Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
ronaldinio

skarga na gracza PSYCHOPATA-Z-NOZEM-LATA - prowokacja i brak reakcji ze strony adminow mianowicie Horazona i WZL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Nick oskarżyciela: ronaldinio
2. Nick oskarżonego: PSYCHOPATA-Z-NOZEM-LATA
3. IP lub SID oskarżonego: STEAM_0:0:592992188

4. Data i czas zdarzenia: około 22, 20 lipca, środa 2022 rok
5. Przebieg sytuacji: Witam. Po wejściu na serwer spotkała mnie niemiła sytuacja, ponieważ wyżej oskarżony gracz próbował mnie sprowokować na czacie ze względu na to, iż posiada muta przeze mnie bo napisałem na niego kiedyś skargę. Nie napisał tego wprost używając mojego nicku ale chyba każdy może się domyślić, że chodzi o mnie co również potwierdzi dalsza wypowiedź. Napisałem na niego reporta na u@ bo na serwerze było dwóch adminów, WZL oraz Horazon. Nie spodziewałem się, że admini zamiast zareagować na to co napisał tamten, mieli pretensję do mnie bo zamiast na !report napisałem to na u@ chociaż według mnie obie komendy służą do tego samego tylko, że na !report nie mogę nic napisać tylko wybrać jakieś podane opcję, więc wybrałem u@. Pomimo reportu gracz nie otrzymał żadnego ostrzeżenia, 0 reakcji ze strony adminów. Pewien agent podesłał mi screena na którym widać Horazona oraz oskarżonego gadających wspólnie na discordzie co mogło się przyczynić do tego, iż nie spotkały go konsekwencje. W dalszej części gry psychopata z nozem lata prowokował mnie pisząc "ez ale łatwo cie zabilem" po wykonaniu killa na mnie co tylko ukazuje to, że wiadomości wspomniane wyżej były kierowane do mnie bo do innych graczy po zabójstwie jakoś nic nie pisał. Uważam, iż to że obaj się znają i gadają razem na discordzie nie upoważnia ich do tego aby gracz nie otrzymał chociażby ostrzeżenia o zaprzestaniu. Horazon napisał, że skarga jest słuszna i tyle, i tak nic z tym nie zrobił.
6. Dowody:

w materiale proszę o patrzenie na czat, pozdrawiam kogo trzeba.

https://imgur.com/a/UTxLXoU

Odnosząc się do tego co napisał Horazon.

Z mojej perspektywy wygląda to tak, że dziwi mnie fakt tego iż nie zareagowaliście wcześniej na to co wypisuje psychopata, tylko dopiero po napisaniu reportu. A co do tego, że zacząłem wypisywać do wzla to on pierwszy na czacie napisał "od tego jest !report" na co ja odpisałem "ale ty to widzisz na czacie" miałem na myśli, że widzi zachowanie oskarżonego a nie daje żadnych ostrzeżeń. Piszesz, że napisałeś do mnie na czacie o wyciągnięciu konsekwencji wobec psychopaty, a taka sytuacja nie miała miejsca. Napisałeś tylko, iż skarga jest słuszna. Wiesz sprawa wyglądała by inaczej jakbyś napisał mu to ostrzeżenie na czacie co tłumaczysz tym, że powiedziałeś mu na discordzie aby się ogarnął, co nie poskutkowało bo dalej coś tam do mnie pisał. Zauważyłem teraz, że napisałeś jeszcze o upomnieniu nas w ramach uspokojenia, a czegoś takiego również nie było.

