Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Twój nick: ReeeFoX

Nick podejrzanego: but it walks M

STEAM ID podejrzanego: STEAM_0:0:580608722

Rodzaj cheata: wh

Data/Mapa: Mirage

Serwer (mod): OM3

Dowody (link do demka): 

Link do demka nr1: https://672.gotv.pro/srv68410/auto0-20221103-185632-21094427-de_mirage-GameTrackerClaimServer.dem.zip

Runda 1 - Dziwne przewidzenie przeciwnika wchodzącego do jungli, który przeszedł tam na shifcie sekundę przed tym jak 2 ct wyszło z ct na site.
Runda 3 - Trochę słaby wallhack, który nie pokazuje innym kolorem przeciwników za dwoma ścianami (wątpie, że był to po prostu zły peek w stronę okna, ponieważ nigdy wcześniej tak nie zrobił, a zdarzyło to się dopiero, gdy przeciwnik stał w tym miejscu).
Runda 6 - Po obejrzeniu wielu jego demek zauważyłem, że nigdy nie wychodził z zakrętu spodziewając się ct'ka za boxami, lecz w tej rundzie, gdy tam 1 ct był, to się spodziewał.
Runda 7 - Skracając zakręt, miał totalnie w 4 literach dwie miejscówki, w których często stoją awpy wcelowane w mida, czyli na dole i na podeście (nie wiem jak to lepiej nazwać) oraz trochę nienaturalnie sprawdził pierwszą wnękę, tak jakby się spodziewał, że tam nikogo nie będzie, ale już w drugiej wnęce się spodziewał (nigdy wcześniej tego nie sprawdzał). Na temat kolejnego killa chyba nie muszę się więcej rozpisywać XD.
Runda 8 - Podejrzane jest takie biegnięcie na yolo, gdy w enemy jest 9 ttków.
Runda 9 - W tej rundzie postanowił idealnie wyczekać 2 ostatnich ttków, choć słyszał już 3 osoby rushujące B oraz wiedział, że dużo jest przeciwników na midzie.

Link do demka nr2: https://672.gotv.pro/srv68410/auto0-20221113-175722-1838042084-de_mirage-GameTrackerClaimServer.dem.zip

Runda 2 - W porównaniu do dokładnego peekowania na początku rundy, dziwny wydaje się ten peek na schody po zabiciu gościa z rampy.
Runda 4 - Dziwne wychylenie z pałacy, tak jakby wiedział, że nikogo nie ma w jungli / na schodach wcelowanego z awp. Następnie wiedział, że osoba z kanapki przeszła site, bo spalił pod drewnem, ale postanowił podejrzanie przeskanować smoke'a.
Runda 7 - Znowu wychylając z pałacy miał gdzieś wszystkie miejsca, w których ktoś mógł być (np. na drewnie, które przeskanował 3 rundy temu) i wychylił prosto na ct.
Runda 11 - Dziwne spodziewanie się jeszcze jednej osoby schowanej przy rampie + sus biegnięcie, by uratować plantującego, tak jakby wiedział, że ktoś jest od strony pałaców.
Runda 12 - Śmierdzący klocem prefire na ct (wcześniej też tak robił, ale w stronę bardziej od ct boxa, a nie po prawo).
Runda 24 - Troszeczkę podejrzane jest to przeskanowanie smoke'a, zamiast skupienie się na osobie, która przeszła na cara.
Runda 28 - Na samym końcu rundy po zabiciu przedostatniego przeciwnika normalnie patrzył czy kuchnie mu nie peeknie ostatnia osoba, po czym postanowil na yolo pobiec sprawdzić czy za boxami jest ostatnia osoba, wogóle nie sprawdzając laddera/shorta/drewienka w oknie i nawet przebiegł chwilę na kosie.

