitalu jako sanitariusz. Pomaganie innym to dla mnie nie tylko praca, ale także styl życia. Nie ważne czy to szpital dziecięcy czy jak w  moim przypadku szpital psychiatryczny, każdy czasem potrzebuje pomocy. Po pracy jestem typowym domatorem, w swoim towarzystwie czuje się najlepiej.

[  ] Bardzo odpowiedzialna praca. Szanuję każdego, kto wykonuje tego typu zawód, bo wiem, że ja bym nie dał rady. Każdy człowiek jest inny i to jest piękne. Wspomniałeś o byciu domatorem, ze względu na to, nie postanawiasz robić jakiejś swego rodzaju imprezki? Z tego co można wyczytać, niedługo się zbliża ten specjalny dzień. Będziesz chciał jakoś wyjątkowo go spędzić?

[  ] - Niestety żadnych imprez, po prostu już chyba z tego wyrosłem, poza tym zwyczajnie mi się nie chce, wolę samemu poleniuchować w domu niż siedzieć w gronie miliona ludzi (kiedyś byłem bardziej towarzyski, ale czym bardziej poznaję ludzi, tym bardziej chcę się od nich izolować. Mam złe zdanie o ludzkości). Urodziny w gronie najbliższej rodzinki, ciasto, tort, kawusie i po imprezie.

[  ] No i doskonale! Ja również preferuje takie spotkania wśród najbliższych, więc rozumiem w stu procentach. FIHU, zbliżmy się troszkę do Twojej rodziny. Posiadasz może rodzeństwo?

[  ] - Tak, posiadam siostrę o 4 lata starszą. Kontakt z rodzinką jak i z siostrą mam doskonały.

[  ] - To chciałem usłyszeć, kontakt z rodziną moim zdaniem jest kluczowy. Rodzinka jest w tanie często pomoc. A propos rodziny i początków, w jaki sposób zarobiłeś swoje pierwsze pieniądze, nawet te najmniejsze?

[  ] - Pamiętam to jak dziś: pierwszy rok po podstawówce poszedłem do nowej szkoły i od razu do pracy na nocki do Tesco  towar układać. Kasa nie była duża, ale przynajmniej sam mogłem kupić swój pierwszy, własny komputer. Od tamtej pory nie miałem przerwy w pracy do dziś.

[  ] - W pierwszej klasie szkoły średniej? Musiałeś być naprawdę zdesperowany i ambitny, żeby pójść do pracy. Do jakieś średniej szkoły poszedłeś i czy kontynuowałeś naukę gdzieś dalej?

[  ] - Żadna desperacja. Mimo iż mogłem dostać komputer od nich, wolałem  sam go sobie kupić.  Oczywiście na raty, dlatego już po pierwszej wpłacie na swojej skórze doświadczyłem tego,  ile musiałem pracować by za zapłacić za swoje przyjemności. To uczy szacunku do pieniądza jak by nie patrzył.

[  ] - Jasne, że uczy. Rodzice musieli być z ciebie dumni, że tak postąpiłeś a nie inaczej. A skoro już o twoim pierwszym komputerze mowa, pamiętasz jakieś swoje jedne z pierwszych gier, w które grałeś na wypracowanym przez ciebie komputerze?

[  ] - Jak mam być szczery, to pierwszej gry na komputer niezbyt pamiętam, to było tyle lat temu. Wiem natomiast że pierwsza gra w jaką grałem przez neta to był właśnie Counter Strike. Od tamtej pory katowałem ją kiedy tylko mogłem ( bo na początku wiadomo ze chodziło się do kafejki internetowej by pograć).

[  ] - Kafejki internetowe, cudne czasy. Jednocześnie posiadanie swojego komputera to mega przywilej, lecz kafejki miały swój urok i czasem bym chciał powrócić do tych czasów. A skoro już owa o katowaniu :peepoHappy:; powiedz nam, jak w ogóle trafiłeś na katujemy?

[  ] - Oj tam, urok kafejek niezapomniany, też bym czasem chciał wrócić do tamtych czasów, mimo iż trzeba było słono płacić za to.

Co do katujemy, to trafiłem tu trochę z przymusu, ponieważ była fuzja z 1s2k. Nie ważne jak, ważne że tu jestem :eyelet:

[  ] - Masz racje, najważniejsze że jesteś. Co sprawiło, że zostałeś z nami na dłużej i jesteś aż po dziś dzień?

[  ] - Tak szczerze to zawsze byłem człowiekiem, który jak gdzieś przyszedł to siedziałem zawsze do końca. jak sieć padała czy coś w tym stylu, to byłem wtedy zmuszony iść gdzie indziej. Chyba ze mnie pogonicie sami wcześniej.

[  ] - I za każdym razem przesiadujesz na forum, bez jakiś wielkich obowiązków? Nie posiadałeś żadnych funkcyjnych rang? Nie kręci cię pójście gdzieś "dalej"?

[  ] - Tak szczerze to po chyba jestem już na to za stary i dam pole do popisu dla innych. Zawsze byłem aktywny, czy to tu czy na innej sieci. Miałem przeróżne rangi od moderatorów po admina. Było, minęło, wszystko w rękach młodzieży.

