Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

13 najdziwniejszych miejsc, w których pojawił się Jezus. Cud, czy ludzka głupota?

Wszyscy chcemy wierzyć. Niektórzy ludzie aż za bardzo. Zobaczcie najdziwniejsze przedmioty, które zostały okrzyknięte cudownymi. A wszystko to za sprawą Chrystusa.... Jezusa Chrystusa.

Oto miejsca, w których zauważono twarz Jezusa..

1. IKEA czerwono-czarna-strzalka.gif

p3q15kty74m6.jpg

2. Blaszka do pieczenia czerwono-czarna-strzalka.gif

peyr572ftho4.jpg

3. Wilgotna plama za lodówką czerwono-czarna-strzalka.gif

ue38lq5x3hbk.jpg

4. Zakrętka czerwono-czarna-strzalka.gif

xrlbsz0un8xx.jpg

5. Ściana czerwono-czarna-strzalka.gif

dpk8hubnxzla.jpg

6. Rura odpływowa czerwono-czarna-strzalka.gif

24oajyi52ph6.jpg

7. Ściana budynku czerwono-czarna-strzalka.gif

xgxddt70krvx.jpg

8. W śniadaniu czerwono-czarna-strzalka.gif

dwlo9xsligs6.jpg

9. Deski podłogowe czerwono-czarna-strzalka.gif

yq1m51e24gnt.jpg

10. Skarpetka czerwono-czarna-strzalka.gif

6b830iyoq8ax.jpg

11. Butelka cydru czerwono-czarna-strzalka.gif

nxn9449tgbfl.jpg

12. Kura  czerwono-czarna-strzalka.gif

ihthgs14vwbb.jpg

13. Brudna koszulka czerwono-czarna-strzalka.gif

1wnf03x52fnr.jpg

Oczywiście odpowiedź na pytanie  pozostawiam wam katy :)

Zapraszam do:

strzalka.gif komentowania

strzalka.giflajkowania

Opublikowano

W nagłówku 18, a w artykule 13 :D Ale artykuł spoko, trochę mało pracy bo widziałem to na jakiejś stronie :)

Opublikowano

Głupota, Boga nie ma, nie było i nie będzie. Pic na wodę fotomontaż byle ludziom robić sieczkę z mózgu i kosić sos na tacę z "wiernych" niby na Kościół, a raczej do kieszeni papieżowi, teraz już Franciszek on się chyba wabi, nie? Co do podobizn, ludzie się naoglądali Pasji z Mel'em Gibson'em i teraz wszędzie Jezusa widzą, no albo mają problemy z korą potyliczną  . Wiara w antropomorficzną, wszechmogącą istotę jest śmieszna, bo jeśli Bóg jest taki jak go opisują a więc miłosierny, to czemu pozwala aby ludzie wzajemnie się krzywdzili? Zaraz ktoś napiszę, że po to dał ludziom wolną wolę, ale tak nie jest bo po prostu nie istnieje, a nawet jeśli istnieje to ksywa "Miłosierny" powinna zmienić się na "Okrutny".

Jak ktoś dysponuje czasem, polecam obejrzeć ten dokument : 

Opublikowano

To nie jest także forum religijne, więc rozwijać tematu czy Bóg istnieje nie ma sensu.

No forum religijne faktycznie, to to nie jest, ja wyraziłem tylko swoją opinię. Zawsze chusteczka mnie strzela jak słyszę coś o wierze. Napisałeś też ile % ludzi to ateiści a ile to teiści. Człowiek jest tak skonstruowaną istotą, że potrzebuje czegoś w co może wierzyć bo to daje mu siłę, jedni wybierają Boga na którego istnienie dowody są warte tyle co to co co rano spuszczam w toalecie, inni wierzą w Buddę, jeszcze inni wciąż wyznają wierzenia Himmler'a (okultyzm nazistowski), ale są też ludzie którym wystarcza wiara w rozum i logikę - ja do takich się zaliczam. Jako przykład może dam takie coś: jest trzech typa, jeden nagle upada, nie może oddychać i po chwili umiera - jeden kolega mówi "Taka była wola boska", a drugi mówi, że był to wstrząs anafilaktyczny spowodowany uczuleniem na orzechy laskowe, które ten który umarł zjadł - któremu uwierzysz? Proste, że temu z wiedzą medyczną, ale znajdą się też tacy którzy dalej będą twierdzić ze to wola boska. Wniosek nasuwa się sam - człowiek jest głupiutki i potrzebuje czegoś co będzie go podpierać. 

@EDIT Szybki Szmal - Też kiedyś miałem takie podejście :D

@EDIT@ gtx "Jest dyskusja na dany temat odnośnie Boga, ale żeby obalić mity, czy fakty trzeba mieć coś w głowie, a nie przeczytać bez zrozumienia tekst jakiegoś uczonego i szanowanego profesora." Czyżbyś pił do mnie? Napisałeś to w taki sposób jakbym to co napisałem po prostu skopiował skądś i wstawił tutaj. Muszę Cię chyba zaskoczyć, bo swojego poglądu nie stworzyłem czytając mitologię Jana Parandowskiego, Biblię, Koran, Torę, Tipitakę czy Śruti, z których i tak przeczytałem tylko pierwsze dwie, ta drugą nie do końca nawet ;) ale patrząc po ludziach, po tym co się dzieje na świecie, po tym co nas otacza i do czego sami zmierzamy, więc nie mierz wszystkich jedną miarą. Dziękuje i pozdrawiam. 

Opublikowano

Jestem tego samego zdania co Szybki Szmal. Wierzę w Boga, ale nie w kościół, do którego zresztą nie uczęszczam. Przykładem są księża, była taka sprawa, że moja koleżanka poszła do spowiedzi [ dodam tylko to, że w rodzinie ma księdza ] no i wszystko ładnie pięknie, wyspowiadała się. Na drugi dzień jej wujek [ ksiądz ] przyjechał do niej i wiedział wszystko z czego wyspowiadała się drugiemu księdzu, pomińmy fakt, jak musiała się czuć, a zwróćmy uwagę na to, że księża robią sobie pogawędki po spowiedziach.. no mają fajne tematy do rozmów. Albo jest się księdzem z powołania, albo dlatego, że nie ma się pracy.

Opublikowano

Powiem wam że jak byłem młodszy nie pamiętam w jakiej to miejscowości było wiec nie będę pisał żeby nie skłamać ukazała się na oknie pewnego mieszkania Matka Boska i szczerze też się z tego śmiałem do czasu kiedy tamtędy nie przejeżdżałem i tego nie zobaczyłem to był poważnie autentyk nie dało się czegoś takiego spreparować w żaden sposób a też  było o  tym  wtedy głośno ;)

Opublikowano

Oczywiście temat kościoła i księży to jest zupełnie co innego i do tego nie jestem pozytywnie nastawiony.

Oczywiście do niektórych księży.

Co do księży jestem podobnego zdania, są ludzie i taborety, prosta matematyka. U mnie w mieście jest taki Ksiądz (z dużej, bo szanuję bardzo tego człowieka), o którym nikt nic złego nie powie, i pogada, pośmieje się, a czasem nawet i drogę do kościoła odśnieży, tłumacząc że nie chce by ludzie łamali sobie kończyny :). Dodam, że ten Duchowny kończy w tym roku 78 lat :)

Powiem wam że jak byłem młodszy nie pamiętam w jakiej to miejscowości było wiec nie będę pisał żeby nie skłamać ukazała się na oknie pewnego mieszkania Matka Boska i szczerze też się z tego śmiałem do czasu kiedy tamtędy nie przejeżdżałem i tego nie zobaczyłem to był poważnie autentyk nie dało się czegoś takiego spreparować w żaden sposób a też  było o  tym  wtedy głośno  ;)

U mnie w latach '80 z krzyża, który wtedy jeszcze stał przed kościołem, podobno wypływała ciecz, coś podobnego do krwi. Nie wiem czy była to prawda czy ktoś robił sobie jaja, ale teraz tak poszukałem i nawet znalazłem o tym jakiś blog : 

http://kraina-mysli.blog.onet.pl/2004/11/04/znak-na-slupskim-krzyzu/

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.

Ten temat został zamknięty przez Moderatora.

Powód: Dziękujemy za artykuł ;)

Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post a moderator rozpatrzy go ponownie.

Katujemy.eu - Katuj razem z nami!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.