Jump to content

Recommended Posts

• Popular Post
Posted

Twój nick z gry: loff

Nick oskarżonego: @  Słodziak_

SteamID oskarżonego: Słodziak- STEAM_1:0:572788859

Data i godzina zdarzenia: Od początku jego bycia w roli opiekuna

Opis całej sytuacji: zacznę od tego, że słodziak jako tako nie jest lubiany w community OM#5. Będąc totalnie szczery to znaczna większość osób go bardzo nie lubi i odraża ich wejście na serwer gdy gra na nim Słodziak. Według mnie ujmuje to  serwerowi , gdy jedna osoba z administracji ma tak zjechaną opinię u większości graczy, działa to trochę na niekorzyść serwera będąc szczery. Na wstępie wymienię argumenty dla których słodziak szkodzi będąc w administracji. Zaznaczę że to nie tylko moje subiektywne odczucia, a kilkunastu osób które zgadzają się z moim zdaniem. 

1. Słodziak nie ma totalnie dystansu do siebie, oraz do treści które są na serwerze. - W przypadku gdy jest na serwerze, nie ma mowy o wzajemnym uszczypliwaniu się graczy w granicach dobrego smaku, ponieważ słodziak od razu mutuje, gaguje. Gdy gracze czerpią radość i zabawę z rozmowy czasami na mniej kulturalnym poziomie, słodziak zawsze musi być ,,Pan maruda niszczyciel dobrej zabawy'' Psuje to community i budzi nienawiść do Słodziaka.

2. Słodziak nie radzi sobie z emocjami - Słodziak jest bardzo emocjonalnym człowiekiem i to każdy musi ocenić czy to dobrze czy źle. W tym przypadku uważam że jest to złe, ponieważ nie jest w stanie pogodzić się ze sprawami prywatnymi i przekłada je na serwer. Przykładem może być to że jedna z Katowiczek @  rerukai  dała mu w skrócie kosza, nie chciała utrzymywać z nim kontaktu bo on ją męczył. Słodziak nie potrafił się z tym pogodzić pisząc rozprawki oraz przekładając to na admin chat( według zeznań adminów) i również na serwer. Tworzyło to wrażenie braku profesjonalizmu ze strony słodziaka i kolejny powód że nie powinien być na posiadanej randze Opiekuna.

3. Dziwny sposób pisania wiadomości który budzi wątpliwości co do jego poprawnego języka polskiego. Jego sposób konstruowania zdań i stosowania wykrzykników jest dosyć nietypowy, co sprawia że wiadomości typu: OGARNIJ SIĘ !!, Co z tego !!!!, sprawiają wrażenie że osoba zachowuje się jak dziecko. Kontynuując ten wątek, wiele osób uważa że Słodziak jest niezrównoważony psychicznie i sprawia wrażenie osoby dziecinnej.

4. Nadużywanie permisji ( w większości) kickuje i gaguje/mutuje. W ostatnim czasie słodziak kickuje graczy z tagiem ,,AGNIESZKA $" - ??????? XDDDDDDDDDD. Tak, bardzo dojrzałe zachowanie ze strony opiekuna serwera ze kickuje za taki zwykły clantag. Dowodem tego jest dzisiejsze demko: http://824697.node28.pukawka.pl/dem-de_mirage-1694545263-1694547261.zip  oraz Rcon w który ma wgląd Właściciel. Pomimo znaczących próśb tego aby słodziak przestał, ten dalej robił swoje. Jest to niedopuszczalne.

5.Łamanie regulaminu - Słodziak wielokrotnie łamał regulamin. Czasami ale rzadko również zdarzyło mu się wyzywać graczy. Głównie Słodziak podawał informacje o położeniu graczy z drużyny przeciwnej swoim ,,kolegom - ?,, koleżanką - ?  - osobami z którymi gadał na discordzie. Osoby te miały przewagę nad graczami co łamie regulamin - 2.6  Zabronione jest współpraca z drużyną przeciwną( m.in. teamowanie się,  zdradzanie pozycji sojuszników itp.). (Kick - Ban do 4h) Niestety ja osobiście rzadko miałem okazję słyszeć na własne uszy jak podpowiada osobom, ale mam zeznania od kilku osób które przyznały się do tego. Osoby te również wiedzą że same mogą ponieść konsekwencje ale dla dobra serwera są w stanie się przyznać. Osoby te mogą się przyznać w wiadomości prywatnej do Hackera, by tutaj publicznie ich nie wyjawiać, myślę że tak będzie najlepiej.