A co do przesiadywania na forum, to po prostu mam więcej czasu niż inni, a robiąc cokolwiek innego na komputerze: granie, filmy czy cokolwiek, zawsze mam otwarte okienko czatu by z Wami miło spędzić tu czas na rozmowach o wszystkim i o niczym.

[  ] -  Czaje, spokojnie przeglądanie forum. Czasem zazdroszczę tego, też bym sobie pochillował i pisał na spokojnie na chatboxie. Zmieniając temat, wciąż nie znamy Twoich preferencji i gustu. Jaki jest Twój ulubiony rodzaj muzyki?

[  ] - Muzyka? W sumie to wszystkiego po trochę, ważne żeby wpadło w ucho.

[  ] - Nie masz swojego ulubionego wykonawcy lub chociaż gatunku muzycznego, przy którym byś się bawił najlepiej?

[  ] - Kiedyś tak było, z upływem czasu to się zmienia. Ale fakt, ostatnio wkręciła mi się muzyka wykonywana przez zespół Klass.

[  ] - Muzyka w naszym życiu odgrywa ogromną rolę. Jesteśmy dzięki niej odpocząć od otaczającego nas świata i posłuchać czegoś, czego lubimy. Co sądzisz na temat osób, które w głupi sposób wyzywają się w Internecie, a w szczególności swoich najbliższych w postaci rodziny?

[  ] - Zero szacunku dla takich osób. W realu jak i w internecie unikam takich ludzi i staram się z nimi nie rozmawiać albo blokować jeśli się da.

[  ] - Masz rację, jeżeli widzi się taką sytuację, trzeba reagować albo tak jak napisałeś olać. Spotykasz się często jakiegoś rodzaju hejtem w internecie?

[  ] - Hejt jest wszech obecny, ale na szczęście nie jest on wymierzony we mnie, a nawet jeśli by był to mnie to wcale nie interesuje. Ludzie gadali, gadają i gadać będą, taka jest natura człowieka.

[  ] - Piękna stoicka postawa! Powiedz mi FIHU, jak według Ciebie sprawuje się Administracja i Moderacja forum? Wiemy doskonale, że przesiadujesz długo na chatboxie jak i na forum, ten chwilowy bałagan czasem trzeba opanować. Czy zasługuje ktoś według Ciebie na szczególną pochwałę?

[  ] - Moim zdaniem cała ekipa sprawuje się bardzo dobrze :ok:

[  ] - Cudne podsumowanie pracy naszych moderatorów i administratorów i życzymy, aby tak dobrze zajmowali się forum, jak robią to dotychczas. Tym przyjemnym akcentem zakończymy nasz wywiad. Chciałbyś na koniec kogoś pozdrowić lub dodać coś od siebie?

[  ] - Pozdrawiam oczywiście wszystkich czatowiczów z którymi miło mi się  rozmawia.

[  ] - Tymi cudownymi pozdrowieniami czatujących, kończymy dzisiejszy wywiad. Dziękuję FIHU za możliwość przeprowadzenia z tobą tego wywiadu. Mam nadziej, że będzie jeszcze opcja popisać na chatboxie!

[  ] - Ja także dziękuje za wybranie mojej skromnej osoby.

• Uwielbiam 12
Opublikowano

Szczerze mówiąc, taki trochę nijaki ten wywiad. Chociaż zawiera kilka osobistych anegdot i ciekawych spostrzeżeń, brakuje mu momentów, które wyróżniłyby go spośród innych. Dialog czasem wydaje się monotonny, zbyt przewidywalny. Można by było bardziej eksperymentować z różnorodnością pytań i tematów, aby urozmaicić narrację i zainteresować czytelnika na dłużej. Ponadto, niektóre fragmenty mogłyby być bardziej klarowne i zwięzłe, aby uniknąć nadmiernego wydłużania się wywiadu. Momentami brakuje energii i pasji w odpowiedziach, co może sprawić, że całość staje się mniej porywająca dla czytelnika.

@  Adik warto zwrócić większą uwagę na poprawność ortograficzną i interpunkcyjną. Czasem drobne błędy mogą odebrać czytelnikowi przyjemność z lektury i właśnie było tak w moim przypadku. Poprawienie ich może sprawić, że całość będzie bardziej przystępna i elegancka.

Ile zatem wiosen liczy @ FIHU ? Choć w trakcie wywiadu padło pytanie o wiek, niestety nie otrzymaliśmy na nie odpowiedzi. Chciałbym zaznaczyć, że brak tej informacji nie wynika z mojej ciekawości, lecz z dążenia do zapewnienia pełnego kontekstu rozmowy dla czytelników. W przypadku, gdy @ FIHU nie zdecydował się ujawnić swojego wieku, warto o tym wspomnieć, aby wyjaśnić tę lukę informacyjną. Aktualnie dysponujemy tylko odpowiedzią 'Woow, szczerze mówiąc, nie byłem świadom, że tyle pięknych lat już za tobą'."

Adik  

Niedopatrzenie z mojej strony, jeżeli chodzi o wiek - poprawione

• Lubię to! 3
  • Uwielbiam 1
  • Premium
Opublikowano

Szczerze bardzo fajny wywiadzik. Takie są wręcz najlepsze. Nie za długie, nie za krótkie odpowiedzi. 

Brawa dla was chłopaki :pijemy2:

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.