Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony
Opublikowano (edytowane)

CO JEŚLI..

Co by się stało jakbym nagle wyjechała. Zostawiła całe swoje życie. Dom, rodzinę, przyjaciół czy też nawet chłopaka. Czy jadąc w jakieś opuszczone miejsce znajdę siebie? Czy będę w stanie zrozumieć kim jestem? A co jeśli to nic nie da a jedynie zostanę sama. Sama ze swoimi myślami, który z dnia na dzień nie dają mi spokoju. Nękają wręcz. Co jeśli mi się pogorszy, czy będę w stanie znaleźć ukojenie? Czy ktokolwiek jest w stanie zrozumieć co czuje, ile bólu, cierpnie i niepewności w sobie noszę. Czy ktoś za tą uśmiechnięta maska widzi moja twarz. Czy kiedykolwiek ktoś mnie pozna. Pozna te moje prawdziwe ja. Tyle pytań a tak mało odpowiedzi, tyle wysłanych w próżnię myśli. Czy kiedykolwiek życie będzie łatwiejsze? Od małego każdy przygotowywał mnie do dorosłego życia, czy to szkoła czy rodzice. Ale czy ktoś na prawdę nauczył mnie żyć.. Co to znaczy dorosłość. Czy to są moje odpowiedzialne decyzję, racjonalne wybory, płacenie rachunków czy nieustannie zamartwianie się. O rodzinę, o dom, o plany. Czy w ogóle będą jakieś plany. Czy cokolwiek co robię ma sens. Czy te studia, są tym co chce robić w życiu. Czy spełnię się zawodowo, czy realizuje swoje marzenia. Czy ja mam jakiekolwiek marzenia. Czy te moje plany można nazwać marzeniami. Co się stanie jak je w końcu zrealizuje. Czy będę szczęśliwa, czy to co chce osiągnąć w życiu da mi szczęście. A może to właśnie szczęście osiągnę przy odpowiednich ludziach, ale jak ich znaleźć. Jak dowiedzieć się, że zrobiłam już wszystko co w mojej mocy, że przeżyłam życie tak aby dawało mi radość. Jak to osiągnąć. Jak w końcu wyjść z tej pustki, która zabiera mi siłę każdego dnia. Każdego dnia znaleźć chęć do życia, do działania, rozwijania się. Mówili, że psycholog jest w stanie naprawić człowieka, co jeśli nie da rady. Nie znajdę tej siły w sobie aby rozwinąć skrzydła, ruszyć z miejsca i w końcu zacząć żyć. Żyć pełnią życia, takim życiem jakie sobie wymarzyłam, wyśniłam. Co jeśli..

Edytowane przez Rudzia
  • Uwielbiam 7
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.