Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Legenda The Blues ogłosiła zakończenie kariery!

Eden Hazard, bo to o nim mowa, wczorajszego  ranka za pomocą mediów społecznościowych  ogłosił zakończenie kariery. Belg od 1 lipca pozostawał bezrobotny, po tym, jak wygasła jego umowa z Realem Madryt.  Wychowanek Francuskiego Lille jeszcze do niedawna otrzymywał wiele ofert z różnych lig m.in. z mls, tureckiej super ligi czy z bliskiego wschodu, jednak na żadną się nie zdecydował.

Eden Hazard

Wypowiedź pod postem piłkarza:

„Trzeba umieć powiedzieć sobie "stop" we właściwym momencie. Po 16 latach i ponad 700 rozegranych spotkaniach postanowiłem podjąć decyzję o zakończeniu kariery profesjonalnego piłkarza. Miałem możliwość realizować swoje marzenie, grałem w piłkę, czerpałem z tego ogromną radość na wielu boiskach na całym świecie. W trakcie tej przygody miałem szczęście spotkać wielkich menadżerów, trenerów i kolegów z zespołu. Każdemu z was dziękuje za wspaniałe przeżyte czasy. Będę tęsknił. Chcę też podziękować klubom, jakich grałem; LOSC, Chelsea, i Real Madryt. Podziękowania kieruję również w stronę Belgijskiego Związku Piłki Nożnej. Specjalne podziękowania należą się mojej rodzinie, przyjaciołom, doradcom i ludziom , którzy zawsze byli przy mnie w lepszych i gorszych czasach. Na koniec kieruję też ogromną wdzięczność wobec was, kibice, którzy podążaliście za mną i wspieraliście mnie przez te wszystkie lata z każdego miejsca na ziemi. Teraz przyszedł czas, aby cieszyć się nowymi doświadczeniami. Do zobaczenia poza boiskiem, przyjaciele". 

Eden Hazard: Former Chelsea and Real Madrid forward announces retirement  from professional football - Eurosport

Początki & Chelsea:

Jako junior pierwsze kroki stawiał we francuskich szkółkach, głównie w Stade Brainois, po paru latach wypłynął na szerokie wody i dołączył do Lille, gdzie jego talent eksplodował, co pozwoliło mu na przenosiny do niebieskiej części wschodniego Londynu. 126-krotny reprezentand Belgii na Stamford bridge spędził swoich 8 najpiękniejszych lat, przez siedem sezonów zdobył wraz z The Blues dwa mistrzostwa Anglii, dwa Puchary Ligi Europy, puchar Anglii i Puchar Ligi Angielskiej

OFICJALNIE: Eden Hazard zakończył piłkarską karierę! - Chelsea Poland -  Polski serwis fanów The Blues

Transfer do Królewskich:

Po zakończeniu sezonu 18/19 Hazard dołączył do wymarzonego Realu Madryt w ramach transakcji opiewającej na 100 milionów funtów.  Na pierwszy rzut oka transfer idealny, najlepszy lewoskrzydłowy na tamten okres  dołączający do najlepszego klubu w historii? Co mogło pójść nie tak? Tego lata Cristiano Ronaldo odchodził do JuventusuEden miał zostać naturalnym liderem, takim jak był w Chelseaale jak wszyscy dobrze wiemy nie, że poszło, to tak jak pójść to miało. Nigdy nie odegrał kluczowej roli, a na boisku spędził mniej czasu niż w pokojach fizjoterapeutów i na rehabilitacjach.  Wraz z Realem zdobył Ligę Mistrzów, Klubowe Mistrzostwa Świata, dwa mistrzostwa Hiszpanii, Puchar Hiszpanii oraz po Superpucharze Europy i Hiszpanii

Obraz

Reprezentacja:
Hazard w seniorskiej reprezentacji Czerwonych Diabłów rozegrał 126 spotkania, do bramki trafiał 33 razy oraz 36 razy asystował. W 2018 roku zdobył brązowy medal mistrzostw świata z reprezentacja Belgii.

Mogą na niego liczyć. Eden Hazard dawno nie zagrał tak dobrego meczu -  Przegląd Sportowy

Podsumowanie:
Eden rozegrał łącznie 623 spotkania w klubowej piłce seniorskiej, strzelił 167 bramek i asystował 157 razy. Zdobył 19 trofeów  w tym 3-krotnie zostawał zawodnikiem roku oraz raz piłkarzem roku FIFA. Niepowtarzalna legenda Chelsea i fatalna przygoda w Madrycie

Hazard: Nie chcę opuszczać Realu Madryt - HalaMadrid.pl

A co wy uważacie na jego temat?

• Lubię to! 3
  • Wow 1
  • Uwielbiam 2
Opublikowano

Szkoda, że miał te kontuzje w realu. Mogłaby być z niego większa legenda. Wyśmienita praca 

• Uwielbiam 1
Opublikowano

Pamiętam tego talenciaka za czasów Chelsea. Przykro się na to patrzy, jak kolejna gwiazda za dzieciaka odchodzi. Super praca @  lhu

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
  • Donator
Opublikowano

Strasznie go lubiłem zawsze. Mimo iż kibicuję Barcy to cieszyłem się gdy przechodził do Relu i  zobaczymy go na hiszpańskich boiskach. Jak było to już wiemy niestety...

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.