Podsumowując, myślę że przedstawiłem - oraz przedstawiliśmy ( bo skarga jest pisana zbiorowo przez kilkanaście osób) powody dla których Słodziak powinien zostać zdegradowany z funkcji Opiekuna Serwera. Za czasu jego kadencji Admina, również nikt nie pałał do niego sympatią więc nie wiem czy dobrym pomysłem byłoby zostawić mu nawet admina. Mam nadzieję że skarga zostanie przyjęta, a my jako community OM5 znów będziemy mogli się świetnie bawić oraz czerpać radość z grania jak dawniej. Dziękuję oraz pozdrawiam. 

loff

Dowody:

image.png

7638346.970000071_20230910131029_1.jpg

11404913.59500005_20230910141319_1.jpg

• Like 11
  • Wow 1
  • Wrr 2
  • I love it 6
Posted (edited)

Jeżeli  mam spieszyć się z odpowiedzią to pozwólcie że wyjaśnię (:

2 godziny temu, loff napisał(a):

1. Słodziak nie ma totalnie dystansu do siebie, oraz do treści które są na serwerze. - W przypadku gdy jest na serwerze, nie ma mowy o wzajemnym uszczypliwaniu się graczy w granicach dobrego smaku, ponieważ słodziak od razu mutuje, gaguje. Gdy gracze czerpią radość i zabawę z rozmowy czasami na mniej kulturalnym poziomie, słodziak zawsze musi być ,,Pan maruda niszczyciel dobrej zabawy'' Psuje to community i budzi nienawiść do Słodziaka.

Uważasz że można powiedzieć że osoba która pilnuje serwera i nie pozwala na łamanie regulaminu przez graczy  jest osobą która nie ma dystansu ? (;  Nie znam się na żartach to fakt lecz wyzywanie jak wy to mówicie dla  żartów?  Nwm ja ma się domyślać czy to jest na żarty?  Żarty również mają swoją granice.

2. Słodziak nie radzi sobie z emocjami - Słodziak jest bardzo emocjonalnym człowiekiem i to każdy musi ocenić czy to dobrze czy źle. W tym przypadku uważam że jest to złe, ponieważ nie jest w stanie pogodzić się ze sprawami prywatnymi i przekłada je na serwer. Przykładem może być to że jedna z Katowiczek @  rerukai  dała mu w skrócie kosza, nie chciała utrzymywać z nim kontaktu bo on ją męczył. Słodziak nie potrafił się z tym pogodzić pisząc rozprawki oraz przekładając to na admin chat i również na serwer. Tworzyło to wrażenie braku profesjonalizmu ze strony słodziaka i kolejny powód że nie powinien być na posiadanej randze Opiekuna.

Emocje to swoją drogą.   Nie jestem osobą empatyczną lecz lubię spędzać czas z innymi ludźmi  w tym wypadku przedstawioną panią powyżej ↑.  Lecz co tematu emocji to jestem osobą która panuję nad swoimi emocjami i nie podejmuje decyzji za pośrednictwem impulsów złości itp.   Każda osoba ma swoje granice nerwów / stresu  których przekraczać nie wypada.

3. Dziwny sposób pisania wiadomości który budzi wątpliwości co do jego poprawnego języka polskiego. Jego sposób konstruowania zdań i stosowania wykrzykników jest dosyć nietypowy, co sprawia że wiadomości typu: OGARNIJ SIĘ !!, Co z tego !!!!, sprawiają wrażenie że osoba zachowuje się jak dziecko. Kontynuując ten wątek, wiele osób uważa że Słodziak jest niezrównoważony psychicznie i sprawia wrażenie osoby dziecinnej.

Tego typu pisanie objawia się pracą w jednej z jednostek wojskowych.  Dobór  wykrzykników "!!' tworzy zdanie / słowo bardziej dynamicznym lub bardziej donośnym.  # Co do zachowania jak dziecko przedstawia najbardziej obecna skarga gdyż  można to uznać za tzw. bunt młodzieńczy przeciwko rodzicom którzy ci dali szlaban (:

4. Nadużywanie permisji ( w większości) kickuje i gaguje/mutuje. W ostatnim czasie słodziak kickuje graczy z tagiem ,,AGNIESZKA $" - ??????? XDDDDDDDDDD. Tak, bardzo dojrzałe zachowanie ze strony opiekuna serwera ze kickuje za taki zwykły clantag. Dowodem tego jest dzisiejsze demko: LINK  oraz Rcon w który ma wgląd Właściciel. Pomimo znaczących próśb tego aby słodziak przestał, ten dalej robił swoje. Jest to niedopuszczalne.