Link do demka nr3: https://672.gotv.pro/srv68410/auto0-20221114-181109-159521974-de_mirage-GameTrackerClaimServer.dem.zip

Runda 7 - Może nie ma tu nic podejrzanego, ale zauważyłem, że zawsze gdy peekował okno/jungle z laddera to nie szedł prosto, aż do venta, tylko stał w miejscu, by móc się schować przy drabinie.
Runda 9 - Dziwne wyczekanie przeciwnika, aż peeknie z okna, następnie w sytuacji 1vs3 po zabójstwie kolejnej osoby z okna podejrzanie przeskoczył, tak jakby nie chciał być zauważyny przez typa na A i spojrzał się w stronę ct oraz nie wiadomo dlaczego z prefirem wyszedł na gościa stojącego po lewo od fireboxów.
Runda 10 - Zabił normalnie typa ze schodów, po czym zbyt pewnie peeknął odrazu na miejscówkę po lewo od schodów (w sytuacji, gdy dostał flasha z jungli, normalne by było gdyby właśnie jungle zprefireował, ale nie po lewo od schodów.
Runda 13 - Nie słyszał scopa ze standardu, ale wyszedł z prefirem, warto dodać, że nigdy nie prefireował tej miejscówki.
Runda 14 - Trochę dziwna próba krycia się, pomimo tego, że dobrze słyszał typa na standardzie.
Runda 23 - Sus peeknięcie na osobę, która przeskoczyła na double jumpie z krzesła na shorta.
Runda 25 - Te powolne peekowanie na matiego po zabiciu osoby wychodzącej z jungli przez venta takie +/-

Link do demka nr4: https://672.gotv.pro/srv68410/auto0-20221115-165258-690694890-de_mirage-GameTrackerClaimServer.dem.zip

Runda 5 - W poprzednich demkach, gdy nie wiedział czy ktoś jest na midzie peekując z connecta patrzył się w przejście z zakrętu na boxy (troszkę obok lewej strony boxów), a tym razem peeknął mniej więcej na typa.
Runda 6 - Podobna sytuacja, jak w poprzedniej rundzie. Ostatni kill przez smoke'a jeszcze dziwniejszy, rozumiem gdyby przeskanował jakąś miejscówkę przez tego smoke'a, ale nie takie coś xD
Runda 18 - Trochę dziwny crosshair placement, gdy sprawdzał plecy, tak jakby wiedział o gościu na blisko.
Runda 20 - Ciekawe wyczekanie na rush t spawna z rampy, potem zbyt wczesny przeskok celownika na ctka, który wskoczył na boxa na shorcie.
Runda 21 - Odrobinę dziwne przejście do lewej strony w pałacach i patrzenie okolicy drewna, po tym jak wiedział, że jest ktoś z deaglem na schodach.
Runda 24 - Yolo bolo wjechał na B nie sprawdzając niczego, więc osoba wcelowana z jungli w kuchnię nie mogła się go spodziewać w ladderze, a ten zamiast to wykorzystać to poczekał, aż typ się ruszy.
Runda 29 - Te wskoczenie do okna, takie trochę jakby wiedział o typie po lewo.

Link do demka nr5: https://672.gotv.pro/srv68410/auto0-20221115-181044-1714829700-de_mirage-GameTrackerClaimServer.dem.zip

Runda 17 - Tak dziwnie, trochę za dużo celownikiem patrzył na typa za ławką, po czym sprawdził exita i nikogo tam nie było, ale potem postanowił zaflashować exita i peeknąć prawie idealnie na typa znajdującego się tam.
Runda 19 - Idealny timing na typa, który zeskoczył z okna, następnie normalnie patrzył connecta/okno/shorta i znowu idealny timing z wyczekaniem typa w oknie, następnie szybki prefire w laddera (nigdy tej miejscówki tak pewnie nie prefireował i akurat zrobił to w rundzie z takimi 2 idealnymi timingami), imo zbyt dużo jak na 1 rundę.
Runda 23 - Nie sprawdził 2 wnęk na zakręcie, tak jak to zrobił w jednym z poprzednich demek, akurat wtedy, gdy ktoś tam był. 

Ogólnie to postanowiłem zgłosić tą osobę, ponieważ nie mam czasu w tym tygodniu wieczorami wbić na serwer i go zbanować. Ostatnio widziałem kogoś proszącego UBT o obejrzenie pełnego demka, a nie tylko rund z rozpiski, więc jeśli serio ktoś tak zrobił, a jest to mało profesjonalne. To proszę obejrzeć wszystkie demka w całości, by zauważyć dziwne i nieregularne zachowania podejrzanego. Chodzi mi o zachowania tj.:

-sprawdzenie drugiej wnęki na zakrecie, tylko wtedy, gdy tam ktoś był,

-demko nr1,  runda 3 (to co rozpisałem)

-itp.

