Jump to content
Serwery Counter-Strike 2 ×
Damjan

NOCKA. Zmora każdego gracza - przekąski

Recommended Posts

Pewnie każdy z was grał lub próbował grać całą noc w jakąś grę. Kawa/Napój energetyzujący i jazda! :D

Ja gram nocami od 2012-2013 i sporo eksperymentowałem w kuchni, bo wiadomo - głodny człowiek to zmęczony człowiek. :D Dobrze jest mieć co zjeść nocą, temu przedstawię moje ulubione przekąski, które powstały z braku czasu. :D

I. Chleb zasmażany w jajku. Kaloryczny, sycący. :D

1. Wbijamy 2-3 jajka do głębokiego talerza i trzepaczką ubijamy do jednolitej konsystencji.
2. Patelnia na palnik, olej na patelnię, czekamy aż się rozgrzeje
3. Bierzemy 4-6 kromek chleba i po jednej: maczamy kromkę w ubitym jajku, z obu stron aby nasiąkła, po czym kromkę kładziemy na rozgrzaną patelnię (cały czas na palniku) i zasmażamy z jednej strony do jasnej brązowej barwy, bądź po prostu widoku usmażonego jajka, po czym przewracamy na drugą stronę i smażymy tak samo. Mam nadzieję, że da się zrozumieć.
4. Polecam jeść z ketchupem :D

II. "Sałatka" z pomidora i sałaty :v

1. Kroimy pomidor na pół pionowo, połówkę na kolejne pół, aż otrzymamy osiem kawałków. Te kawałki POZIOMO kroimy na pół. Polecam 2-3 pomidory pokroić. Wrzucamy do miski.

2. 2-3 liście sałaty, można więcej, to kwestia gustu, rwiemy na małe/średnie kawałki i wrzucamy do miski
3. Sól, pieprz, według uznania
4. Dodajemy śmietanę 18% i dobrze mieszamy!
5. Gotowe ^^

III. Jajecznica z parówką - każdy zna? :v

1. Patelnia na palnik, olej na patelnie
2. Bierzemy 2-3 parówki i kroimy tak: http://przepisdlaciebie.pl/sites/default/files/phasephotos/2013/dsc04559.jpg
3. Wrzucamy to na patelnię, przysmażamy przewracając drewnianą łopatką, tak z minutę, góra 3
4. Wbijamy 3 jajka i mieszamy łopatką, aż wszystko się zmiesza.
5. Najsmaczniejsze z ketchupem!

To na razie tyle, nie wiem co jeszcze mogę dodać, co nie jest oczywiste :D Czekam na wasze przepisy :v

• Like 1

Proste przepisy i rzeczywiście dla graczy :D zazwyczaj nikomu nie chce się wstawać od kompa na dłużej :D 

a do jajka (pierwszy przepis) polecam dodać troszkę mleka, chleb wtedy lepiej wchłania jajko :D 

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.