Tag jak i grupa która powstała by za wszelką cenę sprowokować moją osobę. Grupa został tak nazwana imieniem bliskiej dla mnie osoby, tak jak wspomniałem wcześniej by sprowokować jakąś moją reakcje ( nie powiem udało się wam ) i pewnie dla tego by napisać tą skargę.  + były próby wyzywania tej osoby podczas gry na serwerze.   Zapamiętajcie najeżdżanie na bliską osobę to jest przekroczenie tych granic których nie powinno się przekraczać.

Spoiler

image.thumb.png.d7bf7b4cb375984dd32af5bea7a3711b.png

5.Łamanie regulaminu - Słodziak wielokrotnie łamał regulamin. Czasami ale rzadko również zdarzyło mu się wyzywać graczy. Głównie Słodziak podawał informacje o położeniu graczy z drużyny przeciwnej swoim ,,kolegom - ?,, koleżanką - ?  - osobami z którymi gadał na discordzie. Osoby te miały przewagę nad graczami co łamie regulamin - 2.6  Zabronione jest współpraca z drużyną przeciwną( m.in. teamowanie się,  zdradzanie pozycji sojuszników itp.). (Kick - Ban do 4h) Niestety ja osobiście rzadko miałem okazję słyszeć na własne uszy jak podpowiada osobom, ale mam zeznania od kilku osób które przyznały się do tego. Osoby te również wiedzą że same mogą ponieść konsekwencje ale dla dobra serwera są w stanie się przyznać. Osoby te mogą się przyznać w wiadomości prywatnej do Hackera, by tutaj publicznie ich nie wyjawiać, myślę że tak będzie najlepiej.

Tego sobie jak najbardziej wypraszam, od początku na tym serwerze nie zdarzyło się żebym kogoś wyzwał lub w jaki kolwiek sposób obraził!

Jeśli uznaliście że nie mam dystansu do takich spraw to jak bym miał łamać w większym stopniu regulamin.  Było wiele sytuacji gdy grałem ze znajomymi  i prosili o informacje to negowałem odpowiadając że nie podam tego typu informacji.  Co nie zmienia faktu że tego rodzaju info było podawane w odpowiednich sytuacjach ( gdy np. gracz kampił lub po prostu stał "afk")

Jeśli mam patrzeć na tego typu zachowanie to za podawanie informacji na różnorakich portalach "voicchat"  to połowa serwera mogła by polecieć ↓

Spoiler

image.thumb.jpeg.a62d6685a3fe407353448ba22f548dae.jpeg
image.jpeg.04660ea7b36bca54f73f884071e45593.jpeg 

Jeśli mam powiedzieć coś na temat tej skargi to została ona stworzona przez osoby które nie jedno krotnie otrzymywały kary większe lub mniejsze za łamanie regulaminu a głównie za obrażanie innych osób!! 
+ byłych i aktualnych adm z którymi nie dawno weszliśmy w konflikt zdań.   A to jest ich bunt / odegranie się.

Spoiler

image.thumb.png.2582b3766467a3092ac94b48807b5703.png

image.thumb.png.8e1576c95521673ef28ac5eca4fe243c.png

image.thumb.png.f238ee5c01f7d7846151902a5c3d10d7.png

image.thumb.png.6da1572e1dbd5b7d3989136108b54463.png

image.thumb.png.adc42dde777ea167831a18d0b84d2485.png

image.thumb.png.edfa94cb6899dda3234ee2600df7ab8d.png

Jedynym błędem do którego się przyznaje to że się z nimi kolegowałem zamiast jako opiekun trzymać ich z dystansem. 
A od jakiego czasu słyszę tylko obelgi w moim kierunku bo nie podpasował im sposób jaki wykonuje swoje obowiązki.

Edited by Słodziak_
  • Like 2
  • Haha 7
Posted

Zaczynając i wnosząc coś do skargi jako osoba, która przez długi czas rozmawiając ze słodziakiem, jestem w stanie potwierdzić że otrzymywałem od opiekuna informacje o położeniu gracza i także inne osoby przy tym były. Odpowiadając na twoje dowody w postaci ss-sów gdzie gracze gadają na dc nie jest to żaden dowód bo nie ma zakazu na dc i do tego jeszcze nie można tego zweryfikować..

czy ty @  Słodziak_ przyznajesz się do podawania informacji o położeniu innych graczy ? 

Jako weteran om5 i  jestem w stanie otwarcie przyznać, że słodziak nie miał nigdy dystansu do siebie oraz do tego co się działo na serwerze.

