Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony
Opublikowano

nietypoweswieto8.png.d88c61fa0bd87cebcd1dcf55e4d84005.png.26124f01872a1b09c16fd243f6d6c59f.png

29 stycznia -  Dzień Składanki i Łamigłówki

Rozwiązywanie składanek i łamigłówek uczy logicznego myślenia, rozwija kreatywność oraz wyobraźnię. Warto więc poświęcić im trochę czasu, choćby kosztem serialu w telewizji. Dziś mamy do tego dobrą okazję. 

Aby umilić dla was ten mam dla was kilka zagadek. 

1. Kierowca jechał autem bez włączonych świateł. Nie było też światła księżycowego. Mimo to mężczyzna dostrzegł człowieka idącego poboczem. Jak to możliwe?

2. Człowiek mył okna w 20-piętrowym budynku. W pewnym momencie stracił równowagę i spadł, ale nie został ranny. Jak to możliwe?

3. Marcin i Kuba są bliźniakami. Marcin twierdzi, że przyszedł na świat przed Kubą, a jednak jego urodziny przypadają dzień później niż urodziny Kuby. Jak to możliwe?

4. W pokoju są 4 kąty i kilka kotów. Każdy z kotów widzi pozostałe koty w trzech pozostałych kątach pokoju. Ile jest kotów?

5. Kilka osób miało za zadanie przeskoczyć ołówek, który leżał na podłodze. Nikt nie zdołał tego zrobić. Dlaczego?

e-gify.pl - gify, animowane gify, gify na bloga, gify żarówki!

Miłego dnia! 

• Lubię to! 1
  • Dzięki 1
  • Uwielbiam 5
Opublikowano

1 był to dzień es

2 mył od środka  es

3 nie wiem
4 cztery es

5 nie wiem 

• Wow 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

1. Kopcił szlugę było widać żar gdy odwrócił się w stronę  samochodu, bo go usłyszał.

2. Spiderman.

3. Homo nie wiadomo .

4. Pewnie źle xD 4 .

5. Bo obeszli go bokiem. Albo przyleciał kujon i go zabrał. 

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.