Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
Gość

Skarga na admina - LeonZawodowiec07

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Nick oskarżyciela: @  f0pa
2. Nick oskarżonego: @  LeonZawodowiec07
3. IP lub SID oskarżonego: Macie w bazie

4. Data i czas zdarzenia: Przed chwilą
5. Przebieg sytuacji: Gracz pisze żeby ktoś dał pochwałę, @  LeonZawodowiec07 napisał "masz i daj", gracz wyszedł, a admin napisał 24h, z ciekawości wchodzę w bansa i patrzę, a ten bardzo kompetentny admin faktycznie dał bana na 24h za coś czego nie ma w regulaminie + z taką długą karą dla bogu ducha winnemu graczowi, na dobra wszystkiego w w powodzie bana wpisał "Admin disrecpet"..... W spojlerze będzie screen, proszę również opiekuna @  hudinii o dostarczeniu reszty czatu z godziny 22:10po, tam będzie wiadomość o której pisałem. Kolejną sprawą jaką pragnę poruszyć jest błędne nadawanie gagów i mutów za obrazę/brak mutacji. W spojlerze nr 2. będą przedstawione ssy. Gracz również dostaje pierwszą kare na tym serwerze i od razu jest to kara na Tydzień, co moim zdaniem i myślę, że wielu innych jest totalnie głupie i no nie mam innego słowa którym bym to określił, gracz najprawdopodobniej już nie wejdzie na serwer. Dodać również do tego można, że najpierw została dodana błędna kara. W spojlerze nr 3. będą ssy na, których widać bany na 99% postawione tak samo, jak te. Warto zwrócić również uwagę na to, że przedstawione bany są nadawane wtedy, gdy gracze opuszczą serwer, dlaczego? Możemy się domyślać, czy żeby podbić sobie ego, czy pokazać dla innych graczy kim się jest. Jestem za zdegradowaniem tego admina z funkcji jaką posiada, bo to jakim zachowaniem i czynami reprezentuje sieć jest karygodne, moim uzasadnieniem jest też skarga sprzed miesiąca, na której opiekun jasno napisał, że będzie się przyglądał pracy admina, a ten zachował się jeszcze gorzej. Temat. Piss you 07.
6. Dowody:

Spoiler

image.png.01c9cd7939477c924f06167037356b2e.png  image.thumb.png.2e3699815c5aed839c4e32e383ff7177.png

nr 2.

Spoiler

image.thumb.png.ceb730bb92ae7d028d5483ec46aad730.png

nr 3.

Spoiler

image.thumb.png.284096cfb5994f2b14cffd5116ab7187.png

-

image.thumb.png.3b43a7204289a6a6b7d82affa880a1f3.png

Opublikowano

Bardzo chętnie się odniosę do twojej skargi. Wcześniej ten gracz obrażał innych na czacie głosowym ;) Według mnie ban nie jest niesłuszny. Kliknąłem tylko złą opcje w wyborze opisu bana.  Chciałbym się odnieść do twojej wypowiedzi : "Warto zwrócić również uwagę na to, że przedstawione bany są nadawane wtedy, gdy gracze opuszczą serwer, dlaczego? Możemy się domyślać, czy żeby podbić sobie ego". W takim razie zadam ci pytanie. W jaki sposób mam zbanować osobę, której już nie ma na serwerze?? Po to jest opcja "zbanuj rozłączonych graczy" aby jej używać w przypadkach kiedy gracz opuści serwer. Co do GAG'a zwyczajnie się pomyliłem wpisując komendę, ponieważ robiłem to w pośpiechu (danego gracza informowałem, że mikrofon jest po mutacji i można go używać tylko i wyłącznie do podawania info jeżeli takowej nie posiada. Zlekceważył daną uwagę przez co postanowiłem go ukarać). Sprawdzając potem konsole zauważyłem, że zamiast sm_mute wpisałem sm_gag. Nie uważam, że jest to powód przez który miałbym zostać zdegradowany. Przypominam, że każdy jest człowiekiem i czasem jest się w stanie pomylić :) Jeżeli tak już się wysilasz to mógłbyś podać SID gracza i także wejść w kalendarz (ewentualnie zacząć uczęszczać na jakieś dodatkowe zajęcia z matematyki <3 ) i sprawdzić ile czasu minęło od 9 czerwca, bo na pewno nie są to niecałe 2 tygodnie :) Pozdrawiam serdecznie :D

• Haha 2
Opublikowano

Jako iż przebywałem na serwerze w danym momencie mogę się odnieść do zaistniałej sytuacji. Ukarany gracz przez administratora nie przeszedł jeszcze mutacji , nadużywał mikrofonu oraz obrażał graczy. Nie uważam iż administrator postąpił źle, sam zastosowałbym podobny wymiar kary wobec takiego gracza.