Można by powiedzieć że gdy słodziak wbijał na serwer to każdy gracz narzekał na ,,Gestapo"

Twój argument, że osoby, które prowokują według ciepie mają dużo mutów i gagów to sprawka tylko tego, że nie masz żadnego dystansu do wiadomości, które dzieją się na serwerze. tacy gracze to normalni gracze, którzy lubią się bawić i podgryzać sobie w granicach dobrego smaku. (Sam słodziak przyznał, że nikt go nie lubi i że ma to gdzieś)

Według relacji graczy większość zaczęła grać na innych serwerach ze względu na ciebie i na swoje zachowanie.

Również uważam i wiele innych, uważamy że słodziak powinien zostać zdegradowany, co to za serwer na, którym nikt nie lubi opiekuna i serwer traci graczy.

Słodziak wytłumacz się z tego, kiedy jakakolwiek dziewczyna wchodząca na kanał głosowy masz jakieś inne nastawienie do nas i do niej i zacząłeś się do niej przymilać i przez bota serwerowego ze swojego prywatnego serwera wypisywałeś do mnie. przypinam tu ssy.

Cytat

A od jakiego czasu słyszę tylko obelgi w moim kierunku bo nie podpasował im sposób jaki wykonuje swoje obowiązki.

Wykonujesz tak swoje obowiązki, że 99% serwera om5 cię nie cierpi i twoich humorków. Wykonujesz swoje obowiązki tak dobrze, że gracze uciekają na inny serwer :KEKW:

Pozdrawiam

Zrzut ekranu 2023-09-13 001720.png

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cytat

Nauczyłem się w tym monecie jednego, że nie warto w jakim kolwiek stopniu ufać ludziom a tym bardziej z Internetu Jest tak że niby koledzy lecz przychodzi taki moment że ten tzw. kolega próbuje cię jak najbardziej zbełtać bo poczuł że ktoś może być lepszy w nijaki sposób.  Komentarz pod naciskiem reszty. Hipokryzja (:

Słodziak wielokrotnie zwracałem ci uwagę i wiele innych osób, ale niestety nie reagowałeś, dopiero kiedy bardziej konkretnie o tobie coś powiedziałem to chłopie zachowywałeś się jak dziecko (np. mute, ban (na prywatnym dc)) i poprostu cały serwer sobie robi jaja. Bo nie potrafisz zapanować nad emocjami kiedy ci się je wytknie. I ty dobrze o tym wiesz.

I to co ja napisałem to nie jest tylko moja wypowiedz ale wiele innych osób popiera moją odpowiedz.

Cytat

Pomyliłeś chyba serwery bo to nie z tego (:

Kolego po wstawieniu skargi zbanowałeś mnie i wiele innych osób na swoim prywatnym dc i pokazujesz że masz problem ze sobą i to wiele osób to widzi bo z nimi rozmawiam.

Naprawdę myślisz że to co ja piszę to hipokryzja, jak ty poprostu wyrobiłeś sobie taką opinie na serwerze.

Kolego trochę ci się odkleja i już nie wiesz co wypisujesz na pv XD

image.png.f70c8066ffc4a3952077d3a3fa4bb453.png

Jaka manipulacja, wytłumaczysz?

CRUSH  

Nauczyłem się w tym monecie jednego, że nie warto w jakim kolwiek stopniu ufać ludziom a tym bardziej z Internetu
Jest tak że niby koledzy lecz przychodzi taki moment że ten tzw. kolega próbuje cię jak najbardziej zbełtać bo poczuł że ktoś może być lepszy w nijaki sposób.  Komentarz pod naciskiem reszty. Hipokryzja (:

CRUSH  

Pomyliłeś chyba serwery bo to nie z tego (:

• Like 6
  • Haha 1
  • I love it 1
  • Investor
Posted

Dobry wieczór, skargę uznaję za słuszną. Po wnikliwej analizie materiałów i wysłuchaniu wyższej administracji serwera, dochodzę do wniosku, że @  Słodziak_ nie jest osobą odpowiednia na to stanowisko. Opiekun powinien przede wszystkim umieć tworzyć zgraną ekipę administracji i utrzymywać dobry kontakt ze społecznością serwera, co aktualnie nie ma miejsca. Skoro społeczność graczy jak i administracji jest nieprzychylna osobie @  Słodziak_ , to nie widzę powodu, dla którego miałby on pełnić rolę funkcyjną wbrew, de facto, przeważającej części społeczności. Z dniem dzisiejszym @  Słodziak_ zostaje zdegradowany z roli opiekuna Mirage#5. Oczywiście, nie jest to pełny opis sytuacji, lecz na potrzeby skargi wystarcza.

• Like 5
  • Wow 1
  • I love it 3
  • Investor
Posted

Skarga słuszna.

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom. Pozdrawiamy, ekipa Katujemy.eu

• Like 2
  • I love it 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.