Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

EDITNR2: Prosze o nie zamykanie zbyt szybko propozycji ewentualnego wycofania, badz jakiegos ograniczenia tych skokow, aby wszyscy mogli się wypowiedzieć.

EDIT: Chyba na początku powiniem dodać, że MOIM ZDANIEM. 

A więc moim zdaniem narzucanie starym graczom(Gry, nie serwera) po kilku latach gry nauczyć się sprawdzać "Nowe" miejscówki, bo może tam ktoś siedzieć? Dla mnie bez sensu, po co psuć coś co działa od zawsze.

Naprawdę bywa irytujące, gdy ktoś zabija Cię z miejsca do którego generalnie nie ma dostępu nawet z "podsadzaniem".

Następna sprawa to taka, żeby wziąć pod uwagę, że na propozycję zmian odpowiedziały praktycznie osoby, które są z nim(serwerem)najbardziej związane czyt.Admini.

Z tego co pamiętam w chwili, gdy nadeszła propozycja zmian byłem jedynym TYPOWYM graczem, który wypowiedział się w kwestii planowanych zmian.

Większość graczy po prostu nie wzięła udziału w dyskusji(Tak, tak wiem, "Jeżeli nie idziesz na wybory, nie powinieneś narzekać na wyniki", to fakt), ale nie wiadomo czy o tym nie wiedzieli, czy nie chcieli, a może po prostu nie mieli pojęcia, że zmiany będą tak inwazyjne. Bo w innym wypadku by się może jednak pofatygowali na forum i wypowiedzieli na ten temat.

A więc na ten moment wychodzi na to, że pomysł podoba się najbardziej Adminom(I z tego co mi wiadomo niekoniecznie wszystkim) i nielicznej garstce tych, którzy kupili svipa, bo daje możliwość podwójnego skoku.
Ale to jednak raczej tym starym graczom(Gry, nie serwera) te skoki uprzykrzają życie.

-NO TAK, ALE TY TEZ MOZESZ SOBIE PRZECIEŻ KUPIC SVIPA!

--->Jeżeli  również i JA zakupię svipa to nadal nie wykluczy to opcji, że gracze będą mogli skakać po txt. Po prostu będę mógł beztrosko hasać razem z nimi po tych txt, co wcale mnie nie pociesza, bo w tej grze nie chodzi o to by chodzić po ścianach.

Na serwerze jest również spore grono młodych graczy, którzy mogą nie mieć możliwości zakupu tych przywilejów z różnych powodów i jednocześnie może to ich zniechęcić do pozostania na serwerze na dłużej. 

@ Tery Chciałbym dodać jeszcze, że zdaję sobie sprawę z istnienia równoległego serwera Odd2, na którym nie ma podwójnych skoków i mogę sobie po prostu na niego przejść ot tak, bo nikt mnie na tym nie trzyma.

Z tym, że na tym serwerze (Mówię tu tylko o sobie, ale podejrzewam, że większość osób ma coś w podobie "sentymentu") poznałem pełno świetnych ludzi, z którymi nawiązałem jakąś nić porozumienia/znajomości i po prostu lubię pogadać czy powygłupiać z nimi.  -

-NO TAK, ALE TO PRZYSZEDŁEŚ GRAĆ CZY ROZMAWIAĆ Z INNYMI?  

--->No cóż nie każdy traktuje tę grę jako miejsce rywalizacji czy ścigania się kto jest lepszy. Niektórzy grają w nią po prostu dla rozrywki i zabicia czasu.

Koniec końców decyzja należy do administracji,

Pozdrowiam!

@ war

Witam, szanuje wypowiedz, nie będę się spierał, bo każdy ma swoją rację, aczkolwiek ciekaw jestem jakie miałbyś podejscie do propozycji dotyczacej np. banowania graczy, ktorzy wchodzą na txt nad drzwiami na bs B. Pozdrawiam!

@ Tery

Witaj, oznaczę Cię przy tym fragmencie, aby go nie kopiować po prostu. To fakt na drugim serwerze nie ma podwójnych skoków, ale rowniez leczenia. Następna sprawa to taka, że sam jakis czas temu mowiłeś Kacprowi, aby nie nawoływał do zmian serwerów, a z Twojej wiadomości można łatwo wywnioskować "Nie podoba się, idz gdzie indziej" - Wieje hipokryzją, nie sądzisz? Następna sprawa to taka, że ludzie tak łatwo się nie uczą pilnowania tego skracania, bo rzadko kiedy ktoś się spodziewa skracania tak jak i kampienia w miejscach txt. Pozdrawiam!

• Dzięki 1
Opublikowano

@ RKubaRozpruwa

@ Gosia

Moglibyście się wypowiedzieć xd Na poczatku double jump mi bardzo przeszkadzał teraz już tak mnie nie mierzi jednak zauważyłem że na serwerze jest dużo nowych młodszych graczy którzy ledwo co ogarniają mapę gracze którzy skracają mapę z DJ(czasami w bonusie sgsyxd) nie dają takim młodym możliwości nauki gry w te piękna grę jaka jest 1.6 na DD2 2 gram głównie przez dużą liczbę znajomych może zamiast tych skoków możnaby dodać klimatyczne piosenki typu "najarana Anka" bądź "bania u cygana" myślę że nie jeden weteran który by usłyszał i przypomniał sobie stare dobre czasy zatrzymał by się tu ja dużo dużo dłużej wiem że jakiś czas temu były propozycje odnośnie zmian na serwerze jednak nie byłem wtedy dostępny z góry dzięki 

• Dzięki 1
  • Inwestor
Opublikowano

Z perspektywy gracza widzę to tak ze kazdy serwer ma swoje unikatowe cechy i dodatki, tutaj akurat przypadł podwójny skok aby urozmaicić graczom grę, jednym to przeszkadza, drugim nie. Nie da się jednocześnie dogodzić kazdemu, cały zarząd serwera po dodaniu jakiejś nowości patrzy na aktywność serwera i gdy diametralnie spada to najczęściej rezygnują z owej nowości, lecz tutaj aktywność jest bardzo wysoka, wydaje mi się ze nie ma jakiegoś tam wielkiego spadku graczy i serwer osiąga bardzo dobre wyniki. Co do samego problemu nie wydaje mi się zeby na duscie było az tak duzo tekstur na ktore mozna wskoczyć na podwójnym skoku a jak są to są bardzo oczywiste i przewidywalne (np skrzynka na respie ct lub skrzynia na gali na którą w sumie mozna wskoczyć bez x2jump) A więc moim zdaniem propozycja na NIE// 

• Lubię to! 2
Opublikowano (edytowane)

Jak wiesz Kacperku mnie również się ten podwójny skok nie podoba. Sama przeszłam z innego serwera właśnie tutaj dlatego ,że chciałam pograć w starego dobrego cs bez udziwnień . Jak wyżej wspomniano trudno każdemu dogodzić część graczy jest przeciwna podwójnemu skokowi , innym się to podoba. Grając na serwerze sama widzę podzielne opinie.

Z tego co wiem miał być wprowadzony na próbę? @ `Joker.^^

Ewentualnie wprowadzić jakieś głosowanie  na to czy zostawić /usunąć

I jak dla mnie usunięcie podwójnego skoku nie zaszkodziłoby serwerowi :)-to nie jest powód dzięki czemu serwery są pełne tylko kwestia dobrej reklamy ale decyzja należy do @ `Joker.^^

*Myślę ,że część graczy to pewnie nawet konta na forum nie ma to się nawet nie wypowiada a jak im nie spasuje  pójdzie sobie na inny serwer

* to może dla unikalności serwera zostawcie ten skok a usuńcie spadochron weselej będzie :D

*Post @ Kacperekk miał na celu wyrażenie jego indywidualnej opinii na ten temat dlatego nie ma się co czepiać każdy  ma swoje zdanie w tym temacie i pamiętajmy ,że serwer budują gracze wyrażając swoje opinie, dodając propozycje

Edytowane przez Gosia
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Są dwa serwery DD2 na #1 nie ma skokow na drugim są , nawet jeżeli usunięte będą te skoki większość będzie sie pruła etc. Każdy ma wybór gry tam gdzie mu odpowiada tak, więc 

nie ma sensu usuwać skoków. 

@ Kacperek1337  Jakbyś nie zauważył nawet bez skoków ludzie skracali także to nic nie zmienia, po 50razie się nauczą szybko pikować długa czy jaki kolwiek kierunek na mapie.

@ Kacperek1337 Nie hipokrycja tylko bardziej uświadomienie , że to nic nie da, i gdyby bylo caly czas to samo to by ludzi bylo co raz mniej 5 osob lubi poskakać sobie a innym się nie chce po prostu , nie to , że nie potrafią, także jeszcze raz to powiem: Usunięcie skoków nic nie da, trzyba się do nowości przywyczaić jak w życiu z nową pracą etc. ELo

• Lubię to! 5
Opublikowano
7 godzin temu, war napisał:

Z perspektywy gracza widzę to tak ze kazdy serwer ma swoje unikatowe cechy i dodatki, tutaj akurat przypadł podwójny skok aby urozmaicić graczom grę, jednym to przeszkadza, drugim nie. Nie da się jednocześnie dogodzić kazdemu, cały zarząd serwera po dodaniu jakiejś nowości patrzy na aktywność serwera i gdy diametralnie spada to najczęściej rezygnują z owej nowości, lecz tutaj aktywność jest bardzo wysoka, wydaje mi się ze nie ma jakiegoś tam wielkiego spadku graczy i serwer osiąga bardzo dobre wyniki. Co do samego problemu nie wydaje mi się zeby na duscie było az tak duzo tekstur na ktore mozna wskoczyć na podwójnym skoku a jak są to są bardzo oczywiste i przewidywalne (np skrzynka na respie ct lub skrzynia na gali na którą w sumie mozna wskoczyć bez x2jump) A więc moim zdaniem propozycja na NIE// 

Problemem nie są txt tylko szybkość jaka możesz osiągnąć przez double jumpa całą mapę skracasz w 15 sekund nowi młodsi gracze nie dobiegną nawet po fraga 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Zawsze znajdą się osoby którym pomysł będzie się podobał mniej lub bardziej. Zmiany na serwer zostały wprowadzone  4 marca patrząc na poniższy wykres, można zauważyć, że serwer poszedł w górę.  Na przestrzeni 7 dni, nie widać spadku graczy. "Tylu" ludziom przeszkadza a ciężko wejść na forum i się odezwać w tej sprawie. Serwer musi z czegoś zarabiać i zachęcać graczy do gry. Wydaję mi się, że jeżeli ktoś wykupuję usługę to powinien mieć w jakimś stopniu przewagę nad zwykłym graczem. Jak dla mnie na ten moment powinno zostać tak jak jest.

server_rank.php?GSID=6193390  server_players.php?GSID=6193390&start=-1

• Lubię to! 3
Opublikowano

Witam.  Przewagę można dać też w inny sposób nie? np. dodatkowe HP za zabójstwo przeciwnika czy zestaw wszystkich granatów na start, skiny itp. czy od np 3 rundy zestaw broni.

uważam że skracanie sobie gali lub wskakiwanie w normalnie niedostępne miejsca, jest poprostu zbyt OP.  Rozumiem że wykupili sobie usługę i serwer na tym zarabia ale uważam że powinno 

im się pozmieniać trochę te profity bo są  zbyt znaczące w stosunku co do innych graczy. 

Pozdrawiam Kantai~Twixu :)

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

Dla mnie skok podwójny jest bez sensu totalnie, chłopek może być w 6 sekund na longu z awp i zabić pierwszą osobę z ct dobiegającą to prawie tak samo jak używanie gsów, dodatkowo skok z ct na galę. Po prostu podwójny skok totalnie psuje grę przez to, że możesz dostać się w miejsca, na które nie jesteś w stanie wejść z podsadzaniem, przeciwny gracz nie spodziewa się, że ktoś może tam być bo normalnie nie da się tam wskoczyć. Dodatkowo możliwość unikania pocisków przez podwójny skok, jeżeli ktoś naprawdę ogarnia to zbaituje każdego awpera. Dodatkowo są na serwerze gracze, którzy nie będę kłamać nie są wybitni a przez właśnie umiejętność podwójnego skoku nagle robią 3 razy lepsze statystyki. Krytykowałem, krytykuję i krytykować to będę dopóki nie zostanie to usunięte. Oczywiście to nie moja decyzja czy to zostanie usunięte czy nie, ponieważ jestem tylko adminem, ale moja opinia jest jasna. Zbyt dużo daje i ludzie, którzy są doświadczeni abusują to do bólu. Wiele graczy skarży się na podwójny skok i minimalnie raz zawsze ktoś napiszę jak jestem na serwerze, że ten podwójny skok jest za mocny i po co on w ogóle tutaj jest. Rozmawiałem również z paroma svipami i również twierdzą, że jest to za mocne. Dodatkowo prędkość na spadochronie uzyskują ogromną przez co retake czy szybka zmiana pozycji jest znacznie przyspieszona przez większą wysokość spadania, z którą rośnie prędkość (mam nadzieję że zrozumieliście o co mi chodzi w tym punkcie) i szczerze powiedziawszy z tego powodu również nie siedzę, aż tyle na serwerze bo gra mnie przez to irytuje. Rozumiem również kwestie DD2#2 jako serwera dd2 z dodatkami, okej leczenie jest przydatne rzeczywiście jest to jakiś dodatek, który jest na swój sposób dobry i na swój sposób zły, bo nie można dogodzić każdemu graczowi, ale wydaje mi się ostatecznie, że powinno ono zostać. Natomiast podwójny skok jest tutaj zbędny i zachęcałbym do jakiegoś innego "dodatku fun" takiego jak ruletka, czy nawet taka mała zmiana jak dźwięki multi-kill itp. z quake'a z możliwością ich wyciszenia, to tylko taka moja mała propozycja. Chyba dobrze opisałem sytuację i jak ją widzę z mojej perspektywy mam na dzieję, że weźmiecie moją opinię pod uwagę. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Ten skok podwójny to jakaś porazka

