Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, przeglądając inne serwer społecznościowe, chociażby na Katujemy, zauważyłem, że na naszym serwerze jest nieco spory, bezsensowy spam na chatcie, który utrudnia komunikację miedzy graczami. Mam tutaj na myśli ogromną ilość komunikatów na chatcie, pojawiających się podczas meczu. Na chatcie nonstop wyświetla się masa informacji z ServerAdvertisements, RankMe, pShop'a, pRanks, które nie mają żadnego sensu. W dodatku jest aktualnie za dużo informacji na chatcie o dołączeniu gracza - qConnectInfo, ConnetInfo z Rankme + w przypadku VIP/SVIP przywitanie gracza z usługą premium. Too much.

1. Proponuję przede wszystkim wyłączenie wszystkich komunikatów z RankMe na chatcie - do zera (łącznie z ConnetInfo) - tym bardziej, że 90% jest ich wyrąbana od dłuższego czasu.

2. Ograniczenie qConnetInfo tylko do graczy, którzy nie posiadają usług premium. 

Reasumując, w kwestii przywitania gracza na chatcie: Dla zwykłych graczy (bez usług) - tylko qConnectInfo, a dla usług premium - tylko przywitania na chatcie wynikające z przywilejów tychże grup (VIP/SVIP). 

image.png.652f37d764076109358d51b7d9d19d9e.png

image.png.b2da1fd07515a3c165c34b745bb71051.png

3. Wyłączenie wszystkich komunikatów na chatcie związanych z pShop'em - wydaję mi się, że są one bezsensowne - gracz w menu sklepu ma informacje, za co zdobywa kredyty. 

Chodzi mi m.in. o te komunikaty;

image.png.ae9789b1f71f5ee6ae6c204a1f11b086.png

image.png.c3ac875cf592b63d9cd2827579e0b870.png

4. Przerobienie i ograniczenie komunikatów z pRanks na bardziej customowe (niż wersja podstawowa) i krótsze:

Aktualnie przykładowe info. dot. zyskiwanych punktów za zabójstwo gracza prezentuje się następująco;

image.png.9880d279a31dedf303e73d66fcdb2f26.png

(spam na cały chat)

A mogłoby być to ukrócone do następującej wersji, którą podpatrzyłem na serwerach Katujemy;

image.png.635e11825260fbe14d24472159a9906c.png

image.png.c375b405a9b23232288abd576d6c5465.png

Zajmuje to o wiele mniej miejsca. 

5. Zrezygnowałbym z większości aktualnych komunikatów z  ServerAdvertisements. Myślę, że takie informacje, jak; 

-    {default}[{purple}NAKLEJKI{default}]{purple} » {bluegrey}Aby wybrać naklejki wpisz {darkblue}!stickers"

-   {darkred}★ {default}[{darkred}INFO{default}]{darkred} »  {bluegrey}Chcesz wyłączyć pokazywanie obrażeń?\n
             -   {darkred}★ {default}[{darkred}INFO{default}]{darkred} »  {bluegrey}Wpisz {darkblue}!damage{bluegrey}\n"

-  {default}[{purple}INFO{default}]{purple} » {bluegrey}Aby wyłączyć dźwięk za firstblood wpisz {darkblue}!quake\n"

-  {default}[{purple}MVP{default}]{purple} » {bluegrey}Aby włączyć lub wyłaczyć muzyke Wpisz {lightgreen}!res\n"

Można by było zastąpić jednym komunikatem - np. że wszystkie potrzebne komendy na serwerze są pod !komendy/!menu/!pomoc. Ograniczyłoby się spam na chatcie + większość z tych informacji dla stałych graczy jest po prostu zbędna. 

Podpatrzyłem też w miarę ciekawe rozwiązanie na 1s2k.pl, które ważniejsze informacje ma dodane w następujący sposób i wyświetlają się jedynie po zakończeniu rundy (co X rund)

image.png.79b033d902d7bb41c811f8ea9961dcbc.png

Uważam, że podobne rozwiązanie można by było wdrożyć na naszym serwerze.

