Damjan Posted March 18, 2015 Share Posted March 18, 2015 Pewnie każdy z was grał lub próbował grać całą noc w jakąś grę. Kawa/Napój energetyzujący i jazda! :DJa gram nocami od 2012-2013 i sporo eksperymentowałem w kuchni, bo wiadomo - głodny człowiek to zmęczony człowiek. :D Dobrze jest mieć co zjeść nocą, temu przedstawię moje ulubione przekąski, które powstały z braku czasu. :D I. Chleb zasmażany w jajku. Kaloryczny, sycący. :D 1. Wbijamy 2-3 jajka do głębokiego talerza i trzepaczką ubijamy do jednolitej konsystencji.2. Patelnia na palnik, olej na patelnię, czekamy aż się rozgrzeje3. Bierzemy 4-6 kromek chleba i po jednej: maczamy kromkę w ubitym jajku, z obu stron aby nasiąkła, po czym kromkę kładziemy na rozgrzaną patelnię (cały czas na palniku) i zasmażamy z jednej strony do jasnej brązowej barwy, bądź po prostu widoku usmażonego jajka, po czym przewracamy na drugą stronę i smażymy tak samo. Mam nadzieję, że da się zrozumieć.4. Polecam jeść z ketchupem :D II. "Sałatka" z pomidora i sałaty :v 1. Kroimy pomidor na pół pionowo, połówkę na kolejne pół, aż otrzymamy osiem kawałków. Te kawałki POZIOMO kroimy na pół. Polecam 2-3 pomidory pokroić. Wrzucamy do miski. 2. 2-3 liście sałaty, można więcej, to kwestia gustu, rwiemy na małe/średnie kawałki i wrzucamy do miski3. Sól, pieprz, według uznania4. Dodajemy śmietanę 18% i dobrze mieszamy!5. Gotowe ^^ III. Jajecznica z parówką - każdy zna? :v 1. Patelnia na palnik, olej na patelnie2. Bierzemy 2-3 parówki i kroimy tak: http://przepisdlaciebie.pl/sites/default/files/phasephotos/2013/dsc04559.jpg3. Wrzucamy to na patelnię, przysmażamy przewracając drewnianą łopatką, tak z minutę, góra 34. Wbijamy 3 jajka i mieszamy łopatką, aż wszystko się zmiesza.5. Najsmaczniejsze z ketchupem!To na razie tyle, nie wiem co jeszcze mogę dodać, co nie jest oczywiste :D Czekam na wasze przepisy :v 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TerrorSquad Posted March 18, 2015 Share Posted March 18, 2015 Jak się czyta to ślinka leci ;p Trzeba zrobić i wypróbować, mam wszystkie składniki :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patka Posted March 18, 2015 Share Posted March 18, 2015 Proste przepisy i rzeczywiście dla graczy :D zazwyczaj nikomu nie chce się wstawać od kompa na dłużej :D a do jajka (pierwszy przepis) polecam dodać troszkę mleka, chleb wtedy lepiej wchłania jajko :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damjan Posted March 18, 2015 Author Share Posted March 18, 2015 @^ do jajka soli dodać, zapomniałem :C Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meruk Posted March 18, 2015 Share Posted March 18, 2015 Fajne przepisy a co do pierwszego naprawde można się najeść Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Dzięki Majster za przepisy ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts