MartinekGDZ Posted December 28, 2021 Share Posted December 28, 2021 Witam osoby które mają większe pojęcie o motoryzacji niż dolanie płynu do spryskiwaczy w odpowiedni zbiornik. Zamieniłem lupo 1.7 na 1.0, mam pytanie, jakie maksymalne obroty mogę utrzymywać na 5 biegu, w starszym mogłem jechać te 120/130 silnik nie pracował jakoś głośno. W tym 1.0 na 5 biegu przy prędkości 100km na h obroty sięgają 3 tysięcy a silnik wyje jakby miał zaraz wybuchnąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czak Posted December 29, 2021 V.I.P Donor Share Posted December 29, 2021 Całkiem normalne, im mniejsza moc tym większe obroty by utrzymać większą prędkość, nic nie poradzisz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartinekGDZ Posted December 29, 2021 Author Share Posted December 29, 2021 1 godzinę temu, czak napisał: Całkiem normalne, im mniejsza moc tym większe obroty by utrzymać większą prędkość, nic nie poradzisz. To do jakich obrotów utrzymywać na większych trasach, tak aby nie piłować silnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czak Posted January 12, 2022 V.I.P Donor Share Posted January 12, 2022 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts