Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Twój nick: ZiomeQ

Nick admina karającego:  Profesor Tabaluga

Data/Mapa: 24.02.2023 19:15/am_de_mirage_mid

SteamID: STEAM_0:1:121150676

Serwer (mod): Arena 1vs1

Opis sytuacji: Gracz przeciwny wykonuje tzw. Spawn killa i w tym momencie użyłem słów powszechnie uważanych za obraźliwe "jaki frajer kurwa". Admin bez żadnego ostrzeżenia, słowa rzuca mute na 24 h. Z tego co wiem to powinno być na początku ostrzeżenie, a okoliczność w mojej ocenie nie była taka żeby można było tu użyć specjalnych taryf. Dodam tylko, że już trochę na tym serwerze gram i pierwszy raz widzę tego "admina"  na serwerze, 

a także w trakcie mojej gry tutaj nie dostałem żadnego bana ani mute. Admin tłumaczy się słowami, że w wyjątkowych sytuacjach może zmienić wymiar kary, po czym mutuje kolejną osobę bez słowa. Według mnie admin złamał tutaj punkt w regulaminie 1.6 Kary są podane w kolejności w jakiej admin banujący powinien zastosować.

• Lubię to! 1
  • KAT 1
  • Haha 1
Opublikowano

Sytuacja opisana przez Ciebie jest kontrowersyjna i trudna do jednoznacznej oceny.

Z jednej strony, używanie obraźliwych słów na czacie jest nieodpowiednie i nie powinno mieć miejsca na żadnym serwerze.

Z drugiej strony, brak ostrzeżenia przed mute'em przeze mnie może być uznany za nieuczciwe zachowanie.

Nie jestem w stanie w pełni zająć stanowiska w tej sprawie, ale zgodnie z zasadami regulaminu, kary powinny być stosowane w określonej kolejności, zaczynając od ostrzeżenia.

Jednakże, jeśli uznałem, że Twoje zachowanie wymaga natychmiastowej reakcji, mogłem zastosować wyższą karę bez ostrzeżenia.

Ważne jest, aby pamiętać, że gracze powinni przestrzegać zasad i regulaminów na serwerach gier online, aby zapewnić pozytywną i bezpieczną atmosferę dla wszystkich użytkowników.

Jednocześnie, administratorzy powinni być odpowiedzialni i stosować kary zgodnie z regulaminem, aby uniknąć konfliktów i nieporozumień.

Jeśli uważasz, że administracja serwera działa niezgodnie z regulaminem, możesz zgłosić to do innych administratorów lub założycieli serwera.

Jednakże, zawsze pamiętaj, żeby zachować kulturę osobistą i szanować innych graczy, niezależnie od sytuacji. Myślę, że skrócenie mute'a do 12h będzie odpowiednie i takie zachowanie już się nie powtórzy.

• Lubię to! 2
  • Przykro mi 1
Opublikowano

Kompletnie nie zgadzam się z wypowiedzią wyżej. Jest to całkowite obracanie kota ogonem. Tak owszem powinieneś dać ostrzeżenie i jak tutaj widziałeś sytuację która zasługuje na specjalną reakcję to strach pomyśleć jak faktycznie ktoś coś odwali. Skrócenie mute? No chyba to jest jakiś żart i niekompetencja admina.

• Lubię to! 1
  • KAT 1
Opublikowano

Co tu dużo mówić mute bez ostrzeżenia i niejedyny na tej mapie. Słowa, jakie padły nie były na pewno miłe jednak nie zasługiwały na insta mute a tym bardziej na czas jednego dnia. Takie muty można jedynie wstawiać osobą, które nagminnie łamią regulamin serwera, a w przypadku owego gracza jest to jego pierwsza sytuacja. 

Teraz odniosę się do samego regulaminu, który jest sprzeczny. 

PKT image.png.635f0d98bfb215525a115b7692dadc31.png

oraz

PKT image.png.35b6479aa5bc3efdde2a2c54d2088420.png

Według mojego rozumienia oba punkty się wzajemnie wykluczają, jednak ostrzeżenie POWINNO być zastosowane. 

Kara na graczu zostanie zmniejszona do 6h, a admin zostanie adekwatnie ukarany.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.