Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poradnik jest skopiowany z t4you.pl (pisałem go sam), które nie istnieje - adres w screenach to nie jest reklama !

To poradnik o tym jak ja radzę sobie z akceleracją mojej myszy (SS Xai)
Poradnik został napisany przez mnie osobiście, screeny użyte w poradniku również robiłem osobiście.

Co to jest akceleracja myszy?
"akceleracja ma na celu poprawienie komfortu użytkowania z komputera poprzez wyłączenie precyzji kursora. Co znaczy, że gdy jest włączona mysz nie działa tak jak ją ruszamy, a bardziej "instynktownie". Przy normalnym korzystaniu z systemu (np. przeglądaniu internetu) może wydawać sie to przydatne, jendnak w grach, gdzie potrzebna jest precyzja co do 1 cm znacznie utrudnia rozgrywkę.
" ~ Enzio

OK! Zaczynamy:
3 proste kroki

Krok 1 - Wyłączenie akceleracji w SO
START > Panel sterowania > Mysz > Opcje wskaźnika > ODZNACZAMY "Zwiększ precyzje wskaźnika"
NlFnnTu.jpg

Krok 2 - Komendy w CS'ie
prawy przycisk myszy na ikonkę STEAM > Biblioteka/Library > prawym przyciskiem myszy na "Counter Strike" > Właściwości/Properties > Ustaw opcje uruchamiania/Set Launch Options > i wpisujemy -noforcemaccel -noforcemparms -noforcemspd
B65GxUW.png

Krok 3 - ostatni - Mousefix
pobieramy paczkę, ja korzystam z tej:
http://www.sk-gaming.com/file/3504-CPL_Mouse_Fix (dla win Xp ale działa również na win 7)
mouse_fix.reg - dodanie do rejestru wyłącza akceleracją - czyli to o co nam chodzi ;)
ramovemousefix.reg- dodanie do rejestru włącza akcelerację
4I5vDg8.jpg
Klikamy TAK !

Gratulację - wyłączyliście akcelerację myszy, teraz możecie wejść na server i strzelać same head shooty ;) Powodzenia :)
Pozdrawiam miśki ;3

W odzyskaniu poradnika pomógł @KKashi

Jeżeli poradnik Ci się podoba, pomógł lub uważasz, że jest pożyteczny liczę na +rep :)

Pozdro :)

• Lubię to! 2
Opublikowano

Kopiuj, wklej... 

Ss'y nie działają, możesz je poprawić?

Kopiuj wklej bo to ich poradnik ze starej sieci mordko ;)

Co do poradnika bardzo dobry i pomocny sam tego używam i gra się o wiele lepiej + Gdy w zakłądce Mouse podczas gry zaznaczymy mouse refresh gra się jeszcze lepiej + Za poradnik.

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.

Ten temat został zamknięty przez Moderatora.

Powód: Dziekujemy za poradnik.

Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post a moderator rozpatrzy go ponownie.

Katujemy.eu - Katuj razem z nami!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.