• Lubię to! 3
Opublikowano
15 minut temu, LeonZawodowiec07 napisał(a):

Wcześniej ten gracz obrażał innych na czacie głosowym ;) =

A nie został ukarany? Jak to, bo nie rozumiem. Dzieciak, który nadużywa mikrofonu dostaje z bombu na AŻ tydzień, a ten wyzywał i nic nie dostał? Gubisz się panie adminie. Dodatkowo z czatu widać jasno, że dostał bana za to, ze nie oddał ci głupiej reputacji i to za to dostał bana, nie wiem po co się wykręcać zamiast przyjąć wszystko na klatę. Chciałbym również zwrócić uwagę, że to Ty jesteś oskarżonym więc w twoim obowiązku jest teraz dostarczenie dowodów, że gracz wyzywał wcześniej na czacie głosowym, ale dalej ciekawe jest to, że nie został za to ukarany, a chłopak bez mutacji dostał najwyższą karę. 

. Nie uważam, że jest to powód przez który miałbym zostać zdegradowany.

Nie jest to tylko jeden powód, a aż 3, które są jasno są podparte dowodami i poprzednia skarga.

(ewentualnie zacząć uczęszczać na jakieś dodatkowe zajęcia z matematyki <3 ) i sprawdzić ile czasu minęło od 9 czerwca, bo na pewno nie są to niecałe 2 tygodnie :) 

Takie uszczypliwości radzę zostawić dla siebie, nie stawia Cię to w dobrym świetle. Faktycznie, pomyliłem lipiec z czerwcem.

Opublikowano
9 minut temu, f0pa napisał(a):

A nie został ukarany? Jak to, bo nie rozumiem. Dzieciak, który nadużywa mikrofonu dostaje z bombu na AŻ tydzień, a ten wyzywał i nic nie dostał? Gubisz się panie adminie. Dodatkowo z czatu widać jasno, że dostał bana za to, ze nie oddał ci głupiej reputacji i to za to dostał bana, nie wiem po co się wykręcać zamiast przyjąć wszystko na klatę. Chciałbym również zwrócić uwagę, że to Ty jesteś oskarżonym więc w twoim obowiązku jest teraz dostarczenie dowodów, że gracz wyzywał wcześniej na czacie głosowym, ale dalej ciekawe jest to, że nie został za to ukarany, a chłopak bez mutacji dostał najwyższą karę. 

Nie jest to tylko jeden powód, a aż 3, które są jasno są podparte dowodami i poprzednia skarga.

Takie uszczypliwości radzę zostawić dla siebie, nie stawia Cię to w dobrym świetle. Faktycznie, pomyliłem lipiec z czerwcem.

Napisałem jasno, że kliknąłem złą opcje przy dawaniu bana (nie mam tam opcji wpisana za co dostaje bana, są tam opisane opcje narzucone już z góry). Nie został ukarany za wyzywanie, ponieważ nawet nie zdążyłem tego zrobić. Było to chwilę przed banem. Dzieciak który nadużywa mikrofonu dostaje mute na tydzień, ponieważ najczęściej niestosuje się do poleceń administratora, bądź na dodatek okazuje stuprocentowy brak kultury. Poprzednia skarga została rozpatrzona przez @  hudinii i rozmawiałem z nim na ten temat. Nie widzę powodu, aby do niej wracać. Zajmijmy się aktualną sytuacją i nie wyciągajmy rzeczy z przeszłości :D A jeżeli chodzi o uszczypliwości to napisałem tylko to co myślę, jak widać KAŻDY może się pomylić Panie kolego :) 

hudinii  

decyzja 48h

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Wiec podsumowując, ban na 24h + bezczelne śmianie się z tego, że nadaje się komuś kare, bo nie dał ci pochwały i wyszedł z serwera jest nie do pomyślenia i nie dopuszczalne, to ze ktoś ci powiedział o wyzywaniu na chacie przez tego gracza nie jest argumentem do bana na 24h + jeśli nie widzisz na własne oczy nie działasz.
Kolejna sprawa jest taryfikator kar, z którego jak widać nie korzystasz przykaldy niżej

• 2.5 Używanie mikrofonu tylko po mutacji lub po ukończeniu 16 lat. Wyjątek: podanie infa dla drużyny. ( KICK / MUTE / GAG 60 - 1440 min. )

Zrzutekranu(187).thumb.png.6466719b0ad44f03e1933f6cdd20e54b.png

Zrzutekranu(188).thumb.png.115949b5ff7fdc2442acb0439aeb1193.png

i wiele podobnych nie wiem, gdzie przeczytałeś ze można dawać muta na tydzień za brak mutacji ale nie na naszym serwerze

Kolejna sprawa kara na 2 miesiące? 

2.2 Obraza administracji serwera. ( 1 ostrzeżenie - upomnienie | 2 ostrzeżenie - MUTE / GAG  do 10 080 min. (zależy gdzie obraził) | 3 ostrzeżenie - BAN 60 - 1080 min.

Zrzutekranu(183).thumb.png.61ae8cfc168204f8baf0188642190952.png

Więcej nie chce mi sie nawet przetaczać żałuje jedynie ze ostatnio nie miałem czasu i nie sprawdziłem bansa, oczywiście skargę przyjmuje i natychmiast admin zostaje wyrzucony z grona administracji 

Dzięki @ f0pa  za czujność <3

Edytowane przez hudinii
  • Lubię to! 1
  • Haha 1
  • Uwielbiam 2
Opublikowano

Skarga słuszna.

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom. Pozdrawiamy, ekipa Katujemy.eu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.