Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Katowicz
Opublikowano

Witam. Niedawno zakupiłam 2 takie same telefony Xiaomi 12 8/256 -> Dane techniczne <-

Problem polega na tym, że tylko jeden z telefonów się przegrzewa podczas rozmów wideo przez messenger i whatsapp. Czytałam, że snapdragony 8 gen 1 mają skłonność do nagrzewania się, ale bez przesady. Telefon ani nie jest zaśmiecony, ani nie ma uruchomionych w tle żadnych aplikacji poza komunikatorami, wszystkie aplikacje są aktualizowane na bieżąco. Może ktoś coś wie, co może być przyczyną? Dziwne, że tylko jeden tak ma..  nawet podczas grania w jedną jedyną gierkę jaką mam.. zżera dużo więcej niż messenger itp,  nic się nie dzieje.. Rekordowa temperatura około 54 stopni, wtedy rozłącza rozmowę i pojawia się komunikat o przegrzanym urządzeniu. Z góry dziękuję, jak ktoś coś jest w stanie pomóc.

• Lubię to! 1
Opublikowano
9 godzin temu, czak napisał(a):

Jeśli jeden z dwóch ma problem, to strzelam na fabryczny problem, raczej oddałbym do serwisu.

Dokładnie tak jak napisał czak.

Nic nie poradzisz na przegrzewanie się pod kątem ustawień czy resetu. Otwierać na własną rękę sprzętu też nie polecam nawet jeśli ktoś jest specem, bo z automatu tracisz gwarancję.

Jak oddasz bezpośrednio to producenta to raz-dwa naprawią lub wymienią. Tak przynajmniej działało to u mnie w przypadku Samsungów, a z tego co wiem serwis Xiaomi raczej ma dobre opinie.

• 1 miesiąc temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.