Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat: Smoleńsk - Katastrofa czy zamach?

Witam, zapraszam na mój pierwszy artykuł. Podejmujemy temat Smoleńska i rozbicia się samolotu Tu-154.

Katastrofa lotnicza (Wypadek lotniczy) -  zdarzenie w którym następuje "rozbicie" samolotu. Droga powietrza jest wbrew temu co sądzi wiele ludzi bardzo bezpieczna. Co trzecia osoba na świecie czuje lęk do latania, a co 4 sekundy na świecie startuje samolot.

Przejdzmy do sedna sprawy... 

Katastrofa polskiego samolotu rządowego w Smoleńsku - 10 kwietnia, 2010r o 8:41:06. Zgineło w niej 96 osób, wsród nich  był: Lech Kaczyński wraz z małżonką. 

Druga z katastrof  pod względem  liczby ofiar w Polsce.

Po długich 4 latach,  2 Śledczych zakończyło badanie powyżej opisanej katastrofy. Zdaniem prokuratury zawiedli piloci, ale również OBSŁUGA LOTNISKA.

Dwaj Rosjanie, którzy byli na wieży kontaktowej z samolotem mają usłyszeć zarzuty.

1. Podejrzani z Rosji.

Czy faktycznie rosyjscy kontrolerzy mogę trafić "za kratki" w związku z  tym zdarzeniem. Według polskich dziennikarzy nie jest to możliwe. Państwo Rosyjskie zapewne odmówi wydania i przesłuchiwania tych osób. Jeżeli doszło by do przesłuchania to zapewne ze strony rosyjskiej. Władze "Putinowskie" bardzo szybko odpowiedziały na te zarzuty. Powołali się na SWOICH ŚLEDCZYCH, którzy ustalili tylko i wyłącznie winę pilotów. Z wczorajszych rozmowach w wiadomościach dowiedziałem się, że kontrolerzy nie wiedzieli jak maja postąpić. Kontaktowali się z swoimi przełożonymi kilka razy - być może kontrolowanie samolotu z osobami posiadającymi takie rangi - to dla nich "za dużo" psychicznie.

2. Naruszenie reguł określonych w instrukcji użytkowania samolotu.

O co tu chodzi? Już wam tłumaczę. Ten punkt dotyczy uprawnień pilotów. Niektóre srodowiska na swiecie mówią również, że Polscy piloci nie mieli uprawnień  do lotów w tak fatalnych warunkach - O KTÓRYCH WIEDZIELI.

3.Warunki przyrodnicze.

Warunki przyrodnicze, złe warunki przyrodnicze były stwierdzone jeszcze przed wystartowaniem samolotu. 

A więc tworzy się pytanie: Dlaczego oni tam polecieli i wylądowali?

Powracamy do kontrolerów, nie powinni oni dopuścić do lądowania - główny z zarzutów.

4.Stan lotniska.

Świat donosi że Rosjanie ukrywali stan lotniska w Smoleńsku. Cztery dni przed wizytą delegacji polityków, Rosjanie nie wpuścili

polskich dyplomatów, którzy mieli sprawdzić  jego stan. Z powodu fatalnego stanu lotniska, Rosjanie musieli "odtworzyć jego infrastrukturę" - potwierdza to oficjalnie polska prokuratura <wojskowa>. Mimo, że lotnisko nie nadawało się do użytku, urzędnicy nie rozważyli zmiany miejsca lądowania. 

ŚLEDZTWO ZOSTAŁO PRZEDŁUZONE DO : 10 PAZDZIERNIKA, 2015R. 

Pokaz obrazkowy:

• Lubię to! 6
Opublikowano

Za bardzo kombinujesz tutaj z kolorami ;) Co to tematu to jak dla mnie jest pewne, że to Rosja zrobiła zamach i koniec, a co do czarnej skrzynki no to ją ukradli i nie chcieli oddać. Dodałeś również bardzo i mi nie znaną ciekawostkę, że co 4 sek startuje samolot wow, nie wiedziałem, że aż co taki czas.

Opublikowano

Mi tam kolory nie przeszkadzają, dobry temat, fajnie przedstawiony :)

Opublikowano

Fajny temacik, podoba mi się ma u mnie + :) Co do kolorów z 6 rodzai naliczyłem xD Ale jakoś specjalnie nie przeszkadzają

Opublikowano

Troszkę

kolorki, ale idzie przymknąć oko na to, co do tematu to bardzo ładnie

opisales moim zdaniem był to zamach, nie będę wyjaśniał chyba się

domyślicie ;p

Opublikowano

Dla mnie nigdy nie była to katastrofa. Rosja nas zaatakowała i o tym powinien wiedzieć każdy polak oraz obcokrajowiec, artykuł bardzo dobry łap LIKE

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.