Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Twój nick z serwera: 𝓕𝓻𝓪𝓳𝓮𝓻 z VIPem

2. Co chciałbyś/abyś wprowadzić/zmienić/usunąć?: 

a) Pierwsze co chciałbym poruszyć w swojej propozycji jest to brak jakiejkolwiek rozpiski odnośnie zasad celów mapy w regulaminie naszego serwera, tj. only mirage#7 (wydaję mi się, że patrzę dobrze), a więc byłaby to pierwsza rzecz do zaktualizowania. 

b) Ponoć na serwerze panuje (na to wychodzi), niepisana zasada, że cele mapy nie obowiązują w przypadku, gdy gracz zostaje 1v6 lub więcej.  Wg. mnie zasada ta jest absurdalna, gdyż zabija dynamikę gry, która jest tak poszukiwana na serwerach FFA. Poza tym zasada ta wspiera typowo grę pod KDA. Kończąc ten podpunkt proponuję całkowicie zlikwidować tę zasadę (o ile takowa istnieje - słowna bądź nie), tak aby cele mapy były jasne i klarowne. Dla TT - priorytetem jest ZAWSZE zaplantowanie paki i jej obrona (nawet jeśli zegar pokazuje 10 sekund a stosunek TT do CT wynosi 1:10), z kolei dla CT priorytetem jest ZAWSZE obrona site'a i ew. rozbrojenie bomby (patrz przykład TT).

c) Moją trzecią i ostatnią propozycją jest zwiększenie kar za niewykonywanie celów mapy (taryfikatora ustalać nie będę, gdyż wierzę, że administracja ma w tym większe rozeznanie i doświadczenie ode mnie).

• Lubię to! 2
  • Opiekun CS 2
Opublikowano

Jako iż przez dłuższy czas byłem częścią administracji oraz jestem dość stałym graczem na serwerze to się wypowiem na ten temat. Co do pierwszego podpunktu tu się zgadzam bo jednak większość osób nowych na serwerze nie wie co to są cele i kiedy je wykonywać.  Z drugim podpunktem się nie zgadzam, ponieważ wielokrotnie na serwerze zdarza się tak że gracze zarówno po stronie tt jak i ct kampią w sytuacjach gdzie jest równa liczba graczy żywych lub do ugrania. Kolejną kwestią poruszoną przez ciebie jest liczba osób przy których można wykonywać cele i nie jest to absuradalne bo jaki jest sens próbować plantować pake albo defować w sytuacji 1v10 gdzie możesz zachować broń na następną rundę i z tą bronią pomóc drużynie wygrać następną rundę, czasami nawet trudno o zachowanie tej broni bo duża część z drużyny przeciwnej biega po mapie i szuka przeciwnika. Odnośnie dynamiki gry jak dla mnie w takich sytuacjach gdzie zostaje się przykładowo 1v10 tej dynamiki nie ma, więc trochę ten podpunkt jest bez sensu bo cele mapy występują na większości serwerów ffa.  Ostatnią kwestią poruszoną przez ciebie jest taryfikator kar odnośnie celów mapy i tutaj nie ma zbyt dużego pola manewru bo dawanie banów  np. na 30 minut za niewykonanie tego jest bez sensu najlepiej jest zostawić tak jak jest czyli najpierw upomnienie a potem kick za to bo przy zwiększeniu taryfikatora gracze mogą zacząć odchodzić z serwera i jeśli na ich miejsce nie pojawią się nowi gracze to większość osób straci zainteresowanie serwerem juź nie raz się tak zdarzyło, że w momencie gdy duża ilość osób straci zainteresowanie serwerem aktywność o wiele się zmniejszy i serwer większość dnia potrafił stać pusty.  Podsumowując moją wypowiedź uważam, że zasada powinna zostać tyko musi być wprowadzona do regulaminu.

EDIT: No jeśli ktoś notorycznie zachowuje broń zamiast grać to wtedy powinna być jakaś kara, w mojej wypowiedzi chodziło bardziej o jedną max 2 takie rundy z rzędu w innym wypadku nie ma opcji żeby taki gracz nie został ukarany.

Opublikowano

Wydaję mi się, że w Twojej wypowiedzi pojawiła się sprzeczność; "Odnośnie dynamiki gry jak dla mnie w takich sytuacjach gdzie zostaje się przykładowo 1v10 tej dynamiki nie ma" nie może być tej dynamiki - skoro z twoim podejściem do gry - gracz, który zostaje w sytuacji 1v10 ma w głowie: "Jestem sam na X osób, mam AWP skryję się w TV tam mnie nie znajdOM 🤓(kilka rund z rzędu)", zamiast spróbować dograć rundę do końca z pozytywnym dla drużyny skutkiem. Poza tym zachowanie broni brzmi bardzo pięknie, ale problem z celami - uwierz bądź nie - mają w większości przypadków osoby z VIP'ami z 16k na koncie (oczywiście nie wszyscy) xD 

• 4 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.