tez jestem za głosowaniem czy zostawic czy usunac

• Lubię to! 1
  • Premium
Opublikowano

Na różnych forach co byliśmy z serwerami zawsze była propozycja o "Jump x2" . Zawsze byłem na wielkie NIE bo wiem jak to psuję grę na serwerze. Wiem o tym, że kto trochę gra w cs'a wykorzysta to na wielki PLUS.  Z każdym odświeżeniem serwer muszę was "graczy" zaskoczyć. Jest to bardzo ciężka sprawa z odświeżeniem serwer  oraz "Unikalność" która od kilku lat poszła w dół. Każdy widzi serwery DD2 moje i kopiuje sobie wiele fajnych pomysłów. 

Ale się zastanówcie ja teraz OFF będzie "x2 JUMP" to się pojawią tematy gdzie jest przy sVipe x2 jump. Płaciłem za dwa skoki a nie mam ich. 

Wiedziałem, że prędzej czy później pojawi się ten temat. Plugin od 2x Jump'a będzie wyłączony do piątku. Będę obserwował sprawę jak się rozwinie.

Temat OTWARTY, można się wypowiadać bo podejrzewam jak plugin będzie OFF to zaraz następni gracze będą mieli pretensje.  

• Haha 1
Opublikowano

Dobra napiszę to po raz ostatni, żeby każdy miał klarowną odpowiedz co do 2x skoków.

Zbudowałem na innej Sieci podobny serwer ze skokami ,  i teraz nadal jest full osób po mimo tego , że go straciłem wali mnie to już osoba która go

przejęła brutalnie jest dobrze znana , ale na tą chwilę juz nie jestem tak mściwy jak wcześniej bo widzę , że dba o Niego więc Ok, podwójny skok ułatwia skaracanie mapy i

wchodzenie na niedostepne miejsca, ale w regulaminie jest  , że tam gdzie wskoczysz z pomocą skoków or z pomocą kogoś , nie masz prawa tam być tylko w miejscach 

w których da się wskoczyć beż skoków i bez pomocy kogoś. Każdy to rozumie , lecz próbuje wyłudzić na Właścicielu usunięcie tego , ale Jako były Właściciel Serwerów

wiem , że musze to dalej tłumaczyć , podwójny skok daje wiele możliwości , ale wszystko według regulaminu. Jeżeli ktoś nie zna regulaminu niech go sobie wklei na kartkę A4

i powtarza po 100 razy. 

Podwójny skok jest dla Was, nie dla Nas , but róbcie to z umiarem , żeby pózniej nie było niedomówień , że skoki są zbyt OP a mój serwer poprzedni nawet w nocy trzyma formę.

Podsumowując zycie daje w kość nie jednemu, skoki na serwerze DD2 zapewne  też ,  ale to uczy jednego, że nie można się poddawać bo Ci ktoś skrócił mapę po 3-5 sekund i wychodzisz przez to z serwera, czy w realu ktoś Ci  za przeproszeniem wpier*oli i idziesz na policję , lecisz na Niego jak dzik w żołędzie, nie patrzysz

na to co później będzie bo wiesz , że działasz w obronie własniej. Elo

@ Narks. Nie miałem opcji edytuj, przepraszam za to , chciałbym dodać również , że powinno być takie coś dodane w dyskusji na dany temat, że spam powinien zaczynać się od 5 postów, Ja napisałem dwa posty.

//Edit

Skoro tak dużo osób narzeka na skoki to czemu ich nie widać w tym poście...