Moim zdaniem jak na gracza z najwyższym k/d na serwerze zaraz po mnie (nie chwalę się, tylko chcę wspomnieć, że mam spore doświadczenie w tej grze [np. ponad 6k godzin], dlatego tyle jego demek przeanalizowałem + jedno, którego nie podałem, na którym grał totalnie słabo z off wh), wracając do tematu: jak na gracza z drugim najwyższym k/d na serwerze, czyli ~2.35 i w porównaniu do kilku osób z k/d równym 1.90-2.0 k/d, to zauważalnie częściej od nich nie potrafi spraya normalnego zrobić, za często źle rzuca granaty oraz czasami tak jakby specjalnie się zabija (dlatego właśnie postanowiłem mu się przypatrzeć). Gdyby miało to jakieś znaczenie to podsyłam 2 linki do jego kont z vaciem: https://steamcommunity.com/id/Givenefoodhujdodoupy https://steamcommunity.com/profiles/76561199156081361 

Wątpię, by osoba, która cheatowała ponad 3.5 roku temu, następnie ponad 1.5 roku temu i prawdopodobnie ponad pół roku temu  (chodzi o screena, na którym widać, że odrzucono jego odwołanie od bana) nie cheatuje akurat teraz, robiąc tyle dziwnych akcji.

//EDIT: zapomniałem screena wstawić

biwm123.png

Edytowane przez ReeeFoX
zapomniałem screena wstawić
Vanilla.  

Decyzja do 48h.

• Lubię to! 1
  • Wow 3
Opublikowano

Z góry w imieniu całego UBT przepraszam za zwłokę, jednak w tym przypadku jest do analizy 5 dem, co jest niemal niemożliwe w dniu roboczym.

Od razu poruszę końcówkę twojego posta. Kwestie banów na innych kontach czy sieciach nie są brane pod uwagę.
My weryfikujemy jedynie, czy podejrzany grał uczciwie na serwerze, na którym się go zgłasza.

Wracając do dem i rozpisek. Z racji, że jest tego sporo analizowaliśmy wspólnie z @ Vanilla. . Pierwsze dwie rozpiski moje, kolejne Natalii.

Demo nr 1 - wygasło :(

Demo nr 2:

Runda 2 - Nic podejrzanego -b
Runda 4 - +b, w żadnej innej rundzie nie oddawał takich skanów
Runda 7 - Podejrzane. Smoke w pałace wpadł ze schodów/jungli, a instant wychylił przez smoke po killa na tickecie, kiedy ze schodów/jungli nikt nie patrzył +b
Runda 11 - Słyszał od początku rundy, że biegali w tych okolicach (pałace/ninja/jedynka) -b
Runda 12 - Rzeczywiście śmierdzące +b
Runda 24 - Miał taką pozycję, że z cara nie groziło mu nic, ale z drugiej strony skan perfekcyjnie w główkę +b
Runda 28 - Totalnie -b

Demo nr 3:

Runda 7 - Totalnie -b
Runda 9 - Ostatni kill w rundzie spalony +b
Runda 10 - Normalna runda -b
Runda 13 - Normalna runda -b
Runda 14 - ???? -b
Runda 23 - Normalnie to było słychać -b

Runda 25 - kill na shorcie +b

Demo nr 4:

runda 5 - Słyszał -b

runda 6 - Mógł to być fart, tymbardziej że nie strzela od razy w model przez tego smoke. +/-

runda 18 - po prostu sprawdził plecy, sami byli na tej rampie. Jednak cofa w odpowiednim momencie +/-

runda 20 - Ten kill w smoke na shorcie +/- bardziej +, chociaż znów po prostu puścił spray i siadło możliwe ale to już drugi raz w sg

runda 21 - czysto

runda 24 - Spalone,  Dziwne wyczekiwanie plus celownikiem po modelu za ścianą.

runda 29 - Znów coś idealnie wie i celownikiem leci najpierw tam gdzie nie powinien. +b

Demo nr 5:

runda 17 - Nie miał infa o nim a jednak rzucił tam flasha i od razu wcelowany.

runda 19 - dokładnie 31;08 spalone, tu się sprzedał i to mocno.

runda 23 - Jakby chciał iść tv ale gdy podchodzą jednak od respa to się zatrzymuję. +/-

Zbanowany za WH/Radarhack, dziękujemy za zgłoszenie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.