Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
Gość

Wywiad z Elementar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wywiad5.png.bcc7a9a8a74f2cef2b78d57f6ec7fb24.png.e0d58b05d8dc315fbe9822024b1b72a5.png

V: Witajcie! Dzisiaj będę miał okazję przeprowadzić wywiad z jednym z adminów serwera 3Maps, @ ElementaR . W wolnych chwilach poza grą pracuje w warsztacie. Witaj Elementarze, opowiedz nam tutaj trochę o sobie.

E: Jestem Sebastian, mam 22 lata, pochodzę z okolic Poznania i często gram ze znajomymi tutaj z sieci w różne gry komputerowe. Interesuję się rekonstrucją historyczną.

V: Opowiedz nam coś więcej o tej rekonstrukcji.

E: Rekonstrukcja Historyczna jest to odtwarzanie ludzi z danych epok, gdzie mnie zainteresował okres lat 40, czyli dokładnie mówiąc 2 wojna światowa, a dokładnie amerykańskich spadochroniarzy szczególnie 1st Battalion, 505th Parachute Infantry Regiment, 82nd Airborne Division „All American, także nalezę do grupy rekonstrukcyjnej o nazwie GRH All American, gdzie razem z grupą uczymy się  razem i ćwiczymy różne taktyki z tamtych czasów.

V: Jak długo już jesteś w tej grupie rekonstrukcyjnej i jak wyglądają przygotowania do zaprezentowania takiej rekonstrukcji?

E: W rekonstrukcji siedzę już dobre 10 lat, lecz w danej grupie jestem dopiero od roku z powodu rozpadu poprzedniej grupy. Przygotowania? Hmmmm, bardziej bym powiedział, że polega to na zbieraniu i kolekcjonowaniu umundurowania, gdzie czasami może być to ciężkie, ponieważ staramy się kupować oryginalne rzeczy z tamtych lat co czasami cenowo umie zaskoczyć.

V: Ile wynosi koszt takiego umundurowania?

E: To zależy czasami to są małe pieniądze to znaczy 100-200 zł, ale czasami trzeba wydać już o wiele wiele więcej, gdzie cena idzie już w tysiącach przykładem są na przykład Buty: Cena  +- 1000zł

V: Taniego hobby sobie nie znalazłeś!

E: No do najtańszych nie należy.

V: Słyszałem oprócz tego, że interesujesz się motoryzacją. Czy to prawda?

E: Tak to prawda. Motoryzacją interesuję się od dzieciństwa. Zawsze pociągał mnie wygląd starych samochodów, gdzie moim marzeniem na obecne auto jest Ford Mustang GT 390 Fastback 1967.

d32e437c-b067-4cae-ae05-b62a07d4d09f-big-teaser.jpg.4298d04c7d617954efb9b088e666ba1a.jpg

V: Dlaczego akurat ten model a nie inny?

E: Dlaczego ten model nie umiem powiedzieć, lecz pamiętam, że kiedyś rodzice wzięli mnie na Retro Moto Show i wpadł mi w oko ten model tak bardzo, że nie mogłem o nim zapomnieć i zawsze mi się podobał.

V: Rozumiem! Jest jeszcze jakiś samochód, który Ci bardzo przypadł do gustu oprócz tego?

E: Tak jest to w sumie mój najbardziej ukochany samochód jaki posiadam. Jest to Opel Astra 1. Kupiłem to auto jako 1 samochód i tak mi się spodobał, że nie oddałbym go za żadne pieniądze.

OPEL_Astra-5-Doors-1994_main.jpg.70038357f5a17f638819bfeb350d36d2.jpg

V: Nawet jeśli przyszedłby szejk i dałby Ci za niego 10mln $?

E: No powiem tak, byłbym idiotą jakbym odrzucił tę propozycję, jednak jak chodzi o normalne ceny, to bym nie oddał tego auta, nawet gdyby było 10-krotnie więcej warte niż jest.

V: Bardzo szanuję Twoją decyzję, pierwsze auto to zawsze sentyment.

E: Oj tak i to bardzo duży można powiedzieć, że tak się zżyłem z tym autem, że gdy kupiłem nowe auto co w porównaniu był o wiele wiele lepsze mimo tego i tak zostałem przy moim Łopelku.

V: Hmm, jak auto, to w sumie kojarzy się też z muzyką i to głośną, jakiego rodzaju muzyki słuchasz na codzień?

E: Oj tak muzyka musi być obowiązkowo w samochodzie, a co do rodzaju muzyki to zależy w szczególności od nastroju, raz słucham pop, raz rock a czasami mieszankę rocku i popu. W sumie to słucham wszystko, co wpadnie w ucho, lecz jest jedyny gatunek, którego nie trawie i jest nim disco polo.

V: Disco polo to też nie moje klimaty, masz swoją ulubioną piosenkę?

E: W sumie ulubionej nie mam, ale jest zespół, do którego zawsze lubię wracać, a jest nim Linkin Park.

Linkin-Park.jpg.ccb903901de8591a97218176ff63d272.jpg

V: Byłeś kiedykolwiek na ich koncercie?

E: Niestety nie, ponieważ jedyne koncerty jakie teraz grają są w Stanach, lecz jedno z moich małych marzeń jest wybrać się właśnie na ich koncert.

V: Mam nadzieję, że te marzenie uda Ci się spełnić, kiedy zakończy się pandemia i życie wróci do normalności! Jakie oprócz tego są jeszcze Twoje inne marzenia?

E: W sumie to zawsze chciałem zwiedzić świat, lecz albo nie ma pieniędzy, albo nie ma czasu i tak cały czas.

V: Jak zwiedzanie świata, to własnym autem czy jakimś samolotem?

E: W sumie to raz tym, a raz tym by nie było zbyt monotonnie.

V: W planach na przyszłość masz coś związanego z wyjazdem za granicę w celach turystycznych?

E: Zawsze chciałem zwiedzić Japonię, jest to mega ciekawe miejsce. W sumie jest tam wszystko, co dla turysty potrzebne, od starych budowli po jedzenie.

V: Japończycy mają bardzo fajną kulturę jak słyszałem od kilku moich znajomych. Jest coś, co dokładnie w Japonii Ci się podoba?

E: Jest, a jest nim jedzenie. Po prostu uwielbiam japońską kuchnię i zawsze chciałem spróbować różnych rodzajów Ramenu.

V: Do tego posiłku, którym byś się zajadał, dodałbyś Wasabi? Czy jednak jesteś z tych osób, które ostrego nie lubią?

E: Uwielbiam ostre jedzenie, a jak próbować lokalnych przysmaków to tak jak dają, nieważne czy ostre, czy nie.

V: Jak już o ostrym rozmawiamy, to jakie porównanie przychodzi mi do głowy, to czy kebab na ostrym czy jednak nie?

E: Oj jak kebab to tylko na cienkim i ostry sos.

V: A Baranina czy coś innego?

E: Tylko wołowina.

V: Wgłębiając się dalej w temat jedzenia, co lubisz jeszcze jeść oprócz kebaba?

E: Hmmmm w sumie to też lubię jeść pizzę, a jak pizzę to tylko mięsną.

V: Przejdźmy do trunków, jaki napój bądź alkohol lubisz najbardziej spożywać?

E: Ooo jak o trunki chodzi to najbardziej lubię whisky, jednak gdy ktoś częstuje to niczego nie odmówię.

V: Tak samo jak ja! To jest jakiś znak, że trzeba się razem napić. Z kim najchętniej z forum poszedłbyś się napić?

E: Z forum to wiadomo ze wszystkimi, ale jednak ciężkie do wykonania, dlatego jako pierwsze osoby to te, co spędzam z nimi czas na ts3.

V: Ooo, i tutaj jest już jakiś zaczątek tego , co wydarzy się w wakacje! Na sam koniec naszego wywiadu, prosiłbym Ciebie o szybkie odpowiedzi bez zastanawiania się na te 5 pytań. Oto one:

1. Koty vs Psy

2. Ferrari czy Lamborghini

3. Piwo vs Wódka

4. Koszykówka vs Siatkówka

5. CS:GO czy LoL

E:

1. Psy

2. Mustang

3. To i to

4. Koszykówka

5. LoL

V: Dziękuje Ci za poświęcony czas i życzę zdrowia oraz przyjemności z gry na sieci Katujemy.eu! Chciałbyś kogoś pozdrowić?

E: Dziękuje również! Tak chciałbym pozdrowić mojego Łopelka i całą ekipę z Ts3!

Jest to mój pierwszy wywiad więc proszę o oceny negatywne jak i pozytywne.

Opublikowano

Twój wywiad przypadł mi do gustu, są tam jakieś małe błędy interpunkcyjne, ale mi jakoś nie przeszkadzały. Dobra robota, oby tak dalej! :)

Opublikowano

Fajnie wyszło całościowo i dobrze się czyta. Mimo że może trochę przykrótki wywiad to jestem w stanie powiedzieć, że lepiej mi się go czytało niż niektóre inne.

• Uwielbiam 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.