Dajcie znać, co o tym myślicie :default_ph34r:

@ Admin CS:GO [ONLY MIRAGE #6] @ MrVarnaz  @ Chumi  @ Bartłomiej

• Uwielbiam 3
Opublikowano

1. Z tymi komunikatami  tak jak napisałem poniżej w innym poście jestem za. Tylko skrócił bym podobnie jak jest u karcoka no i przemyślał to bardziej aby nie było takiego syfu na chacie. 
2. No to można wdrążyć jestem za
3.  To samo za, po to jest komenda !credits !kredyty aby to sprawdzać 
4.  Z Pranksów można to zrobić myśle że to tylko kwestia przerobienia w .sp pluginu  i tyle

5. Plus miałem tam spojrzeć ale czas nie jest długi plus zmęczenie czasem daje o sobie znać mogę tam zajrzeć i zobaczyć czy można to ładnie skrócić
6.  O tych propozycjach nie dał bym forum tylko nasz serwer discord. Jest tak kanał który jest pod te propozcje. Nam  to daje plusy w postaci rozpowszechnienia naszego serwerowego DC.

Jeszcze ode mnie taka mała propozycja @ Bartłomiej , @ `L3x , @ Chumi ,  aby dać na święta promocję od 19 Grudnia do 31 Stycznia na all usługi np 20%

• Uwielbiam 3
Opublikowano
7 minut temu, MrVarnaz napisał:

6.  O tych propozycjach nie dał bym forum tylko nasz serwer discord. Jest tak kanał który jest pod te propozcje. Nam  to daje plusy w postaci rozpowszechnienia naszego serwerowego DC.

Jasne, jak najbardziej. Komunikat z tego screena wyżej był tylko przykładowy, ale można tam dać info np. o jakimś trwającym konkursie, otwartej rekrutacji itp. Btw. w kwestii Discorda, pomyślałbym też nad drukowaniem linku do niego w konsoli pod komendą !discord - aktualnie jest tylko informacja na chatcie (bez wydruku w consoli - co uniemożliwia jego skopiowanie. 

9 minut temu, MrVarnaz napisał:

Jeszcze ode mnie taka mała propozycja @ Bartłomiej , @ `L3x , @ Chumi ,  aby dać na święta promocję od 19 Grudnia do 31 Stycznia na all usługi np 20%

:pepeOK:

• Uwielbiam 3
Opublikowano
22 hours ago, MrVarnaz said:

4.  Z Pranksów można to zrobić myśle że to tylko kwestia przerobienia w .sp pluginu  i tyle

Jeżeli mnie pamięć nie myli, jest to plik w translations, więc wyłączenie komunikatów można zrobić przez usunięcie fraz z translations, ale to jeszcze muszę sprawdzić.

:200IQByczq:

Nie wiem tylko jaki jest to plugin, kwestia napisania go raczej odpada, nie mam wystarczająco dużo czasu. Jak mi podasz jaki to jest serwer, to powinienem być w stanie sprawdzić na jakim pluginie to chodzi.

//PS. Prośba do osób z FTP, abyście wszystkie restarty itp odkładali do momentu, kiedy mapa się nie zmieni. Jest zbyt dużo osób grających, abyśmy mogli sobie pozwolić na bezsensowne i randomowe restarty. No chyba że coś się zacina lub wywala serwer - wtedy to zupełnie inna sprawa.

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
  • Donator
Opublikowano

Co racja to racja. Jest zdecydowanie za duży spam przez te pluginy i jeśli chcemy coś potem znaleźć nawet z poprzedniej rundy to trzeba się trochę nascrollować. Także za w/w propozycjami jestem jak najbardziej na tak. Na pewno wtedy będzie schludniej i czytelniej. A co do tych propozycji to giga pomysł i tak jak mówi @ MrVarnaz najlepiej zrobić odnośnik do discorda :default_biggrin:

23 godziny temu, MrVarnaz napisał:

image.thumb.png.d502b2bce202181c3bce9acad2f5732e.png

• Uwielbiam 2
Opublikowano

Wszystko oprócz 3. 4. zrealizowane - @ Chumi  - jakbyś mógł, to zajmij się tym proszę, ja pluginów zaczynających się na "p" naprawdę się boję XD

@ MrVarnaz  @ Bartłomiej  

Wyrąbałem aktualny plugin z ServerAdvertisement i zastąpiłem go czymś innym. Aktualna wersja tych komunikatów różni się tym, że np.

1. Usługę VIP/SVIP zakupisz pod komendą !usługi - informacja jest dodana na chatcie z ograniczeniem wyświetlania dla grup (vip/svip/admin) - by uniknąć bezsensownego spamu

2. Komunikaty odnośnie !report, rekrutacji na admina, !pomoc wrzuciłem na hud (komunikat wyświetla się tylko graczom po śmierci - by nie rozpraszać w trakcie trwania rundy

Cytat

image.png.706fd99d59011f34f4122c38085f0500.png

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Temat w archiwum.

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom. Pozdrawiamy, ekipa Katujemy.eu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.