Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
fragusiek

Zerowa płynność gry na serwerach 64 tick

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż przechodząc do sedna.

Nie wiem serio jak to jest możliwe, nie mam pojęcia jak to działa.. Ale na 64 tickowych serwerach mój obraz w grze laguje, brakuje w nim płynności.. A patrząc na to, że wchodząc na serwery 128 tick obraz jest płynniejszy.. 

Ja wiem inne jest odświeżanie owych serwerów tam szybciej serwer przetwarza pakiety wysłane z komputera gracza do serwerów.. Jednak jest to śmieszne, bo z tego co raz oglądałem (nie wiem czy to prawda czy nie) ale żeby wykorzystać potencjał serwerów 128 tick w 100% powinienem mieć monitor 144hz.. Może macie tutaj jakieś propozycje/rozwiązania co do tego bo mnie szlag trafi zaraz..

Tak mógłbym grać na 128 tickowych serwerach (faceit/esportal/esea) - ale niektórzy z którymi gram nie chcą tam za bardzo grać..

Jakaś tam optymalizacje Windows'a robiłem ale tak szczerze to nic nie pomogło, nie wiem od czego zacząć i co zmieniać..

Specyfikacja komputera:

Ryzen 5 1600 (bez AF, bez OC)

16GB ddr4 3200mhz CL16

Asus ROG STRIX RX 570 4GB OC 

Gra jest zainstalowana na dysku SSD

• 3 lata później...
Opublikowano

Temat w koszu.

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom. Pozdrawiamy, ekipa Katujemy.eu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.