hitbox Posted August 27, 2023 Posted August 27, 2023 Twój nick:hitbox Nick admina banującego:$KOLOS$ Data/Mapa:DD2 SteamID:STEAM_0:1:522381645 Serwer (mod): DD2 link do bana:https://ab.katujemy.eu/ban_list.php?bid=3425 Opis sytuacji: Ban za rozpędzanie się tkz. strefy, fakt iż w regulaminie jest "Przyśpieszanie przy pomocy spadochronu - 30min - 1h - 24h" i pod to można to podciągnąć, jednak od admina nie dostałem ani jednego ostrzeżenia że tak nie można...... Czy kara w postaci permanentnej blokady to odpowiednia kara? na serwerze nie gra dużo osób a przynajmniej ja nie widuje by serwer tętnił życiem, a takie kary tym bardziej odstraszają graczy!!! Od siebie mogę jedynie przeprosić, gram na bardzo dużej ilości serwerów i na każdym jest kompletnie odmienny regulamin, zapamiętanie ich wszystkich byłoby bardzo trudne, tym bardziej iż na serwery gdzie gra bardzo mało osób rzadko wchodzę. Od razu dodam propozycje od Siebie a co mi tam! Czy nie lepiej jest zablokować rozpędzanie się całkowicie? Wejdzie ktoś z duża ilością fpsów, zrobi 2 machy myszka i leci, 800+ speeda, inne dd2 nie mają takiego problemu i nigdy nikt nie wyskoczy szybciej na longa/mida i serwery tętnią życiem bo osoba z większą ilością fpsów nie ma przewagi. (Można to bardzo łatwo zablokować poprzez ustawienia serwera lub użyć pluginu) Wycinek z konsoli: =============================================== Powod bana: SpeedHack Dlugosc bana: 'permanentnie' Twoj SteamID: 'STEAM_0:1:522381645' Twoje IP: 'xxxxxxxxxxx' ————————————————————————————————————————— Miłego wieczoru :) @ K0L0S Ciekawy ten komunikat, i co z nim? Zapraszam do przeanalizowania demka i znalezienie tego twojego "Speedhacka" jeśli wiesz jak wgl wygląda :p i rozpisz demko jak na admina przystało :)
Legend dejmano Posted August 27, 2023 V.I.P Donor Legend Posted August 27, 2023 @ K0L0S ban za speedhack? czy miało być za coś innego? wyjaśnij. 24h.
K0L0S Posted August 27, 2023 Posted August 27, 2023 4. TARYFIKATOR BANÓW: a) Cheaty, komendy ułatwiające grę, skrypty, zakazane modele - PERM Dodatkowo dostałem powiadomienie na say: Player "hitbox" triggered speedhack alert with speed gain percentage 22.957555. - Gracz hitbox wywołał alert speedhacka z procentem przyrostu prędkości 22,957555. Nie mam obowiązku powiadamiać graczy, że nie mogą używać danego skryptu. To jest chyba oczywiste. Bana dałem według taryfikatora banów tak jak pisze. Resztę zostawiam Opiekunowi i Właścicielom. Jeżeli się mylę, proszę o zdjęcie mu bana. o) Przyśpieszanie przy pomocy spadochronu - 30min - 1h - 24h - to jakby podchodzi pod pierwszy punkt a) PS. Następnym razem proszę przeczytać regulamin serwera. @ dejmano Gdy dawałem bana napisałem SpeedHack [Skrypty]. Nie wiem czemu tego w nawiasie już nie ma
Legend dejmano Posted August 28, 2023 V.I.P Donor Legend Posted August 28, 2023 Sprawdziłem demo, nic nie znalazłem, prócz rozpędzania się z użyciem spadochronu. Trzeba sprawdzać, a nie od razu banować. Powód w bansie również zmieniłem na prawidłowy.
Legend dejmano Posted August 28, 2023 V.I.P Donor Legend Posted August 28, 2023 Odwołanie przyjęte. Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom. Pozdrawiamy, ekipa Katujemy.eu
Recommended Posts