Oświęcę Was , ponieważ większość osób szuka sobie serwera gdziekolwiek i po prostu wchodzi na Niego i gra 

nie bawi się w wchodzenie na forum i gadanie to mu nie pasuję i tamto mu nie leży bo on gra na tym serwerze dla zabicia czasu

tylko i wyłacznie dlatego nie rozumiem dlaczego te osoby pisza posty w imieniu swoim jak i zarówno w imieniu innych...

• Lubię to! 5
Opublikowano

Skoro temat dalej wisi to i ja się wypowiem. Było to poruszane już w poprzednim temacie, ale pragnę przypomnieć. Zanim drugi skok został wprowadzony to na forum był temat, w którym Joker opisywał proponowane zmiany. Był czas, żeby się tam wypowiadać czy ktoś jest za czy przeciw. Teraz nagle po wprowadzeniu zmian są głosy żeby usunąć podwójny skok. Mnie osobiście podwójny skok pasuje i nie uważam, żeby psuł grę. Właściciel chce, żeby serwer był wyjątkowy, więc zmiany muszą być. Wyłączanie teraz tego skoku jest bez sensu, bo za chwilę ludzie zaczną się o niego upominać. Podsumowując, moim zdaniem należy patrzeć na rozwój serwera, a nie zdanie pojedynczych graczy. To ciągnięcie serwera w górę powinno być dla właściciela najważniejsze. 

Pozdrawiam :UmPikaOla:

• Lubię to! 1
  • Haha 1
Opublikowano

Oj tak usuńcie 2 skok i zablokujcie cala rolke, bo to niszczy gre XD współczuję ludziom co kupili svipa dla 2 skoku, a przez takie płaczki jak wyżej nawet sobie nie pograli na nim XD

Najlepiej to zróbcie z #2 taki sam serwer jak #1 i po problemie każdy będzie zadowolony tylko zmieńcie svipa, bo się go nawet nie opłaca kupować

#19 [The Global Elite] DEAD Rumcajs' :  paulinka pozmywane?

• Lubię to! 3
  • Przykro mi 1
Opublikowano

Dla mnie zmiany są na plus. Spoko, że zostaje coś nowego dodane na serwer, bo to zawsze urozmaicenie fajne. Zawsze jest do wyboru pierwszy DD2 bez double jump.

Jednak wkurza mnie jedna rzecz. Przy wyborze skina zawsze wyłącza całe menu i na nowo muszę wpisywać komendę /skiny. Jest to strasznie wkurzające, wcześniej to fajnie działało.

• Lubię to! 2
  • Premium
Opublikowano
W dniu 22.03.2022 o 12:57, MarkeloN napisał:

Zawsze znajdą się osoby którym pomysł będzie się podobał mniej lub bardziej. Zmiany na serwer zostały wprowadzone  4 marca patrząc na poniższy wykres, można zauważyć, że serwer poszedł w górę.  Na przestrzeni 7 dni, nie widać spadku graczy. "Tylu" ludziom przeszkadza a ciężko wejść na forum i się odezwać w tej sprawie. Serwer musi z czegoś zarabiać i zachęcać graczy do gry. Wydaję mi się, że jeżeli ktoś wykupuję usługę to powinien mieć w jakimś stopniu przewagę nad zwykłym graczem. Jak dla mnie na ten moment powinno zostać tak jak jest.

server_rank.php?GSID=6193390  server_players.php?GSID=6193390&start=-1

6 godzin temu, Kiniaczek napisał:

Skoro temat dalej wisi to i ja się wypowiem. Było to poruszane już w poprzednim temacie, ale pragnę przypomnieć. Zanim drugi skok został wprowadzony to na forum był temat, w którym Joker opisywał proponowane zmiany. Był czas, żeby się tam wypowiadać czy ktoś jest za czy przeciw. Teraz nagle po wprowadzeniu zmian są głosy żeby usunąć podwójny skok. Mnie osobiście podwójny skok pasuje i nie uważam, żeby psuł grę. Właściciel chce, żeby serwer był wyjątkowy, więc zmiany muszą być. Wyłączanie teraz tego skoku jest bez sensu, bo za chwilę ludzie zaczną się o niego upominać. Podsumowując, moim zdaniem należy patrzeć na rozwój serwera, a nie zdanie pojedynczych graczy. To ciągnięcie serwera w górę powinno być dla właściciela najważniejsze. 

Pozdrawiam :UmPikaOla:

Te  dwie osoby ładnie wszystko ujęły.  Zostaje 2x JUMP. Każdy kolejny temat będzie odrzucany od razu. 

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
  • 8 miesięcy temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.