• Lubię to! 4
  • Haha 2
  • Wow 1
  • Uwielbiam 2
Opublikowano (edytowane)

Odnosząc się do całej sytuacji, muszę przyznać że uciąłeś ją w połowie. Masz rację - początkowo ja i wzl nie zareagowaliśmy, nie wiem jak wzl, ale ja po prostu nie zwróciłem uwagi na czat. Zacząłeś wypisywać do wzl na co odpisałem, że do reportowania nie służy czat tylko !report, wiedziałem jednak o twoim zgłoszeniu na u@ i chciałem się nim zająć, do czego mnie pospieszyłeś. Odpowiedziałem na to dosłownie: "Twoje zgłoszenie zostanie wzięte pod uwagę". Orientując się później w tym co faktycznie psychopata napisał, postanowiłem upomnieć go w wiadomości prywatnej na serwerze, po czym napisałem do ciebie na czacie, że konsekwencje wobec psychopaty zostały wyciągnięte. Później między tobą a psychopatą rozpoczęła się kłótnia. Nie chciałem dawać wam gagów, dlatego obu was upomniałem, że macie się uspokoić.

Odnośnie tego, że z psychopatą siedziałem na dc, to nie żaden argument tylko granie na emocjach. Dodatkowo muszę powiedzieć, że na discordzie również zwróciłem uwagę psychopacie, aby się kolokwialnie mówiąc "ogarnął". Stwierdziłem że nie będę was obu mutował, gdyż jak napisałem wcześniej niezbyt zwróciłem uwagę na czat. Jeśli odczułeś, że psychopata został przeze mnie faworyzowany, to sorry ale nie to miałem na celu.

Liczę, że psychopata po tej skardze się zastanowi oraz przepraszam, że moja reakcja była opóźniona, jednak było to spowodowane złym dniem i chwilowym brakiem koncentracji.

PS. Zachęcam do pogadania na temat sprawy prywatnie, bo ja nie lubię wynosić wszystkich spraw na forum publiczne. Sądzę, że zamiast pisania tylu skarg wystarczyło porozmawiać. Jeśli masz do nas faktyczny problem, możesz porozmawiać - nie gryziemy serio ;) (oczywiście jeśli chcesz)

Spoiler

@ ronaldinio Jak napisałem wyżej nie lubię wyciągać takich spraw na forum publiczne, więc ostrzegłem go poprzez prywatną wiadomość na serwerze. Pisałem że report został rozpatrzony, a gdy ty zapytałeś o karę to powiedziałem że została wyznaczona zgodnie z wagą tego co uczynił psychopata. Być może zbyt lekko oceniłem tą sytuację, ale z mojej perspektywy lepiej było obydwu was ostrzec niż dawać wam muty. A to że zareagowaliśmy dopiero po reporcie to wynik tego, że jak pisałem nie zwróciłem wcześniej uwagi na czat, a o reporcie dostajemy naturalnie powiadomienie, co wybudza nas z zamyślenia i daje sygnał do działania :) Jeśli nic do mnie nie masz i rozumiesz dlaczego zwlekałem z reakcją to dziękuję za poinformowanie, jednak jak pisałem można to było obgadać prywatnie.

Edytowane przez Horazon
  • Lubię to! 2
  • KAT 1
  • Haha 1
Opublikowano

Zacznijmy od adminów, panowie @ Horazon  i @ WZL przedstawiona tu sytuacja nie stawia was w dobrym świetle. Oskarżony gracz nie pierwszy raz łamie nasz regulamin chatu głosowego czy to tekstowego, powinien zostać odpowiednio ukarany (gag/ban). Dodatkowo u@ jak najbardziej służy do reportowania, nie tylko !report, więc nie wiem skąd ten temat się u was wziął. Wymagam od was reagowania na każde zaczepki słowne, nieważne czy jest to wasz znajomy, czy nie.  Myślę, że w tym przypadku adekwatne będzie słowne upomnienie, ponieważ admini mimo, że z opóźnieniem, to ogarnęli sytuację na serwerze.

Co do Ciebie @ psychopataznozemlata to ręce mi już opadają, nawet na aktywnym mucie dalej wdajesz się w prowokacje? Dostajesz 1 dzień bana za kolejny raz złamany regulamin. Kolejne twoje 'wybryki' będą skutkowały jeszcze dłuższymi karami.

Dziękuję za zgłoszenie. 

• Lubię to! 4
  • Dzięki 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.